Spacemarine00 Posted Szeptember 8, 2008 Share Posted Szeptember 8, 2008 nos nem vagyok egy nagy tremolo szakértő, de sztem minél több a rugó, annál kevesebb az esély rá, hogy a gityó a tremolo használata miatt elhangolódik.Thát jobban tartja az eredeti állapotot. Köszönöm a választ, én is ilyesmire gyanakodtam csak jobb a profiktól hallani. killer_queen: Az utolsó 2 problémára is van megoldás. Jártál szolfézs-ra vagy volt ének órád? Elöször szeitem tanult meg az ABC-s hangokat meg hogy melyik húr melyik bund-nál milyen hangot ad ki. Aztán G-kulccsal(violinkulcs ) könyü be helyettesíteni. Az hogy az újaid nem tudnak "táncolni" az érintőkön, könnyen orvosolható Kromatikus gyakolrlatokal. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Szeptember 8, 2008 Share Posted Szeptember 8, 2008 Kottát olvasni meg kell tanulni, az akkordváltásokat pedig csakis sok sok gyakorlással tudod gyorsítani.Türelem.Most így hírtelen nem nagyon tudok olyan oldalt mondani, ahol leírják a kottaolvasást, de a guglival biztos találsz. Ami a húrokat illeti: cseréld ki őket, egy húr 200-300 forint.Ha ez megvan akkor szerezz egy hangológépet, vagy ha van mikrofonod akkor tölts le egy hangolóprogit PC-re. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Szeptember 8, 2008 Share Posted Szeptember 8, 2008 Hát ajánlom hogy áldozz egy kis pénzt új húrokra, nagyon nagy hatással vannak a hangzásra. Ami pedig a hangolást illeti, azt egyszerü kijavítani. Ha van más hangszer a közelben, akkor annak segítségével könnyen behangolható (a gitár hangolása, a legvastagabb húrtól a legvékonyabbig: E-A-D-G-H-E). Ha meg nincs, akkor is megoldható: a vastagabb húrnak az 5. bundnál ugyanúgy kéne hangzania, mint a következönek üresen. Kivétel a G húr, mely a negyediknél adja ki a H hangot. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tincsi666 Posted Szeptember 8, 2008 Share Posted Szeptember 8, 2008 na pl énse tudok kottát olvasni csak tabot =D de nem is érdekel mert klasszikus zenét úgysem játszok de szerencsére tudok gyorsan akkordot váltani, tudok fül alapján hangolni, stbstb és már az arpeggiok is úgy-ahogy mennek jah igen és drop D hangolás forever ^^ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Szeptember 9, 2008 Share Posted Szeptember 9, 2008 Azért kottában nem csak egy klasszikus zene lehet Úgy gondolom, hogy ha vki nem hobbyzenész, vagy nem tervezi, hogy komolyabban zenéljen akkor annak érdemes megtanulni kottát olvasni.De a hobbyzenészeknek sem árthat, új lehetőségek nyílnak meg, hogy úgy mondjam Meg mit csinálsz, ha egy számnak nincs fent az interneten a tabulatúrája, a kottája viszont igen? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt.45 Posted Szeptember 9, 2008 Share Posted Szeptember 9, 2008 megkér valakit a pirateclub-on hogy csináljon neki belőle tabot Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer_queen Posted Szeptember 9, 2008 Share Posted Szeptember 9, 2008 "A húrok nem szabályosak, az alsó 3 húr egy damilhúros fűnyíróból van kivéve..." Szól is egyáltalán? fűnyíróhúr valahogy nem gitározáshoz való Szólnak rendesen Csak a kellettnél mélyebb a hangjuk? DE úgyis most fogok venni új húrokat Az utolsó 2 problémára is van megoldás. Jártál szolfézs-ra vagy volt ének órád? Elöször szeitem tanult meg az ABC-s hangokat meg hogy melyik húr melyik bund-nál milyen hangot ad ki. Aztán G-kulccsal(violinkulcs ) könyü be helyettesíteni. Az hogy az újaid nem tudnak "táncolni" az érintőkön, könnyen orvosolható Kromatikus gyakolrlatokal. Aha, köszi Szólfézsra nem jártam, de énekórára igen, csakhát akkoriban nem nagyon érdekelt a zene, csak most érdekel annyira a zene... ezért hamar elfelejtettem... Oké, a Kromatikus gyakorlás meglesz, köszi a tanácsot na pl énse tudok kottát olvasni csak tabot =D Úgy tűnik hogy nem vagyok egyedül Amúgy én a neten találok klasszikus zenei tabokat, vagy egy havert megkérek hogy írja át tabokba... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt.45 Posted Szeptember 10, 2008 Share Posted Szeptember 10, 2008 figyi én Mozartot meg Beethovent is láttam már tabba szóval.... én se vagyok perfekt kottaolvasó, általában megtalálom a tabot, ha meg nem, akkor az nem egy virtuóz szám és megfejtem, több kevesebb sikerrel klasszikust nemigen játszok igazából a tab annyi ideig kell hogy egyszer átfuttatom gp-n hallgatva, aztán lejátszom és iqba benn van, utána nem kell már viszont megtartom mert kitudja mikor kellhet valakinek egyébként a kottaolvasást úgy érted hogy pl a boci-boci tarka hangjai levannak kottázva, vagy pedig úgy hogy van pl a smoke on the water és ott van a dallam meg felette az akkord? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer_queen Posted Szeptember 10, 2008 Share Posted Szeptember 10, 2008 colt.45: Én a kottaolvasás alatt olyanra gondolok, hogy ott vannak a Kották és játszd el őket gitáron... Amúy köszi a segítséget Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tincsi666 Posted Szeptember 11, 2008 Share Posted Szeptember 11, 2008 vettem ma új húrokat és 3 pengetőt.. csak sajnos siettem és Fender heavy helyett Extra heavy pengetőket vettem mondjuk nemgáz ezekkel is lehet játszani bár elég böszmék xD kb bassgitárhoz vannak... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Szeptember 14, 2008 Share Posted Szeptember 14, 2008 nos nem vagyok egy nagy tremolo szakértő, de sztem minél több a rugó, annál kevesebb az esély rá, hogy a gityó a tremolo használata miatt elhangolódik.Thát jobban tartja az eredeti állapotot. az a lényeg, h akkor szokás több rugot berakni, ha nagy a hurok feszitőereje(mondjuk 13-as hurok nem tul mély hangoláson) ha tul vékonyak a hurok, akor kivenni szoktak a rugobol. egyébként meg több rugoval keményebb tremolozni, tehát nagyobb erő kell a tremolokar mozgatásához. ígyvan, ezért van a floyd rose-osokon a fejrészen is egy "vas" ami szintén tartja még a húrokat, mivel a floyd rose sokkal durvábban tépi a húrokat mint a sima vintage tremoló az a vas a nyaki satu Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spacemarine00 Posted Szeptember 15, 2008 Share Posted Szeptember 15, 2008 Hello. Nem tudnátok nekem meg mondani a Les Paul test milyen vastag, és arra a régi klasszikusra gondolok. Köszi:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Szeptember 15, 2008 Share Posted Szeptember 15, 2008 Nem tudom pontosan milyen vastag, csak hogy nagyon vastag és kényelmetlen játszani rajta. Viszont nagyon jól néz ki. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mark403 Posted Szeptember 16, 2008 Share Posted Szeptember 16, 2008 sziasztok! tudnádok nekem mutatnikottákat vagy webhelyet ahol ujjgyakorlatok vannak? most gyorsaságra gyúrok nagyon fontos lenne, előre is köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Szeptember 17, 2008 Share Posted Szeptember 17, 2008 www.gitarozz.hu itt sztem van minden. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tincsi666 Posted Szeptember 17, 2008 Share Posted Szeptember 17, 2008 www.ultimate-guitar.com ez is hasznos lehet még mindenkinek sztem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Szeptember 26, 2008 Share Posted Szeptember 26, 2008 na mivel szégyennek éreztem, hogy már több mint egy hete nem irtak ide ( ), ezért gondoltam kérdezek vmit. ti gitárosok szoktatok néha basszerozni? vagy forditva? mert én most hétvégén azt fogom tenni, ugyanis koncert lesz, de nincs itthon a basszerosunk . és már gyakoroltam többször is a héten vele, meg ujjal is, pengetővel is. tök jó dolog Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mark403 Posted Szeptember 26, 2008 Share Posted Szeptember 26, 2008 haverom basszeros és hetente összejövünk gitározgatni akkor kiprobáljuk egymás gitárját is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Szeptember 26, 2008 Share Posted Szeptember 26, 2008 Haveromnak van egy Ibanez BTB-je, nagyon jó rajta játszani! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Szeptember 27, 2008 Share Posted Szeptember 27, 2008 Hú szeretek basszuson játszani Csak először az nagyon szokatlan hogy a húrok rohadt messze vannak egymástól.Szóval ha pengetővel nyomod akkor nagyokat kell ugrálni... utána meg amikor visszaveszem a gitáromat a nyakamba, akkor kicsinek érzem, és szokatlan rajta játszani Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Szeptember 27, 2008 Share Posted Szeptember 27, 2008 Ja, de férfiasabb ujjal játszani rajta... De azt is nagyon szeretem. Elvileg a másik bandámban basszerozni fogok (ha megalapul). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Szeptember 27, 2008 Share Posted Szeptember 27, 2008 ujjal jobban szeretek, csak nem vok hozzászokva ,és f@sz@ holyag lesz az ujjam hegyén de amugy a gyors hurváltások nem mennek ujjal,meg pengetővel sokkal élesebb a hangja, nem olyan tompa, mint ujjal(ugyebár), és azt én jobban szeretem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Szeptember 27, 2008 Share Posted Szeptember 27, 2008 jaja, úgy a legjobb a hangja sztem is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Szeptember 27, 2008 Share Posted Szeptember 27, 2008 Ujjal is lehet éles hangja , ha a micsodához... bridge... közel játszol. És ha még olyan szögben találod el a húrokat, hogy a körmöd hegyével is eltalálod, úgymond "megvakarod". Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Szeptember 28, 2008 Share Posted Szeptember 28, 2008 nagyon jol sikerült a tegnapi koncert, nem voltak sokan, de tomboltak és meg is lettem dicsérve h jol nyomtam mint basszer(az illető kb 15 éve zenél, gitározott is, most ő is basszer) 2 képet berakok,itt nagyon elkapták a hangulatot http://kepfeltoltes.hu/view/080928/K_p_134_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/080928/K_p_158_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Október 1, 2008 Share Posted Október 1, 2008 hangfoglalásra megy vki? én meek a dobosunkkal. ha jön vki az szoljon, aztán talizunk Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
medvesajt Posted Október 3, 2008 Share Posted Október 3, 2008 nagyon jol sikerült a tegnapi koncert, nem voltak sokan, de tomboltak és meg is lettem dicsérve h jol nyomtam mint basszer(az illető kb 15 éve zenél, gitározott is, most ő is basszer) 2 képet berakok,itt nagyon elkapták a hangulatot http://kepfeltoltes.hu/view/080928/K_p_134_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/080928/K_p_158_www.kepfeltoltes.hu_.jpg szép hosszú hajad van amúgy mit játszottatok? Ja igen, lenne valami. Az eltöltött két év után úgy döntöttem, hogy ,,lefokozom" másodgitárrá a csúnya, törtfehér strato/bullet/mianevémet, és helyette egy havertól megveszem ezt http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/ibanez/grg170dx/ tokkal-vonóval 37 ezer ropogós HUF-ért. Mit szóltok hozzá? Lehetőleg ne zenész szemmel nézzétek, akiknek 160 ezres gitárjuk van , hanem olyan közép/hobbi-kategóriás gitárosoknak a szemszögéből, mint amilyen mondjuk én vagyok. Sokan hozzák fel hiányosságnak ezt a Floyd Rose-tremoló hiányt, valaki tud felvilágosítást adni, hogy ez miért olyan nagy gáz? Kb. életemben nem használtam tremolókart, szóval nem igazán tudom, mit is jelent ez, annyiról tudok, hogy kevésbé hangolja el a húrokat, ha tremolózik vele az illető, de javítsatok ki, ha tévedek. Örülök most ennek nagyon, mert ez szerintem nagyon vadul és valahogy közben mégis elegánsan néz ki, meg a hangjáról is hallottam, hogy jó. Havernak is kéne a pénz, nekem is a gitár, vigyázott rá mindig is, szóval semmi akadályát nem látom egy előnyös üzlet megkötésének Hát, én is írtam, már jó ideje nem fordult elő. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Október 3, 2008 Share Posted Október 3, 2008 Csak az bökött szemen hogy a tremolo "non-locking" (mi az magyarul? Nem-zárható?), ami eléggé zavarhatja a hangolást, de ha nem használod a kart, akkor nem gáz. Amúgy jó kis gitárnk néz ki. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
medvesajt Posted Október 3, 2008 Share Posted Október 3, 2008 Ja, valamit a srác is magyarázott a hangolással kapcsolatban, de szerintem nem fog túl nagy gondot okozni. Amúgy tisztában vagyok vele, hogy Ibanezt venni 100-150 ezer fölött érdemes, mert onnan kezdődnek az igazi minőségi gitárjai, de a kommentek alapján egy jól használható, "fiatalos" kis szerkentyű . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Október 4, 2008 Share Posted Október 4, 2008 szép hosszú hajad van amúgy mit játszottatok? Ja igen, lenne valami. Az eltöltött két év után úgy döntöttem, hogy ,,lefokozom" másodgitárrá a csúnya, törtfehér strato/bullet/mianevémet, és helyette egy havertól megveszem ezt http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/ibanez/grg170dx/ tokkal-vonóval 37 ezer ropogós HUF-ért. Mit szóltok hozzá? Lehetőleg ne zenész szemmel nézzétek, akiknek 160 ezres gitárjuk van , hanem olyan közép/hobbi-kategóriás gitárosoknak a szemszögéből, mint amilyen mondjuk én vagyok. Sokan hozzák fel hiányosságnak ezt a Floyd Rose-tremoló hiányt, valaki tud felvilágosítást adni, hogy ez miért olyan nagy gáz? Kb. életemben nem használtam tremolókart, szóval nem igazán tudom, mit is jelent ez, annyiról tudok, hogy kevésbé hangolja el a húrokat, ha tremolózik vele az illető, de javítsatok ki, ha tévedek. Örülök most ennek nagyon, mert ez szerintem nagyon vadul és valahogy közben mégis elegánsan néz ki, meg a hangjáról is hallottam, hogy jó. Havernak is kéne a pénz, nekem is a gitár, vigyázott rá mindig is, szóval semmi akadályát nem látom egy előnyös üzlet megkötésének Hát, én is írtam, már jó ideje nem fordult elő. köszi szépen hát amiket szoktunk, meg egy uj saját, amit előtte nap fejeztünk be (de jo lett) más: nem tom voltatok-e ma(vagy tegnap) hangfoglaláson, de vmi eszméletlen joo sok drága gitár, erősitő, és gitár és erősitő, és még gitárok is. ja meg erősitők meg hires gitárosok, meg hires zenészek, meg minden. megéri Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts