b4m Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 Húú én azon filóztam hogy meglepem magam karácsonykor egy torzító pedállal De mivel még nem volt olyanom, vmi kis infót dobálhatnátok róla köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mka Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 Hát kedves b4m. sok fajta torzító pedál van.... Van effektprocesszoros(multi-effect) Van pedálos (Pl:Cry baby wah -wah) Akkor van sima torzító effekt(disortion,overdrive,flanger,chorus,metal,pitch) Ajánlom ezt az oldalt figyelmedbe:(innen sound demokat is tölthetsz és így könnyen kiválaszthatod a neked ill?t. ) http://www.bosscorp.co.jp/products/en/p_compactpedals.html Van itt minden ami kell,még basszus torzítók is vannak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted December 22, 2006 Author Share Posted December 22, 2006 Na megvettem a Micro Cube White limited edition er?sít?met 2W os , de úgyis csak otthonra kellet , viszont az effektek azokért totál oda vagyok ,csak ajánlani tudom mindenkinek aki otthonra akar valami gyakokorló er?sít?t ( 1 kép róla b4m én a Marshall és a Boss pedálokat ajánlanám , mert azok olcsók de rendkívül jó cuccok ... Boss Ds1 es torzító pedált már 11 -12 ezerért kapsz és elég jó cucc nekem is van 1 ... Marshall nak van hasonlóan jó torzítója 16-18 ezerért , az szintén nagyon üt?s ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csupka.norbert Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 nekem valamilyen neve sincs 10W-os er?sít?m van, amire kell nekem hogy itthon gyakoroljak rajta nekem arra b?ven elég, egyébként hogyha pedált akarsz venni akkor a ZOOM-ot tudom ajánlani havernak is olyanja van, meg már volt nálam, megbízható, és rohadt sok mindent tud Zoom G2.1u Ára: 38.500 Ft a hangszeraruhaz.hu -n. De nekem bevállt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mka Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 Norbi tudod mi a baj a zoom-mal? Effectprocessoros. Hidd el nekem,hogy sokkal de sokkal jobban megéri egy ilyen chip-es áramkörös csoda,mint egy digitális. Persze az sem rossz de a chip-es mégis csak jobban tudja megcsinálni mint a digitális. Most jó a zoomba van úgy 55 effekt a norm pedálba max 3+kézzel állíthatóság. De ha hiszed ha nem 2-3 hónap múlva abból az 55 effektb?l 4-et fogsz használni és akkor majd rádöbbensz hogy azzal a másikkal sokkal jobban szól . Ez a 4 effekt ez: Chorus(jazz),Flanger,wah-Wah,Disortion. Normális ember nem használ Over-drivet (na jó talán néha jó) Szóval ha valaki ilyen lépés el?tt áll ne egy effectprocesszorost vegyen. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted December 23, 2006 Author Share Posted December 23, 2006 a Zoom tényleg egész jó és olcsó multieffekteket gyárt ... Ha arra vágysz ,h millió hangzást ki tudj csalni a gitárból akkor pl : a Zoom 505 II egy igen jó választás lehet ... De ha azt akarod ,h példának okáért min?ségi torzított hangja legyen a gitárodnak akkor mindenképp marhall vagy Boss pedált vegyél ,mert a multieffekt hangmin?sége nem éri el az önálló pedál min?ségét ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mka Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 Jaj vagy még disortion után esetleg Boss MT2-es metal zonet használ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted December 24, 2006 Author Share Posted December 24, 2006 azért a Compressor pedál is jó móka ,meg ha már itt vagyunk tremolo effekt is ,meg a Phaser , az oktaver , az auto delay ,Reverb pedál ,szóval azér ha megtehetném ,15-20 Boss - Marshall pedált simán összeszednék magamnak ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted December 26, 2006 Share Posted December 26, 2006 Kösz az infokat!Igazából a wah wah érdekelne a leginkább. "Normális ember nem használ Over-drivet" - 80% ban overdrive-al játszom De hát én nem vagyok normális Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csupka.norbert Posted December 26, 2006 Share Posted December 26, 2006 Köszi hogy mondtátok az infókat! És igazatok van, mert tényleg marha sok cucc volt benne, és a felét az ember nem is használja, meg a másik felének meg rossz hangja van..., és hogyha lett volna pénzem akkor ZOOM-ot vettem volna, de így megfontolom a zoom multieffekt vásárlását Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted December 26, 2006 Author Share Posted December 26, 2006 b4m Simán overdrive al tolotd ,vagy overdrive - distorsion ? mert azért nem mind1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted December 26, 2006 Share Posted December 26, 2006 segicsetekmár nekem plz... ti hogy hangoljátok a gitárt? nemmintha nem lenne hallásom csak ugy azé mégis Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaba06 Posted December 26, 2006 Share Posted December 26, 2006 én +akarok tanulni..m,ax 1 napot szánok rá h tábortüzi szinten nyomjam..segitesz:? pénzem nincs Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted December 26, 2006 Author Share Posted December 26, 2006 Ferri : Gitárhangoló rulezz .... 1ébként meg üveghanggal ,vagy kvint ekkel simán be lehet l?ni ... gaba06 :" tábortüzi szinten " biztos játszol olyan jól mint a tábort?z ... 1ébként meg ha csak úgy meg akarsz tanulni akkor kezdd az akkordok megtanulásánál , a neten találhacc bel?lük 1 raklapnyit ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted December 26, 2006 Share Posted December 26, 2006 én most ugy hangolom h eljáccom a come as you are-t akkor megvan a két legmélyebb húr.... utána eljátccom az enter sandman-t akkor már 3 at betok állitani... erre jön a sanitarium.. majd a swwet child o mine.. én igy l?ttem be bár ez lehet h bromság :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted December 27, 2006 Author Share Posted December 27, 2006 nem baromság ,de ha az alsó E húr megvan akkor fogdd le az 5. bundban és hangold hozzá az A húrt (felülr?l a második ) , majd azt is fogdd le az 5. ben és hangold hozzá a D húrt ( 3. húr ) ha a D húrhoz is hozzá hangoltad a G húrt akkor fogdd le a G (4.húr ) húrt a 4. bundba és ahhoz hangold a B húrt ... Majd a B húrt az 5. bundban lefogva hozzá Hangolhatod az E húrt ( 6. (( legvékonyabb)) ) Ezt hívják kvinthangolásnak ... elég 1X? csak így leírva nem az ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 hallottam már ilyesmir?l is és most ez alapján hangolom.. hát fényévnyi különbség van Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 én +akarok tanulni..m,ax 1 napot szánok rá h tábortüzi szinten nyomjam..segitesz:? pénzem nincs Ezt most nem vágom... gitározni akarsz megtanulni 1 nap alatt??1 nap alatt a b?r sem keményedik meg az ujjaidon.Nem olyan egyszer? mint aminek látszik.Plusz az akkordok közötti váltást is gyakorolni kell, nem megy az úgy hogy bemagolod hogy hogyan kell lefogni és már nyomod a tutit Ha félreértettem vmit akkor bocs. Hangolni guitar proval vagy kvinttel hangolok.Vagy ha nincs a közelben guitar pro és nincs egy húrom se jól behangolva de van a közelben egy jól behangolt gityó akkor hallás után Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 sikerült behangolnom , annyira jó hangja van hogy azt el sem hiszem. nekem már alakul aza b?rkeményedés az ujjamon Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Valaki nem tudja, hogy hol találok Kárpátia tabokat?A sima akkordok is megteszik ha nincs tab. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nietzcko Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Tökjó kaptam egy gitárt karira. Egy ibanez jumpstart setet grx40-ju bkn gitárral kicsit béna vagyok eddig csak internetröl szedegettem segédanyagot de asszem el akarok járni atnárhoz. Nem vagyok totálisan kezd? egy éve kb probalkozaom klasszikus gitarral akkordozni de ez azér sokkal jobb. Amugy metált és rockot akarok játszani... Már el tom játszani a moby dick keresztesvitéz elejéröl a szolot(vagy introt vagymiaz) Nincs meg vkinek adepresszió nem akarok elszakadni tab GP-ba? Köszi kárpátia: (csak akkordok) http://www.karpatiazenekar.hu/kotta.html de az összes dalnak itt fent van! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Pfff de h*lye vagyok Ennyi eszem nem volt hogy a hivatalos oldalon keressem köszi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 lehet hülye kérdés lesz guitar pro-val be lehet hangolni az akusztikus gitárokat is? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted December 29, 2006 Author Share Posted December 29, 2006 be ha van valami jó minőségű mikrofonod ,vagy gyengébbel is be lehet ,csak nehezebb... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 köszi még egy kérdés: mi a különbség az akusztikus és a klasszikus gitár között? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 jó kérdés.. ALAP: megprobálom mikivel a gp5 ben a hangolást...nah most mikor lehet rámondani egy hurra h jó? ha a zöld pöttynél nem megy tul v hogy?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 nem úgy van, h akkor jó ha a zöldnél megáll? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 mármint véglegesen? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 nemtom csak valahol ilyesmit olvastam, h akkor jó ha megáll. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 volt h megáltt fé perc mulva ugyanaz a hursemmi állitgatásnál nem állt meg:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts