sennax Posted Május 3, 2009 Share Posted Május 3, 2009 sziasztok! szerintetek line 6 spider III 15 wattos hoz lehet-e rakni effektpadot ugy hogy ne akadjon össze a beépített effektekkel? a gitár amivel használom egy Cort VX2V ( szerintem ez nem nagyon számit de azért leirtam ) és még annyi hogy a nyitott pickupöket "le lehet fedni"?(mert az én gitáromon alapbol nyitottak a pickupok és le akarnám fedni hogy ne legyen zajos) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 4, 2009 Share Posted Május 4, 2009 sztem le lehet fedni, gyantával szokták asszem kitölteni az üres részt és pickup fedelet kell venni. a spiderrel elvileg lehet effektet használni, de sztem felesleges. ha nem effektezed a jelet az erősitőben és elékötsz effekteket. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sennax Posted Május 4, 2009 Share Posted Május 4, 2009 ok. köszi a választ sokat segített Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 4, 2009 Share Posted Május 4, 2009 szivesen de ti is válaszolhattok a kérdésemre. persze csak ha tudtok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Május 4, 2009 Author Share Posted Május 4, 2009 én boss pedálokat szeretem a legjobban (az évek alatt összegyűjtenék belőlük egy bőröndnyit ),de abból ez a 3 pedál amit mondtál (eq,dist,chorus) kb 75 ezerre jönne ki ... amit belinkeltél pedálokat nemigazán ismerem ,ezért nemtudok róluk véleményt mondani ,ráadásul az árukat sem tudom. persze boss pedáloknál vannak jóval olcsóbb pedálok is ...ennek 3 pedálnak az árából például már egy komolyabb multieffektet is lehet venni ,amiben benne van kis millió effekt és keverési ,hangrögzítési lehetőség . Persze nem ugyanolyan a hangja mint egy frankó pedálsornak ,de végső soron mire az ember fia összeszedné az összes effekt pedált külön ami benne van már 200-300e FT-ja lenne benne. Boss GT-10-el például elég sok együttesben tolják , rengeteg bandánál látom ... szóval érdemes elgondolkodni rajta... ezekbe a cuccokba COSM féle erősítő modellezés meg effektek szoktak lenni ,amiből én elég sokat használok itthon a Cube-omba és gyönyörű hangja van. ha sok pénzem lenne akkor én is vennék a DS-em mellé végre egy cry WAH pedált , egy Delay-t ,egy FLANGER-t egy PHASERT ,egy Chorus-t egy compressor-t és egy tunert de csak akkor ha a Stadionba készülnék fellépni... addig amíg kisebb kocsmákban koncertezek ahol öszzemosódik minden ,vagy kisebb színpadonok ,addig simán beérném egy GT-10-el ... na de ez még a jövő zenéje lesz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 4, 2009 Share Posted Május 4, 2009 hát ezeket a pedálokat 20000 alatt megkapod( legalábbis a legnagyobb részét). a Lukács Peta is ezt használja(bikini), meg még sokan. nekem sokkal természtesebbnek tünik a hangjuk, és én inkább azon vagyok, h minőség nem mennyiség meg a multit ugyse használnám ki soha a büdös életbe, de sztem sokan mások se. a cosm modellezést már halottam több helyen (pl egy gt6-ban is) és nem tom, nekem nem jön be. amugy itt a magyar forgalmazójuk honlapja: http://www.sicamber.hu/ itt tudsz hallgatni hangmintákat is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 6, 2009 Share Posted Május 6, 2009 na ma megjött a torzitom huu de jol szol, pedig még nem sokat tekergettem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sennax Posted Május 7, 2009 Share Posted Május 7, 2009 milyet vettél? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 8, 2009 Share Posted Május 8, 2009 dunlop mxr doubleshot. amerikai termék(!!!), és érezni, hogy van benne anyag Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sixpounder Posted Május 8, 2009 Share Posted Május 8, 2009 Na! mennyiért vetted? Dunlop azért eléggé jó Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 8, 2009 Share Posted Május 8, 2009 hát nem ujonnan ugy egy kicsit drága(43e) használtan vettem 18e-ért és semmi baja, semmi kopás, uh jol jártam vele Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sixpounder Posted Május 8, 2009 Share Posted Május 8, 2009 hát nem ujonnan ugy egy kicsit drága(43e) használtan vettem 18e-ért és semmi baja, semmi kopás, uh jol jártam vele Akkor jó vétel volt És jó cucc is 18 ért tényleg nem drága Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 8, 2009 Share Posted Május 8, 2009 hát ja, én is ezt montam majd most nemsokára proba, ott kiderül az igazság Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 11, 2009 Share Posted Május 11, 2009 nagyon jol szolt, mindenkinek bejön felvettük a demonkat!!! vmi eszméletlen két nap volt ez. szombat dutánra találka a probateremben. aztán felkészültünk: elpakoltunk a probatermünkben, mert ott volt a szgép, meg a keverő. a szomszédos teremben voltak a mankosávok felvéve az elején a dobnak, meg a basszusnak. maga a feljátszás egy 3. teremben volt. na 7-re oda is ért mindkettő technikus (egyiket jóbarátunk, meg a szomszéd faluba lakik, ebből kifolyolag igen baráti áron csinálták nekünk ), akkor felpakoltak, aztán cigi,sör . először felvettük az intronak szánt zongorát( a másik zenekar billentyüsét kértük meg rá)majd 11 orakor el is kezdődhetett a dob, amit hajnali fél 3-ig sikerült is felvenni .erre a napra szántuk a basszust is, de nem jött össze . másnap 9-kor folytattuk, mehetett a basszus, délre kb kész is volt. aztán ének, az hamar megvolt. aztán ritmusgitárok, az is viszonylag hamar ment. na jöhettek a szolok, ekkor már 7 ora volt kb (vasárnap). na ott elidőztünk kicsit ugy ma hajnali 3-ra sikerült felvenni őket. de az egyik szolot ki kellett hagyni, mert hamis volt, szoval a másik gitáros a két studiossal éjféltől nekiálltak szolot irni (hát mit mondjak, nem jött össze ), azon részen nem lesz szolo. pár apróság még: elfogyott 6 kocka sör(durván 7 ember itta), volt közbe halászlé, a takaritásnál 6 millio cigicsikk mindenhol, meg ien aproságok egy résznél egy gerjedést akartunk felvenni, egy ki....ott hangot 3/4 óráig probáltunk felvenni , de összejött és rohadt jo lett. majd ha meglettek az utomunkák akkor linkelek pár számot Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Május 11, 2009 Share Posted Május 11, 2009 úú a gerjedés amikor kitartasz egy hangot a szóló végén úúúú azt de imádom vmi kis ízelítő vagy ilyesmi? vagy sajnáljátok tőlünk? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted Május 11, 2009 Share Posted Május 11, 2009 Hát én is vártam már valami linket, jól hangzik, kíváncsi vagyok mi lett belőle Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 12, 2009 Share Posted Május 12, 2009 "majd ha meglettek az utomunkák akkor linkelek pár számot" még két hét az utomunka kb, a nyers felvételek megm mivel nincsenek összetömöritve ezért kicsit sok helyet foglalnak de amint meglesz linkelek pár számot Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Május 12, 2009 Share Posted Május 12, 2009 Ja bocs, kicsit figyelmetlenül olvastam el az uccsó sort Hmm.. két hét az nem kevés idő, szóval még úgy tűnik várhatunk Amúgy kb milyen stílusú zenét játszotok? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 12, 2009 Share Posted Május 12, 2009 hát ez sztem heavy metalnak mondhato leginkább, de majd meglátjátok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tincsi666 Posted Május 14, 2009 Share Posted Május 14, 2009 énis kíváncsian várom a produkciót Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 15, 2009 Share Posted Május 15, 2009 okés amugy lecseréltem a gityom is eladtam az ibimet, és vettem helyette egy cortot. de ebben van seymour duncan sh2/sh4 páros, plusz egy schaller piezo. és rohadt jol szol Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kizi Posted Május 16, 2009 Share Posted Május 16, 2009 szerintetek megérte lecserélni ezt a Stag Les Pault 15e Ft ráfizetéssel erre a Peavey Predator Plus EXP-re? Am én is kiványcsi vagyok a számaitokra Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Május 16, 2009 Share Posted Május 16, 2009 Mindenképpen. Stagg-ról nekem eddig csak rossz tapasztalataim vannak. Ez a Peavey meg egész jónak néz ki, bár gondolom a hangszedök a gyenge pontja. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 17, 2009 Share Posted Május 17, 2009 sztem nem lehet olyan rossz gitár, de ilyen árkategoriában vintage-t vagy cortot vennék. és nem hazabeszélés amit mondok, mert tényleg jok a cortok. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackie1218 Posted Május 17, 2009 Share Posted Május 17, 2009 Hmmm... Azt a balkezes predatort elfogadnám. Úgy látom nyáron munka lesz... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Május 17, 2009 Share Posted Május 17, 2009 Ilyen árkategóriában én egy ilyen Vintage-t vettem volna: Vintage V8BRQ Múltkor szemeztem ezzel a gyönyörűséggel a hangszerboltban Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 17, 2009 Share Posted Május 17, 2009 nem néz ki rosszul igy képen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kizi Posted Május 17, 2009 Share Posted Május 17, 2009 nincs gond a hangszedőkkel, nagyon jó hangjuk van amúgy most nemtudtam volna új gitártvenni erre is csak ráfizettem. de azért ebbe mégis floyd-os tremoló van am most először van tremolós gitárom. abban tudnátok segíteni h ha megszorítom a tremolókart mármint azzal a tekerős vmivel ami a a kar alján van akkor egy ideig úgy áll ahogy azt én akarom de aztán kilazul és himbálódzik. a gitár hátuljánál meghúztam a végét, az nem csavarodik el. ez normális? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 18, 2009 Share Posted Május 18, 2009 hát erről sok helyen olvastam már. ha nem segit az, hogy hátulról a rugok felől huzod meg, akkor valószinüleg elkopott a karnál vmi, és azért lazul egy idő után. ezzel nincs semmi gond, nem kell aggódni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kizi Posted Május 18, 2009 Share Posted Május 18, 2009 köszi közben egy haverommal is beszéltem és ő is mondta h ez természetes Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts