PauL_MarloW Posted Február 5, 2009 Share Posted Február 5, 2009 Üdv skacok...lenne 1 kis problémám kb 2 hete tanulgatom már az Aiden-goodbye we are falling fast c. számát és van benne 1 tapping rész amit még 1 tabon se találtam még meg , pengetni már tudom ezt a részt de az nem az igazi . Az lenne a kérésem h tudnátok olyan guitar pro tabot adni vagy esetleg ha jó szemetek és fületek van a videoból (1:10 nél) elmagyarázni h mit is "fogdossak"? Előre is kösz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Február 5, 2009 Share Posted Február 5, 2009 Azt hittem nehezebb lesz Na nemtom milyen hangolásban van, én alapban csináltam.A G húron ráütsz a mutató ujjaddal (vagy amelyikkel kényelmes ) a 9. bundra és nem emeled fel az ujjad hanem felcsúsztatod a 11. bundig, és csak ezután emeled fel az ujjad, közben a másik kezeden az egyik ujjaddal már lenyomva tartod a 4. bundnál a G húrt és amikor megszólalt ráütsz a 6.bundra. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PauL_MarloW Posted Február 5, 2009 Share Posted Február 5, 2009 Fél éve nyúzom ezt a fadarabot szal mégha akranék se tudnék nehezebbet kérni xD Esetleg feltudnád venni vmi féle cammal mert tépem itt a húrokat ahogy mondod de nekem nemigazán úgy müxik a dolog :$ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Február 5, 2009 Share Posted Február 5, 2009 sajnos a kamerám behalt. tényleg emiatt be is nézek majd a segítség topikba leírom szájbarágósan szóval feltételezem hogy jobb kezes vagy, thát jobb kézzel pengetsz, bal kézzel meg "lefogsz".a bal kezeden lévő mutató ujjadat ráteszed a g húrra a 4. bundnál.az egy H hang... nem csinálsz még vele semmit, a gyűrűs ujjad készenlétbe helyezed majd a ráütésre.a jobb kezed mutatóujjával ráütsz a g húron a 9. bundra ami egy E hang.. szóval ráütsz és lenyomva tartod miközben felcsúsztatod a mutatóujjad a 11. bundra ami egy Fisz, ha megszólalt a fisz akkor engeded el úgy, hogy egy kicsit lefele tolod a húrt, ez olyan mintha megpengetnéd, és ezáltal szólal meg a H hang amit a másik kezeddel fogsz a g húron a 4. bundnál és amikor megszólalt ez a bizonyos H, akkor a balkezed gyűrűsujjával rácsapsz a 6. bundra a g húron, így szólal meg az uccsó hang, egy Cisz. és ezt ismételgeted. remélem így már érthető ennél részletesebben sztem nem nagyon lehet elmagyarázni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ESP Posted Február 5, 2009 Share Posted Február 5, 2009 képzeljétek, tegnap volt nálunk a cool head clan. beszélgettünk a moliccsal, hatalmas arc(minden értelemben ),és mesélte h voltak szerbiában egy olyan helyen, ahol nem volt a müv háznak oldala , megkérdezték, h miért, és kiderült azért, mert előző héten kilőtték :D meg a gitárossal is dumáltunk, jol berugott a végére itattam vele házi páleszt aztán hivott minket az előzenekaruk pestre jáccani, montuk simán. (olyan jo érzés dicsekedni ) Geri de azzal nem dicsekedsz, hogy a drága Norbi barátod kiönti a házi pálinkát! Csülök voltam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PauL_MarloW Posted Február 5, 2009 Share Posted Február 5, 2009 sajnos a kamerám behalt. tényleg emiatt be is nézek majd a segítség topikba leírom szájbarágósan szóval feltételezem hogy jobb kezes vagy, thát jobb kézzel pengetsz, bal kézzel meg "lefogsz".a bal kezeden lévő mutató ujjadat ráteszed a g húrra a 4. bundnál.az egy H hang... nem csinálsz még vele semmit, a gyűrűs ujjad készenlétbe helyezed majd a ráütésre.a jobb kezed mutatóujjával ráütsz a g húron a 9. bundra ami egy E hang.. szóval ráütsz és lenyomva tartod miközben felcsúsztatod a mutatóujjad a 11. bundra ami egy Fisz, ha megszólalt a fisz akkor engeded el úgy, hogy egy kicsit lefele tolod a húrt, ez olyan mintha megpengetnéd, és ezáltal szólal meg a H hang amit a másik kezeddel fogsz a g húron a 4. bundnál és amikor megszólalt ez a bizonyos H, akkor a balkezed gyűrűsujjával rácsapsz a 6. bundra a g húron, így szólal meg az uccsó hang, egy Cisz. és ezt ismételgeted. remélem így már érthető ennél részletesebben sztem nem nagyon lehet elmagyarázni na igen ez már jobb megpróbálom majd msot nem otthon vok kösz a segítséget,másrészt nme mondtad h fel is kell rolni a húrt azért volt nekem sánta Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Február 5, 2009 Share Posted Február 5, 2009 hát úgy voltam vele, hogy már tudsz tappingelni de ez nem olyan látványos feltolás, csak egy olyan elpendítés...de végülis ha ráütsz és elengeded akkor is megszólal csak nem olyan hangosan... azt inkább nagyobb sebességnél lehet mellőzni...vagy lehet hogy akkor sem hagyjuk csak csak úgy tűnik nemtom, erre rá kell érezni. * megnéztem, nagy sebességnél is elpendítjük Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Február 5, 2009 Share Posted Február 5, 2009 Hát igen technikás, de most én ezt nem tudom élvezni akkor se. Csak úgy jönnek egymás után a riffek, valahogy hiányzik belőle az amitől zene lenne, meg ez már túl gyors (nekem). Dara. Ez szerintem sokkal élvezhetőbb. http://www.youtube.com/watch?v=hjZXUyvFQDA jo ez is, de igazábol nem is nagyon lehet őket összehasonlitani sztem. a cob kicsit populárisabb ,de jo az is. uh ezt a vitát le is zárhatjuk sztem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo91 Posted Február 5, 2009 Share Posted Február 5, 2009 Én megyek CoB-ra, semmiért nem hagynám ki Cannibal-t is meglessük, legyen min röhögni, Diablo-t meg nem ismerem, de meghallgattam pár számot és egész jók. Pl. a Read My Scars. Amúgy mi a véleményetek erről a multiról? 25k Korg ToneWorks AX5G Digitális multieffekt, 40 beépített, és 40 felhaszálói program lehetőséggel.Wah/Volume pedál, kromatikus hangoló gép, akusztikus hangzás szimuláció. 1év garancia. Első multi lenne, nem baj ha nem a legprofibb. szerintem jó kis effekt, nekem is ilyen van kb másfél éve, jó hangja van, sok funkciója, és viszonylag olcsó és minőségi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Február 13, 2009 Share Posted Február 13, 2009 Hali! Segítség kéne! Az a gond, hogy a gitáron az egyik húr (4.) valami miatt nagyon tompán szól ill. visszhangzik néha. ez miért lehet? mit tudok állítani. a gitár amúgy egy LTD M-50 (vintage tremolos) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Február 13, 2009 Share Posted Február 13, 2009 Állítsd följebb, szerintem az a baja hogy nekirezeg a bundoknak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Február 14, 2009 Share Posted Február 14, 2009 huu köszi ez volt a baja tényleg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Február 14, 2009 Share Posted Február 14, 2009 ja és még egy kérdésem lenne.Vastagabb húrokra cseréltem az eredetieket, és most viszonylag gyakran elhangolódik. ezen segít ha hátul meghúznám a fedlap alatt a rugóknál a csavart v.mennyire? és ha igen akkor mennyire kell kb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellion88 Posted Február 14, 2009 Share Posted Február 14, 2009 Szerintem nem érdemes vastagabb húrokat felrakni, mert akkor lehet hogy még kell berakni rugót, vagy erősebbet a meglévők helyett. Bár nem mindig. Az elhangolódáson nem segít a vastagabb húr. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Február 14, 2009 Share Posted Február 14, 2009 Azt tudom, hogy nem segít ha vastagabb a húr, csak én vastagabbat raktam fel mert mélyebbre akarok hangolni.És ha feszítek a rugókon akkor nem lehet jobb? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuitaristFromTh3HeLl Posted Február 14, 2009 Share Posted Február 14, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=OU2H7i4qlqY&feature=channel_page Metallica nothing else mathers cover általam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Február 14, 2009 Share Posted Február 14, 2009 Ha új húrok vannak rajta, akkor természetes hogy elhangolódik.Kell neki jó sok nyúzás, hogy kinyúljon és tartsa a hangot. Ami a Metallica covert illeti: szerintem inkább a beállításokkal volt gond, mint a játékoddal.a pickup váltót pont az ellenkező állásba kellett volna állítani szerintem, és a basszusra meg a treblere mehetett volna egy kis kakaó.. de inkább a treble re. az elején van az a E D C akkordos pötyögés, amikor a magas hangokat pengeted akkor szerintem egy kicsit erőteljesebben kell az Emoll-nál aztán lágyan a következőknél, de a magasakat inkább azoknál is egy picit határozottan meg kell csapni érezni kell a lüktetését a számnak. a szólóhoz annyit szólnék hozzá, hogy szerintem nagyon ragaszkodsz a tabhoz (persze lehet nem így van), én azt javaslom, hogy inkább figyeld meg hogy James bácsi hogy csinálja, hallás után alakítgass rajta. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuitaristFromTh3HeLl Posted Február 15, 2009 Share Posted Február 15, 2009 b4m: Epiknél ha a "másik" azaz híd pozícióba(akkor már nevezzük nevén) kapcsolom a PU-t akkor bizony nincs benne annyi bass (pedig a beállításoknál feltekertem csutkára és szinte semmi, de ez a gyárilag szar PU-okból ered)... Namost nyaki pozícióban meg minden treble maxon és middle is, csak aza gáz, hogy nekem így tetszett a hang Tehát azért ilyen mert nekem így tetszik... E,D,C-s izére nemtok mit mondani azt majd megcsinálom egyszer olyanra amilyenre óhajtod Szólót meg pont nem tabról tanultam Eredetitől el is tér picit de nem akarom annyira túlszinezni mert tehetnék bele sok dolgot,de már ahogy előbb is mondtam nekem így tetszett És kösz a kritikát Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Február 15, 2009 Share Posted Február 15, 2009 Jaaaj, nem muszáj úgy csinálni csak saját vélemény, én úgy szoktam játszani. És nincs mit, kritikában mindig lehet rám számítani Fú lehet rájöttem mi a gondja a kamerámnak, szóval ha tényleg az amire gondolok, akkor ismét tudok felvenni videjókat XD bár képileg kaka minőségben, de a hangot meg tudom oldani, hogy szebb legyen.Jútúbról meg letörlöm már a 2éves Hell song videomat amiben be sem volt hangolva a gitár Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Március 6, 2009 Share Posted Március 6, 2009 Ibanez RGR08LTD lesz megvéve 290 ejróért, ha minden jól megy. Remélem igen, mert jó az ár nagyon. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Március 7, 2009 Share Posted Március 7, 2009 hát nem tudom, pont most mikor ilyen szar a forint? vagy te nem itt laksz? csak aláirásodból itélve gondoltam más: képzeljétek, holnap lesz zenekari fotozás, rakok be képet ha érdekel titeket a csunya ábrázatom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 7, 2009 Share Posted Március 7, 2009 Amúgy elég gáz ez a forint romlás.... a hangszerboltokban különösen erőteljesen változnak az árak. (mivel a legtöbb cucc külföldről jön) zenekari fotózás? az poén játék közben, vagy olyan nagy pózolós, művészi ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Március 7, 2009 Share Posted Március 7, 2009 Nem forintért veszem, nyugi. Finnországban lakom. Meg is vettem, jövö héten érkezik hozzám. +a rossz Squieremet bevittem megjavittatni, az is kész lesz a jövö héten. Már csak a sajátkezileg megcsináltat kéne befejezni... majd rakok fel képet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Március 8, 2009 Share Posted Március 8, 2009 olyan pozolos, müvészi fotozás lesz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellion88 Posted Március 9, 2009 Share Posted Március 9, 2009 A tapasztaltabb gitárosokat kérdezem: Melyek azok a skálák melyeket kötelezően be kell vágni, vagy érdemes megtanulni? Mert csak a pentatonban és az alapskálákban vagyok otthon. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Március 9, 2009 Share Posted Március 9, 2009 http://vesztifoto.uw.hu/tsz/index.html itt vannak a csodás fotok (katt rá a nagy képre és bejön a többi) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Március 9, 2009 Share Posted Március 9, 2009 A tapasztaltabb gitárosokat kérdezem: Melyek azok a skálák melyeket kötelezően be kell vágni, vagy érdemes megtanulni? Mert csak a pentatonban és az alapskálákban vagyok otthon. Amennyit csak képes vagy megtanulni. Tul sokat sose tudsz ismerni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Március 10, 2009 Share Posted Március 10, 2009 sztem is, amennyit csak tudsz. de ha tudsz pár alapabbat már azzal is ellehet boldogulni( bár én MÉG nem tok egyet se ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 10, 2009 Share Posted Március 10, 2009 A tapasztaltabb gitárosokat kérdezem: Melyek azok a skálák melyeket kötelezően be kell vágni, vagy érdemes megtanulni? Mert csak a pentatonban és az alapskálákban vagyok otthon. Hát amik mindenképpen kellenek azok sztem: fríg, líd, mixolíd, moll, lokriszi, dúr, dór, összhangzatos moll, dallamos moll, pentaton skálák, blues pentaton skálák, 3 oktávos pentaton skála, 3 oktávos blues skála de amúgy minél több. Ja és ezek oda-vissza, mindenféle pengetéssel, végig a nyakon kromatikus fekvésváltással (hogy bárhol a nyakon el tudj igazodni és gond nélkül menjen) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellion88 Posted Március 10, 2009 Share Posted Március 10, 2009 Ilyen válaszra gondoltam. Kösz! Bepuszilom az összeset. Igaz már ezekből tudok egy párat, de végigviszem az összeset. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts