b4m Posted Március 10, 2009 Share Posted Március 10, 2009 Helyes! hasznos lesz, mivel ha vki csak a pentaton skálát ismeri akkor az imprói unalmasak lesznek.Szóval ez egy szempont.De vannak még előnyei. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuitaristFromTh3HeLl Posted Március 11, 2009 Share Posted Március 11, 2009 Helló! Tudnátok mondani vmit erről a kombóról??: Peavey Valveking 112 Fullcsöves.... Ez lenne az első csöves cuccom... Namost pénteken valszeg kipróbálom, de én arra lennék kiváncsi hogy 50w nem ígérkezik valami soknak, de sokan mondják hogy fullcsöves és tranyós wattok között ég és föld a külömbség... Elvileg eza 50w kitesz tranyósból 100-at.... Mert jó lenne ha hallatszana próbákon Majd írjatok kösz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Március 11, 2009 Share Posted Március 11, 2009 Hali! Segítségre lenne szükségem! A híd kissé magasan áll: A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Ilyenkor mi a teendő? Mekkora baj ez? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 11, 2009 Share Posted Március 11, 2009 Nem gond ez, a húrokat hagyd hosszabbra... el kell találni.Jútúbon találsz pár videot, hogy hogyan kell felhúrozni a floyd rose os gityókat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Március 11, 2009 Share Posted Március 11, 2009 rendben, köszi megnyugodtam (amugy ez vintage ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 11, 2009 Share Posted Március 11, 2009 Akkor vmit csúnyán elnéztem várjunk csak! akkor amit mondtam lehet nem segít vagy a vintage is olyan, hogy ha nincs rajta a húr akkor fel lehet hajtani a húrlábat?... ma eléggé szét vagyok csúszva... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Március 11, 2009 Share Posted Március 11, 2009 Rakj bele több rugót. Hány van benne? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellion88 Posted Március 11, 2009 Share Posted Március 11, 2009 Egy vintage tremolonak nem kellene így állnia. Vastagabb húrt tettél fel? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
töött Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 Szevesztok húrszaggatók.Aki teheti tölcse le és próbálja ki a GUITER RIG 3-at.Nagyon durva pc-s multieffekt.Ha kérdés van írjatok. emil.:valakik80@freemail.hu Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
töött Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 Norbike.Szerintem cseréld ki a híd alatti feszítőrugókat erősebbre. Csá. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 Helló! Tudnátok mondani vmit erről a kombóról??: Peavey Valveking 112 Fullcsöves.... Ez lenne az első csöves cuccom... Namost pénteken valszeg kipróbálom, de én arra lennék kiváncsi hogy 50w nem ígérkezik valami soknak, de sokan mondják hogy fullcsöves és tranyós wattok között ég és föld a külömbség... Elvileg eza 50w kitesz tranyósból 100-at.... Mert jó lenne ha hallatszana próbákon Majd írjatok kösz hidd el nekem, a probán te leszel a leghangosabb az 50w-os csöves cucc az nagyon hangos, nekem 100w-os fej változata van, és 3-4-ig kell feltekernem kb, ha egyedül gyakorlok, akkor meg 1-2-ig a boltban se fogod tudni kihajtani elvileg az arány a tranyos-csöves között az 3:1, szoval egy 100w-os megfelel egy 300w-osnak kb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 Rendben köszi a tanácsokat! Majd meglátjuk mi lesz.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 Na leszedtem hátulját megnéztem, 3 rugó van benne. Van hozzá még egy ugyan olyan erősségű rugóm amit adtak hozzá. És ahogy elnéztem még van is hely 2 rugónak. Szerintetek segítene rajta? És ha igen akkor mire kell ügyelni berakásnál, csak mert nem nagyon szoktam ilyeneket csinálni meg ez az első tremolos gityóm. Amúgy Hellion88 igen vastagabb húrt tettem fel. Nagy a szerepe akkor benne a húroknak is? A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellion88 Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 Biztos 10-es készletet tettél fel. Sokkal nagyobb a feszítése mint a 9-es készletnek. Szerintem válts vissza 9-esre vagy dobjál be még 2 rugót. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 12-eset raktam fel szóval elképzelhető erőteljesen :S és a rugó berakásnál kell valamire különösen figyelni? mert azt látom hogy az egyiket mindenképpen át kell rakni máshova hogy be tudjak rakni még 1-et. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellion88 Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 Szerintem válts vissza 9-es vagy 10-es készletre. Minek az a 12-es ultra vastag húrkészlet??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 A mélyebb hangolás miatt, hogy ne lógjanak a húrok. A 9-es húrokat meg nem is szeretem. Túl vékony Azzal a rugó berakással kell v.mit kezdeni. Nem tudod mire kell ügyelni ilyenkor? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 milyen hangoláson vagy? sztem csak kicsit engedj a hurokbol vissza, és a hid lemegy, ezáltal megfesziti a hurokat, és megint jo lesz. ha mégiscsak 4 rugó kell akkor ugy érdemes h a két szélsőbe raksz rugot, és a középső hely kimarad. kb mint itt: csak a két szélsőbe kell akasztani két-két rugot Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 Na raktam bele még 1 rugót. Kérdés: Szakszerű lett ez így?: A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. a híd már jóval lejjebb ment, de majd biztos kell venni erősebb rugókat mert még így sem fekszik fel teljesen a testre... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 a két szélsőbe meg nem tudok rakni mert van ott egy vezeték ami nem tudom mi célt szolgál (...) és nem férek hozzá :S vagy jó az ahogy csináltam? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuitaristFromTh3HeLl Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 hidd el nekem, a probán te leszel a leghangosabb az 50w-os csöves cucc az nagyon hangos, nekem 100w-os fej változata van, és 3-4-ig kell feltekernem kb, ha egyedül gyakorlok, akkor meg 1-2-ig a boltban se fogod tudni kihajtani elvileg az arány a tranyos-csöves között az 3:1, szoval egy 100w-os megfelel egy 300w-osnak kb Nagyon szépen köszönöm a választ. Holnap megyek és kipróbálom a "kicsikét" Az mondjuk szép lenne ha 3* arány lenne akkor lenne egy 150w-os dögöm És még annyit hogy szted kisebb koncertekre is elég lesz(klubbhelyiség,kisebb nyíltéri színpadok?) mert 2 koncertünkön meg fullra bemikrofonoznak mindent.... Válaszodat előre is kösz ^^ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellion88 Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 Ha most már normálisan áll, akkor így jó lesz. De tudok egy jobb megoldást a húrokra: A felső 3 húr 10-es készletből kell, az alsó 3 pedig 12-esből. Am. a vezeték szerintem földelés féleség lehet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 Akkor jó. Amúgy megnéztem másik panel mögött, az elektronikánál, és szerintem is földelés lehet. Mondjuk jó kaka helyre rakták... És ez a húrozás miben változtat?? Csak mer ilyet még nem hallottam És kösz a segítséget mindenkinek! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellion88 Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 Kisebb terhelés jut a rugókra, a felső 3 húr lehangolást követően se lesz túl laza. Egyébként az Ernie Ball Heavy Bottom húrkészlet ilyen. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 jaa értem. Én ernie ball slinky-t használok (12,16,24,32,44,56) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 12-est raksz rá és csodálkozol ezen? Mindent megmagyaráz. A saját vintage tremolosomon .10-es szett van, és három rúgóval tök jó. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellion88 Posted Március 13, 2009 Share Posted Március 13, 2009 Tud valaki olyan balkezes gitárt amin gyárilag van Kahler tremolo? http://www.youtube.com/watch?v=Jy1eiMZ5nUk Itt egy floyd-kahler összehasonlító videó. Nekem a kahler valahogy jobban bejön. Egyébként találtam egy érdekességet a gitariskola.hu-ról. A világ zenéjének körülbelül 80-90 százaléka a 7 alapskálával és a pentaton skálafokokkal nagyjából lefedhető. A maradék 10-20 százalék idegen kultúrák zenéi idegen hangsorokkal. Akkor egyelőre elég ha megtanulom ezt a 12 skálát. Ill. már megtanultam csak ki kellene szuperül gyakorolni mindet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Március 14, 2009 Share Posted Március 14, 2009 Nagyon szépen köszönöm a választ. Holnap megyek és kipróbálom a "kicsikét" Az mondjuk szép lenne ha 3* arány lenne akkor lenne egy 150w-os dögöm És még annyit hogy szted kisebb koncertekre is elég lesz(klubbhelyiség,kisebb nyíltéri színpadok?) mert 2 koncertünkön meg fullra bemikrofonoznak mindent.... Válaszodat előre is kösz ^^ hát kis klubban biztos h elég lenne miki nélkül is, de szabadtéren ugye mindig feljebb kell tekerni, sztem ott is elég lesz. és a komolyabb helyeken meg ugyis mikrofonozzák Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Március 14, 2009 Share Posted Március 14, 2009 12-est raksz rá és csodálkozol ezen? Mindent megmagyaráz. A saját vintage tremolosomon .10-es szett van, és három rúgóval tök jó. én azért nem értem ezt, mert lehet h vastagabb a hur, viszont lejjebb is van hangolva érted(lehet h a 10-es ott már lötyögne). mert ha d-re hangolsz egy 10-es hurt meg egy 12-est, akkor nyilván a 12-es sokkal feszesebb. de ő b-re vagy mire hangol. szal elégnek kéne lennie a 3 rugonak. probáld ugy, amit irtam fentebb: lazitasz a hurokon,és ezáltal a rugok több erőt fejtenek ki a hidra, vagyis maguk felé huzzák( a test felé ugye). és igy viszont a hurok megint feszülnek, és lehet hogy jo lesz. a floyd rose-okon is pont igy kell csinálni, jáccani kell h a híd megfelelő állapotban legyen a testhez képest, és be legyen hangolva gitár bocsih igy kettőbe válaszoltam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Március 14, 2009 Share Posted Március 14, 2009 rendben köszi, megpróbálom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts