Chryss Voller Posted Október 30, 2008 Share Posted Október 30, 2008 Ízléskérdés... amúgy én is inkább GRG-t vennék. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Október 30, 2008 Share Posted Október 30, 2008 amúgy már én is a GRG irányába orientálódok. nem is drágább sokkal... de ki kell próbálni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Október 30, 2008 Share Posted Október 30, 2008 Azért is, mert sokaktól hallottam, hogy az SA csak egy "alacsonyabbrendü" verziója az S szériának (ami elég jó, csak drága). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Október 30, 2008 Share Posted Október 30, 2008 Értem. Ezt nem is tudtam. Kösz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Október 30, 2008 Share Posted Október 30, 2008 Egyáltalán nincs mit. Főleg hogy nem vagyok egész biztos benne. De ha megnézed, eléggé hasonlítanak... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Október 30, 2008 Share Posted Október 30, 2008 :D hát jolvan Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Október 31, 2008 Share Posted Október 31, 2008 Amugy azt tudja valaki mit jelent az egyes ibanez gitárokon a GIO felirat??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Október 31, 2008 Share Posted Október 31, 2008 ha jol sejtem az is tipust jelent, de ebben nem vok biztos Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Október 31, 2008 Share Posted Október 31, 2008 akkor ok. azt hittem már valami über alsó kategória jelzés Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 pedign em jártál messze az igazságtól ha jol tudom ien belépőszintü kategoria Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 tehát kb. ilyen haladó kategória? csakmer néztem a GRG-n is rajta van a GIO felirat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 bocs hogy külön írok, de tudtok segíteni? az a kérdés, hogy hogyan megy a húrozás a floydos gitároknál? mer gondolom ott nem a megszokott főleg , hogy még fix húrlábason játszok. megha vastagabb húrra váltok akkor kell-e valamit figyelni vagy állítani? na ezt nagyon megköszönném. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 http://www.gitartanfolyam.hu/gitarhangolas.php ha vastagabb hurra váltasz akkor lehet, h oktávot is kell állitani(azt gondolom tudod, h kell)aztán magasságot is lehet h be kell lőni, amikor is az oktáv elmászik, szoval kezdheted elölről. arra készülj fel, h mivel neked az első ien, ezért egy napod, de minimum egy delőttöd rá fog menni. ja és miközben hangolsz, figyeld a tremolo alaplemezét, h párhuzamban legyen a testtel. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 köszi ez tényleg segített megérteni! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 képzeljétek lehangoltunk d-re! tök metál meg ma elkezdtünk két uj nótát az énekkel összehozni, de majd jövő héten lesz biztos, most még csak elnyomtuk az énekesnek őket, h találjon ki vmi fasza dallamot uh most bodóttá van egyébként norbi, ha majd belejösz akkor fél óra és ujrahurozod simán, nekem is kb annyi. másik gityosnak negyed óra kb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted November 3, 2008 Share Posted November 3, 2008 na akkor az jó, de még biztos bele kell jönni. milyen zenét játszotok??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tincsi666 Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 én mostanában D-re vok hangolva, avenged sevenfoldot szoktam nyomni.. régebben még (2 éve ) ossian, pokolgép ment. mostmár egy számot se tudnék eljátszani tőlük ^^ már nem szeretem azt a fajta metált annyira Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Én ma hangoltam vissza C-ből alapba.Csak játszottam még előtte egy kis zúzósabb hangzású mjúzikot is, pl Breaking Benjamin - Follow Az alaphangolás viszont mindig hiányzik Az alap és a drop C mellett szoktam még drop D-ben, Eb -ben meg D-ben (ez alatt azt értem amikor az összes húrt lehangolod 1 hanggal) játszani. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Mi már csak alapban játszunk, de volt drop d és c korszak is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 na akkor az jó, de még biztos bele kell jönni. milyen zenét játszotok??? hát ien hagyományosabb metált, de elkezdünk sajátokat irni, eddig inkább feldolgozások voltak. szal nem dít meg blekk metált (csapatba rajtam kivül senki nem hallgat iet, max a dobos egy kicsit) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Pedig jó deaf metalnál nincs jobb... Amúgy ha már hangolásokról van, szó, épp írok egy számot, amiben az egyik gitár normálban, a másik pedig drop cisz-ben van. Majd meglássuk mi sül ki belöle... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 Az jó, mert már alapból biztos nem egy hangszínben játszák a szólamokat, és úgy kevésbé egyhangú a dal. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted November 7, 2008 Share Posted November 7, 2008 A SoaD - Question-ben is úgy van, mármint ott alaphangolású az akusztikus gitár többi meg drop c. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted November 9, 2008 Share Posted November 9, 2008 tegnap kiprobáltam egy jackson phil collen signature gitárt. ami meglepett, hogy elég drága gitár, ha jol tudom, és még is duncan designed hangszedők vannak benne, ill a floyd se eredeti, hanem licenszelt. a kidolgozása nagyon jo(made in japan), de nekem a nyaka nem jött be annyira. nem tudom mennyire hasonlit a többi jacksonra, de nekem tul lapos volt, kényelmetlen. nem tudom probáltatok-e már ilyen gitárt,ha igen, kinek mi a véleménye rola? http://guitars.musiciansfriend.com/product/Jackson-PC1-Phil-Collen-USA-Electric-Guitar?sku=511634&src=3WDTWXX&ZYXSEM=0 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kizi Posted November 9, 2008 Share Posted November 9, 2008 Na most gondolkodóba estem. segítsetek dönteni. van egy másik ibi, ami kinézetre jobban tetszik mer metálabb, és csak 6000-el drágább. itt vannak az adatok mind a 2 gitárnak. szerintetek melyik legyen??? melyik miért jobb? grg 270b bkn * Konstrukció: csavarozott nyak * Menzúra: 25.5" (648 mm) * Test: hárs * Nyak: GRG2 (jávor) * Fogólap: rózsafa * Berakás: gyöngy pontok * Hangszedő: PSND1(H) / PSNDS(S) / PSND2(H) * Elektronika: hangerő, hangszín, 5-állású pickup kapcsoló * Hardver szin: fekete * Híd: ILT1 dupla záras tremoló * Kulcs: L6 DIE-CAST, Black Nut * Bund: 24 Medium * Szin: "éjfekete" (BKN: Black Night) sa120ex bkn * Konstrukció: csavarozott nyak * Menzúra: 25.5" (648 mm) * Test: mahagóni * Nyak: 3 db SA * Fogólap: rózsafa * Berakás: pont poziciójelölők * Hangszedő: AH5(H) (nyak), AH6(H) (híd) * Elektronika: hangerő, hangszín, 5-állású pickup kapcsoló * Hardver szin: króm (CH) * Híd: SAT ProII * Kulcs: L6 DIE-CAST*C * Bund: 22 Medium hello nem tudom h aktuáli se még, de én a grg 270-et ajánlom. most pénteken próbáltam ki és nagyon jó hangja van. több stílusban is.. egy kis torzitó rá és elájulsz a gyönyörüségtől Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spacemarine00 Posted November 9, 2008 Share Posted November 9, 2008 Sziasztok. Most vagyok pick-up vásárlás elöttés nem tudom mit vegyek EMG-t vagy Artec-t. Az emg-ról csak jót olvastam az artec-el meg aza a bajom hogy nagyon nem hallotom róla semmit. Tudnátok nekem tanácsot adni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted November 9, 2008 Share Posted November 9, 2008 Ha semmit nem hallottál róla, miért akarod megvenni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted November 9, 2008 Share Posted November 9, 2008 Sziasztok. Most vagyok pick-up vásárlás elöttés nem tudom mit vegyek EMG-t vagy Artec-t. Az emg-ról csak jót olvastam az artec-el meg aza a bajom hogy nagyon nem hallotom róla semmit. Tudnátok nekem tanácsot adni? mien gitárba kell? mert van még jopár pickup márka seymour,dimarzio, stb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spacemarine00 Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Dimarzio-t kösz, inkább kihagyom nincs 25k . egy 10k kőrül gondolkodtok, az artec-nek csak annyi lenne az előnye hogy új. a gitár meg flying V. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkoldBoxKross Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Sziasztok! Gitárvásárlás előtt állok, de nem igazán tudom hogy milyet érdemes venni... Eddig szintetizátoroztam 3 évig, de mostmár gitározni szeretnék. És hamár gitárt veszek akkor jót szeretnék venni... Metal zenét szeretnék majd játszani (pl Limp Bizkit, Marilyn Manson, Rammstein,...) Kinéztem négy gitárt, ajánlanátok valamit, tudtok róluk valamit? szépen szólnak? 2-3 évet kibírnak?: 1. Stagg I-400 Heavy IFR 2. Fender Squier AFFINITY Fat Strat BLK SPRKL 3. Cort X2 BK A Squier-ről sokan mondják hogy nagyon gerjed, a Stagg állítólag tanulógitár, a Cort pedig ezért tetszik: http://www.youtube.com/watch?v=oexpbmJonDw Hogyha tudtok valamilyen más jobb gitárt azt is szívesen várom (ha lehet max. 50ezerig mert nemrég vettem szintetizátort és most csak 80ezerből költekezhetek gitárra és kiegészítőkre ) Előre is köszönöm Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts