bobita9010 Posted Szeptember 15, 2009 Share Posted Szeptember 15, 2009 én itt vagyok a rákóczitol egy megállóra a baross utcában Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted Szeptember 15, 2009 Share Posted Szeptember 15, 2009 Az jó, hozzám legközelebb lévő gitárbolt 20 perc hévvel, ráadásul kicsi a bolt és bunkó az eladó Eldorádóba szoktam inkább menni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonbase Posted Szeptember 15, 2009 Share Posted Szeptember 15, 2009 jó az szeressük eldorádót egyébként így nem annyira offként: Nem tud valaki a CoB - Angels Don't kill -hez egy használható tabot? mert annyira nagyon szar tabok vannak neten, hogy abból életbe nem tanulod meg.. Mert amíg én azt "kihallom és leírom" addigra lemegy 7 nap.. -Egyébként tomiguy3: szerintem azért jobb ha van valami zenei háttered és nem rögtön gitárral kezded, mert akkor kialakul benned egyfajta zenei hallás, ezt még zenetanárom mondta, ő pedig érti a dolgát szóval szerintem gitár mellet kezdj el vmi olyan hangszeren játszani, amihez 2 kéz kell xD (lásd zongora, vagy hasonló; csak jótanács) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted Szeptember 15, 2009 Share Posted Szeptember 15, 2009 Zongorára (illetve szintire ) már régóta vágyom, csak nem tudom, ahhoz már tényleg tanár kéne szerintem. Önerőből úgy érzem nem sokra mennék vele Mostanában még a dobolás fogott meg, bár azzal nem sokat fejlesztem a hallásom és az ujjaim (hely és pénz híján meg úgyis mindegy ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Szeptember 15, 2009 Share Posted Szeptember 15, 2009 hát ha otthon vagyok akkor hozzám legközelebbi bolt az 20km de itt pesten meg ugyis ingyen utazok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonbase Posted Szeptember 16, 2009 Share Posted Szeptember 16, 2009 tomiguynak: hát figyelj.. ha jól vettem ki a hszkből akkor valószínű xD hogy pesti vagy.. pesten nem olyan nehéz munkát találni.. ha szerncséd van felvesznek az egyik hangszer vagy nemtom gitárboltba eladónak vagy hasonlónak.. bár suliidőben nehéz, de akkor valamelyik szünetben elmész azt keresel egy kis lóvét, és egy 3000 forintból megvan a tanár meg a suli egy évre, a hangszer (szinti) meg max egy tizes... bár az tuti ha én dolgozni megyek azt mindig gitárra vagy gépre költöm nem zenetanárra --------------------------------------- szerk.: most találtam ezt az oldalt: http://www.guitarbackingtrack.com/ egész jó backing trackokat találsz rajta --------------------------------------- szerk 2. xD Azért a metallica a maga "csekély" 78 számával is ott vírit Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaty.ádám Posted Szeptember 17, 2009 Share Posted Szeptember 17, 2009 hali. melyik is az az magyar oldal, ahol apróhirdetéseket szoktak feladni, leginkább hangszereket. Az oldal alapja piros, ez ragadt meg leginkább. Még talán itt is voltak erre az oldalra mutató linkek. Segítsetek! kösz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted Szeptember 18, 2009 Share Posted Szeptember 18, 2009 http://www.gitarshop.hu/ Talán ez? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaty.ádám Posted Szeptember 18, 2009 Share Posted Szeptember 18, 2009 Talált. köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bigbear Posted Szeptember 19, 2009 Share Posted Szeptember 19, 2009 Helló! Már egy ideje tanulgatok akusztikuson és most szeretnék venni egy villanygitárt is, és arra lennék kiváncsi h mit ajánlanátok.A Les Paul forma nagyon tetszik és szeretnék majd metált játszani vele. Előre is köszi a tanácsokat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Szeptember 19, 2009 Share Posted Szeptember 19, 2009 Hát jön a klasszikus kérdés: mennyit vagy képes áldozni rá? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PauL_MarloW Posted Szeptember 19, 2009 Share Posted Szeptember 19, 2009 hátigen ez a nagy kérdés mennyi a zseton...norm lespault ami szól is kb 60 ezernél lehet venni onnanstól nincs megállás...de használtan már lehet olcsóbban is venni minőségit....mostanában rengeteget látok... másrészt...én mint kezdő gitáros vmi furcsát véltem felfedezni az E húromban...vmiért mélyebben szól mint régebben..hangolás után is hamis 1 kicsit...olyan mintha meglenne szakadva az a húr ami köré van tekerve a drót v mi :$ hirtelen erre gondoltam..azóta nem si merek nagyon hozzányúlni..mert őszintén szólva nem akarok erre a gitárra már többet költeni...gondolkzotam h veszek 1 másikat amire már érdemes költeni...baltimore telém van...és 1 squier teléről már jobban gondoskodnék.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thommz Posted Szeptember 19, 2009 Share Posted Szeptember 19, 2009 Húrcsere nem oldaná meg a gondot? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bigbear Posted Szeptember 19, 2009 Share Posted Szeptember 19, 2009 hát igen a pénz az még nálam is kérdéses mert csak most kezdtem el gyűjteni rá és karácsoynra tudnám beszerezni de most kinéztem 2t ami tetszik az egyik az Epiphone Les Paul Special II, Vintage Sunburst a másik meg egy Cort x1es. Szerintetek melyik lenne jobb? árban allig van különbség. de ez még csak a gitár nem ártana mellé egy erősítő sem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Szeptember 19, 2009 Share Posted Szeptember 19, 2009 Az Epiphone az általában megbízható választás, csak ezen aggaszt, hogy "alder/maple body". Sose játszottam még gitáron, aminek a teste két külömbözö fából lenne. A többi szempontból viszont szerintem inkább azt érdemes megvenned. A Cort is jónak tünik így az árához képest. Persze egyiket se próbáltam, így nehéz véleményt mondani, de ha lehet, te mindenképp próbáld ki mindkettöt. Az adatok meglepöen csalókák tudnak lenni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Szeptember 20, 2009 Share Posted Szeptember 20, 2009 hát igen a pénz az még nálam is kérdéses mert csak most kezdtem el gyűjteni rá és karácsoynra tudnám beszerezni de most kinéztem 2t ami tetszik az egyik az Epiphone Les Paul Special II, Vintage Sunburst a másik meg egy Cort x1es. Szerintetek melyik lenne jobb? árban allig van különbség. de ez még csak a gitár nem ártana mellé egy erősítő sem ez az epiphone nem jo, amit kinéztél. vintage-t vedd vagy a cort-ot, mert az epinek gagyi kulcsa, meg nem minőségi. feljebb kezdenek jok lenni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warrior01 Posted Szeptember 20, 2009 Share Posted Szeptember 20, 2009 Ja ja, ilyen kategóriában csakis Vintage! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PauL_MarloW Posted Szeptember 21, 2009 Share Posted Szeptember 21, 2009 Húrcsere nem oldaná meg a gondot? énis gondoltam rá h cserélek rajta...még a héten sztem le is rendelem a hangszerdiszkontból. Másrészt...aki már régóta gitározik és szerelmes a saját gitárjába készített vmi egyedi cuccot rá? matricák stb.. én erősen gondolkozok azon hogyha már lesz 1 gitárnak nevezhető fadarabom akkor egyedivé teszem..pl saját grafika a koptatóra stb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warrior01 Posted Szeptember 21, 2009 Share Posted Szeptember 21, 2009 Én úgy tudom hogy a matricák és hasonlók rontják a rezonanciát, de lehet hogy ez csak doboz testű gitárokra érvényes. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted Szeptember 22, 2009 Share Posted Szeptember 22, 2009 A régi klasszikust teleragasztgattam, de az új cortom mintáját nem rontanám el, olyan szép szerintem http://www.hangszerdiszkont.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3540&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=47 Nem pont ugyanilyen, enyémen sok helyen más irányba állnak a repedések, szerintem jobb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PauL_MarloW Posted Szeptember 22, 2009 Share Posted Szeptember 22, 2009 én ezzel a szépséggel szemezek már vagy 1 fél éve: http://www.hangszerdiszkont.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2533&category_id=1&manufacturer_id=45&option=com_virtuemart&Itemid=47&lang=hu és erre tennék rá a későbbiekben 1 fekete koptatót..és az aljára meg vagy 2 viper csíkot..krómozottat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Szeptember 24, 2009 Share Posted Szeptember 24, 2009 Zongorára (illetve szintire ) már régóta vágyom, csak nem tudom, ahhoz már tényleg tanár kéne szerintem. Önerőből úgy érzem nem sokra mennék vele Mostanában még a dobolás fogott meg, bár azzal nem sokat fejlesztem a hallásom és az ujjaim (hely és pénz híján meg úgyis mindegy ) Pedig kajakra mondom, hogy ha tudsz gitározni és az elmélettel is tisztában vagy akkor zongorázni már csak gyakorlatban kell megtanulni Thát annyi, hogy a kezed rá kell hogy álljon.Szóval szerintem nincs szükség tanárra ilyen esetben.Legalábbis én erre jöttem rá, amikor a szintikkel szórakoztam.Tudtam, hogy a hangok, hogy helyezkednek el a szintin, végiggondoltam, hogy a gitáron lefogott akkordok milyen hangokból állnak és lenyomogattam És bár lassan (mivel a kezem nincs ráállva a billentyűkre) de eljátszottam néhány számot amit gitáron is tudok.Szóval mindig az első hangszeren a legnehezebb megtanulni. Dobolgatni én is szoktam.Elég gyorsan tanulok.Kár, hogy mostanában havonta 1x ülök be a szerkó mögé De nincs rá időm, ez van.Viszont a dob az teljesen más téma, szóval nem igazán lehet közte meg a gitározás között párhuzamokat húzni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave55 Posted Szeptember 26, 2009 Share Posted Szeptember 26, 2009 noh meglett az első gitárom Toledo nylonhúros, megy a tanulás ezerrel az lenne a kérdésem, hogy a húrokat ki lehet cserélni fémhúrra? mert ismerősöm azt mondta, hogy nem, mert teljesen más, de én nem látom akadályát Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Szeptember 26, 2009 Share Posted Szeptember 26, 2009 hát a haverodnak van igaza, ugyanis, a fémhur sokkal erősebb mint a nylon és meggörbiti a nyakat, amit nem fogsz tudni állitgatni mint elektromos gitáron. mért nem vettél akusztikust... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bigbear Posted Szeptember 26, 2009 Share Posted Szeptember 26, 2009 tanuláshoz a legjobb a nájlonyos mert a fémhúr sokkal jobban szétszedi az ujjaidat amíg hozzá nem keményednek nekem is az van... egyenlőre Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Szeptember 27, 2009 Share Posted Szeptember 27, 2009 viszont később sokkal könnyebb lesz átszoknod mindennek van előnye is és hátránya is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave55 Posted Szeptember 27, 2009 Share Posted Szeptember 27, 2009 hát ha belejövök meg menni fog, egy két év múlva, akkor szeretnék majd elektromosat de tényleg csak akkor ha már jól megy ezzel is, bánom, hogy nem kezdtem el hamarabb gitározni mindig csak halogattam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Szeptember 27, 2009 Share Posted Szeptember 27, 2009 mivel több mint valószinü h hobbi szinten nyomod, ezért szorakozásbol csinálod, nem kötelez rá senki, ezért akármikor elkezdheted Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Szeptember 28, 2009 Share Posted Szeptember 28, 2009 Szvsz fémhúrral sokkal jobb elkezdeni, mert akkor már az elején megerősödik az ujjad, és nincs megállás! Aztán kezedbe nyomnak egy elektromost 9es húrokkal és mintha húrok sem lennének Csak aztán az lesz a baj, hogy szaggatod a húrjaidat nekem is egy kicsit vissza kellett vennem, mert az elektromos 9es húrok nem bírták azt a brutalitást, amit az akusztikus húrok :D naná, hogy mint vmi h*lyegyerek nekiestem... persze azóta megtanultam lágyan is játszani, meg emberi módon, nem úgy mint aki megveszett Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Szeptember 30, 2009 Share Posted Szeptember 30, 2009 pedig akkor szol jol, az a gitár, ha odab@szol neKi, akkor rezeg a fa .a gitár nem vmi társ, hanem egy eszköz. amugy meg tessék vastagabb hurokat venni. még alap hangolásra is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts