bobita9010 Posted Április 7, 2009 Share Posted Április 7, 2009 ez egy fender strato, plusz egy erősitő, és azon beállitva a hangszin. sztem ennyi a titka Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMmY_hun Posted Április 9, 2009 Share Posted Április 9, 2009 Áhh értem, köszi. Akkor nem mostanában fogok ilyen hangzást elérni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Április 9, 2009 Share Posted Április 9, 2009 hali ha van véletlenül vagy direkt ballagási dalokhoz kottátok tabotok akármitek légyszives osszátok meg velem mert nagy szükség van rá. köszi (K) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mark403 Posted Április 10, 2009 Share Posted Április 10, 2009 sziasztok! szeretném, ha leírnátok a véleményetek erről a hangszerről: Cort VX-4V BKM http://www.hangszerdiszkont.hu/index.php?p...t&Itemid=37 Ilyet szeretnék venni eddig csak jókat hallottam róla, viszont Cortom még nem volt, nem tudom megbízható márka-e.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Április 10, 2009 Share Posted Április 10, 2009 teljesen jo, rádásul keménytokkal. nyugodtan vedd meg a cort az amugy is egy megbizhato márka,szal nem lesz vele gond. bár én ezzel a pikáppal nem vagyok megelégedve, én mást vennék bele, de amugy teljesen jo. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mark403 Posted Április 10, 2009 Share Posted Április 10, 2009 jah énis úgy gondoltam,h veszek majd később egy másmilyen EMG-t bele de majd csak később, mostanában ugyis elég nagy divat ez az "új gitárt veszek és kicserélem a pickupot" dolog... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Április 10, 2009 Share Posted Április 10, 2009 hát ha eccer nem képesek belerakni egy normális pickupot? akkor mit tud tenni az ember? nem hiszem el, h ne lennének még azzal is nyereségesek. csak költségcsökkentés, és minél nagyobb profit. ez van Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackie1218 Posted Április 10, 2009 Share Posted Április 10, 2009 Mi a véleményetek a Harley Benton ga5-ös erősítőről. Megéri megvenni? http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ga5.htm Legolcsóbban 27 ropi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mark403 Posted Április 11, 2009 Share Posted Április 11, 2009 még 1 kérdés: mi a gond ezzek az EMG pickup párossal ami a Cortban van? nem elég tiszta? csak mert most van egy Stagg I400-asom az tényleg egy sz*r, van amikor összefolynak a hangok, minden hátérzajt lehet hallani, recseg-ropog, sípol mint az állat... remélem ilyesmi azért nincs egy EMG pickupban Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Április 11, 2009 Share Posted Április 11, 2009 hát sztem az igazi emg-t a 81-est azér meg sem közeliti, de a legnagyobb igazság akkor is az, h hallgasd meg és után dönts Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted Április 12, 2009 Share Posted Április 12, 2009 Látom itt sok a szakértő! Véleményt szeretnék kérni, hogy egy teljesen kezdőnek (életemben nem játszottam zenét) magától van esélye megtanulni gitározni? Milyen gitárt ajánlotok, ami nem túl drága, ha tönkretenném.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Április 12, 2009 Share Posted Április 12, 2009 Mi a véleményetek a Harley Benton ga5-ös erősítőről. Megéri megvenni? http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ga5.htm Legolcsóbban 27 ropi. hát öregem sztem ez 89 euróért felejtős 10 000 Ft-ért láttam orange erősítőt, sztem még az is jobb, és azon van egy normálisabb torzítás (ezen ha jól látom nincs is torzítás).... bár ha 30napon belül visszaviszed, akkor visszakapod a zsetont XD Robinho11 nem hinném hogy olyan szerencsétlen lennél, hogy normálisan, ésszerűen használva tönkre tennél egy gitárt de tulajdonképpen jó kezdésnek minden féle 6 húrral, meg viszonylag normális testtel rendelkező akusztikus gityó.10 rugóért lehet kapni egész pofás olcsó gitárokat ezen úgyis csak az fog eldőlni, hogy akkor komolyabban belevágsz-e vagy sem.és igen, meg lehet tanulni gitározni magadtól is.csak kitartás kell és idő, amit rászánsz.na meg némi segédanyag, de az manapság elég egyszerűen beszerezhető Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted Április 12, 2009 Share Posted Április 12, 2009 Azért érdekelne a dolog, mert nyáron szeretnék valami értelmes dolgot csinálni. Láttam sok helyen kb. 30 ezerért szetteket. Gitár, erősítő.... stb. Ezek jók? Ha már veszek, olyat szeretnék, ami sokáig megfelelő lesz nekem. Melyik márka, ami megbízható, de olcsó? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Április 12, 2009 Share Posted Április 12, 2009 Valaki tud ajánlani single-coilt középpozícióba? A Squieremen pillanatnyilag két humbucker van, + egy néma roncs közöttük (nem találtam HH plexit, na), és gondoltam beszerelek valamit, de igazán fogalmam sincs milyen legyen. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Április 13, 2009 Share Posted Április 13, 2009 Szerintem jobb ha egy jó kis fémhúros akusztikussal kezdesz el tanulni.Azon gyönyörűen megerősödnek az ujjaid, és utána ha már kényelmesen tudsz rajta játszani veszel egy elektromos gityót és az vmi csodálatos érzés lesz, hogy milyen könnyedén játszol majd rajta, mivel a húrok puhábbak, közelebb vannak egymáshoz.Nálam legalábbis így volt, és soha nem fogom megbánni hogy nem elektromossal kezdtem (pedig azzal akartam). Nem kell drága akusztikust venni, csak normális legyen az a lényeg.Amíg tanulsz rajta, addig gyűjtögetsz az elektromosra.A szettekről nincs túl jó véleményem.Külön vettem mindent, így nem is ért csalódás. A Harley Benton szerintem jó márka, ha úgy nézzük hogy első gitár.Akusztikusban nem próbáltam HB-t de elektromosban igen, és jó hangja van, semmi technikai gondom nem volt még vele.Bár sokan fikázzák.Jó, mostmár én is át fogok térni egy jobb gitárra, de 3 évig tökéletesen megfelelt, és nem is fogom eladni.Gagyibb koncertekre tökéletes Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Április 13, 2009 Share Posted Április 13, 2009 Én is fémhúros akusztikuson kezdtem. Ajánlom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted Április 13, 2009 Share Posted Április 13, 2009 Az a gond, hogy nekem pénzem csak egy gitárra lenne. Komolyan gondolom. Tényleg olyan nehéz elektromossal kezdeni? Egy ismerősömnél már "próbálgattam" akusztikust, viszonylag jó volt. Igaz, nem értettem, milyen rendszer szerint fogjam le Valami olcsóbb akusztikust tudnátok linkelni? Ha tényleg jobban lehet azon tanulni, akkor vennék egy olyat tanulásra és később egy elektromost. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PauL_MarloW Posted Április 13, 2009 Share Posted Április 13, 2009 Üdv skacok gondoltam belesek már így pár hónap után...és mesélek 1 kicsit...1 hónapja kb szereztem 1 vintage telecaster pickupot a baltimore omba ...álomszépen szól pontosan a tipust nem tom megmondani haverom szerezte be de ő mutatott régen 1 youtube linket a "gazdatestről" .... b4mnak ksözönöm szépen a goodby we are falling fast elmagyarázását...már úgy ahogy megy...viszont msot aakira yamaoka-theme of laurára vok ráakadva már dúrván 0:45 percet eltok játszani belőle..... *örül magának* xD A másik meg..szeretnék 1 hangolót vásárolni 6-7000 forint értékben tudnátok 1 frankót ajánlani?mert már haveromnak kivan a bizonyosa h minden hónapban 2x áthívom xD Robinho..annyit tok ajánlani h ugorj be 1 hangszerüzletbe és ha jófejek az eladók márpedig nem szoktak annyira k.csögölni akkor segítenek vásárolni.....főleg ha mondod h kezdő vagy. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Április 13, 2009 Share Posted Április 13, 2009 Az a gond, hogy nekem pénzem csak egy gitárra lenne. Komolyan gondolom. Tényleg olyan nehéz elektromossal kezdeni? Egy ismerősömnél már "próbálgattam" akusztikust, viszonylag jó volt. Igaz, nem értettem, milyen rendszer szerint fogjam le Valami olcsóbb akusztikust tudnátok linkelni? Ha tényleg jobban lehet azon tanulni, akkor vennék egy olyat tanulásra és később egy elektromost. Robinho! Szerintem érdemes olcsó sima akusztikussal kezdeni, mert ha nem vagy elég kitartó, akkor kevesebb pénzt buksz, és az első időkben úgysem olyan húrszaggató szólókat kell játszani, hanem megismerkedni a hangszerrel, az alapokkal, és azért sem ajánlott az elektromos egyből, hogy halld a tényleges tiszta, eredeti hangokat az akusztikus gitárból. Tizenpárezer forintért már kapni hangszerboltban is nylonhúrost aminél több nem kell még. Sok sikert a gitározáshoz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kizi Posted Április 13, 2009 Share Posted Április 13, 2009 Ha úgy teszel ahpogy PauL_MarloW mond akkor én a Gitárcentrumot (http://gitarcentrum.hu) kedvesek az eladók és segítőkészek. A Codá-ba nem meny szerintem, mert ott bunkók az eladók véleményem szerint, és az Árkádiát e ajánlanám mert ott túl nagyképüek és nem fognak segíteni. Bocsi az üzletek eladóitól de nekem ez a véleményem. Amúgy meg én is az akusztikusat ajánlom mert ha azon tanulsz akk tényleg könnyebb utána áttérni az elektromosra de utána tudsz majd mind a 2gitáron játszani. Ha viszn telektromoson tanulsz akk nagyon nehéz lesz megtanulnod akusztikuson. Én is akusztikuson tanultam 2évig és utána vetem elektromost. Nekem Hora akusztikusom van sztem nagyon jó és olcsó volt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted Április 13, 2009 Share Posted Április 13, 2009 Köszi a válaszokat! Akkor először egy olcsó akusztikusba fektetek be. Ilyen 12 ezres darabok is megfelelőek, vagy csak dísznek valók? Milyet tudtok ajánlani? Boltba menni nem hiszem, hogy tudnék. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kizi Posted Április 13, 2009 Share Posted Április 13, 2009 http://www.arkadiahangszer.hu/?mf=Hora&term=clg én ezt tudom garantálni hogy jó gitár 20e Ft-ért Am szerintrem inkább úgy a 20e-es kategóriába keresglj szreintem. Ha már 1szer befektetsz 1 gitárba az legyen jó és tudd úgy 10év múlva os haszálni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackie1218 Posted Április 14, 2009 Share Posted Április 14, 2009 Rátok bízom a döntést::::: Kustom tube12 vagy kustom double barrel??? (esetleg más hasonló árú) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PauL_MarloW Posted Április 14, 2009 Share Posted Április 14, 2009 Én személy szerint a http://hangszerarzenal.hu/n és a http://www.hangszeraruhaz.hu/ n szoktam sasolni az árakat az aerzenálon kiegészítőket míg az áruházban pedig a gitárokat....barátságosabb árak vannak itt mint az eddig említett oldalakon...de lehet h ez aminőségre is hat...nemtom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kizi Posted Április 15, 2009 Share Posted Április 15, 2009 Az lenne a kérdésem h nem tudnátok olyan gyakorlato(kat)t mutatni vagy leírni amivel gyorsíthatnám a technikámat? A másik kérdésem az lenne h a kisujjam elég gyenge. Azt milyen technikávál tudnám erősíteni? Előre is köszi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Április 15, 2009 Share Posted Április 15, 2009 A gyorsaság szerény véleményem szerint csak gyakorlás kérdése.Nem tudom mire gondolsz pontosan a technika alatt... de pl ha azt akarod hogy gyorsabban játssz egy skálát akkor elkezded játszogatni azt a bizonyos skálát oda-vissza és amikor már simán megy növeled a tempót, és amikor már a nagyobb tempóban is simán megy akkor megint növeled és így tovább. Mivel tudnád erősíteni a kisujjad? használd többet.Ráütés+elpengetéssel különösen tudod fárasztani, de erősödik.Az AC/DC - Thunderstruck introja elég jó ehhez szerintem abban a pengetős kezedet nem is használod. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackie1218 Posted Április 16, 2009 Share Posted Április 16, 2009 Mi a véleményetek a Marshall MG15-ről? (nem MG15CD!) Szombaton készülök megvenni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted Április 16, 2009 Share Posted Április 16, 2009 Még volna egy kérdésem. Tanár nélkül kb. mennyi esélyem van arra, hogy egy-két egyszerűbbet eljátszak? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Április 17, 2009 Share Posted Április 17, 2009 ha ez segit én is tanár nélkül tanultam meg gitározni (mondjuk ha elmennék egy tanárhoz lehet elszörnyedne h hogyan gitározok ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted Április 17, 2009 Share Posted Április 17, 2009 Akkor megnyugodtam! Köszi a választ. Alap zenei ismereteim vannak, azzal nem sok bajom lenne. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts