bobita9010 Posted Augusztus 24, 2008 Share Posted Augusztus 24, 2008 húúú, a körisre azt mondják kemény mint állat és issza befele a lakkot. festve lesz vagy lakkozva? amugy a paliszander az népszerübbb nevén rózsafa, ha esetleg nem tudtad volna. és kivel csináltatod? vagy esetleg magad készited? nekem is nagyon teccik ez a gitárkészités, eccer majd belevágok azt hiszem, vagy csináltatok egyet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Augusztus 25, 2008 Share Posted Augusztus 25, 2008 Én magam csínálom. És nem, nem tudtam hogy van olyan magyar szó hogy rózsafa. Festve is lesz, lakkozva is. És mondhatom már megtapasztaltam hogy tényleg issza a lakkot... Festés előtt is le kellett, nehogy magába szívja a festéket! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
medvesajt Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 http://www.hangszerdiszkont.hu/Hangszedok/Aktiv-gitar/797-EMG-SLV-Set.html vmi iesmivel pl de vannak nem szett-es szedők is, több gyártótól is, uh nézelődj Nincsen mondjuk olyan, amire nem kellene rááldoznom az összes megtakarított pénzem? Csak mert ennyi erővel azért vehetnék már egy új gitárt mindenestől, ez meg azért csak egy pickup-szett... :S Már így is szerintem kb. 100ezernél tarthatok gitárostól-kombóstól-multieffektestől-mindenestől. És mint említettem, azért nekem ez csak egy igen szeretett és megbecsült HOBBI. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 hát vagy azt tudod h nézel használtan, az ugye olcsobb. vagy nem szettbe veszel, hanem csak egyet. egyébként meg a gitározásra nem lehet eleget költeni nekem nincs multim de 400e körül járok eddig, amit költöttem gitáros dolgokra Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
KISS FanTom Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 általában meg is éri többet költeni. a minőséget meg kell fizetni. nekem most jött meg angliából az új ibanezem és megérte pénzt áldozni rá. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 mien ibi? nekem is ibi van. tartsunk össze ibisek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
KISS FanTom Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 Ibanez RGR420EX Red Arctic Frost gyönyörű,de nehéz volt beszerezni. csak angliában meg amerikában lehet ezt kapni,sehol nem tudták beszerezni,ezt is háromszor kellett megrendelnem mire sikerült. neked milyen van? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 rg370dx bk a tiéd ien? http://www.ibanez.com/images/finalzoom/RGR420EXRAR.jpg az edge3 nem vmi dijnyertes tremolo sajna, de egyelőre jo amugy eléggé hasonlit az enyémre. hangszedők mások, meg a festés, ha jol látom. grat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
KISS FanTom Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 pontosan ilyen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 azt még elfelejtettem megkérdezni, hogy mennyibe került? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
KISS FanTom Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 össz-vissz 470 font, azaz durván 130 000 ft Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 szállitással mindennel együtt? az nem is rossz. sztem ezek a gitárok jo tuningalapok. mostanában nem veszek uj gitárt,hanem majd ezt fogom fejleszteni egy origi floyd-dal, meg normális hangszedőkkel. az már sikitani fog Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
KISS FanTom Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 most nekem sincs tervben új gitár majd egy normális wah pedált akarok, meg talán ebbe új hangszedőt, de az mellékes mert ez is jó. amúgy igen szállítással együtt volt 470 font. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 hát igen a gyári szedőket sehol se dicsérik igazán, de ezekről egész jokat olvastam(v7-v8), meg még a v1- v2-ről is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
medvesajt Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 egyébként meg a gitározásra nem lehet eleget költeni Ja, csak én meg éppen eleget költök másra, amire meg mások nem költenének ennyit. Ruhákra, cipőkre, például. Meg még ezer dologra. Mindegy. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 hát figyelj erre azt mondom, ki mit részesit előnyben. ha neked a ruhák vannak előnyben akkor vegyél azt többet. nekem a gitár van előnyben. ennyi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
medvesajt Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 Ez csak egy sarkított példa volt. A lényege az, hogy viccesen jön ki, hogy ahhoz, hogy jussál is valamire vele, rá kell költened többszázezret. :S Nem tudom, te miből nyered hozzá a tőkét, de nekem még nincs jövedelmem, tehát abból kell gazdálkodnom, amit valahonnan kapok. Egyébként mi a különbség az aktív és a passzív hangszedők között? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMmY_hun Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 Hát ha jól tudom az aktív elő-erősít valamilyen szinten, halottam olyat hogy egy elem van a gitárban, és arról kapja a feszt. Ha hülyeséget mondtam akkor bocs, én ezt halottam Jah a passzív meg az ellenkezője. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 Hali mindenki! Látom úgyis nagy vásárlásokról van szó, akkor már én is megemlítem mit tervezek a közeljövőben . Egy Hartke Piggy Back fej - láda szettet, és valószínűleg egy ESP - LTD M-50 BLKS típusú gitárt . Tudom nem a legprofibb cuccok, de nekem ez a most következő szint . Szerintetek milyen? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 A passzívokban mágnes van, ami mágneses teret teremt, ezt rezgetik a húrok. Az aktívban elektromágnes található (ez fogyasztja az elemet), és valahogy máshogy szedi a hangot. Nem tudom pontosan, de általában az aktív jobb. Nekem is ilyenem van Norbike - LTD-t nem ajánlok, jól néznek ki, de általában nem érik meg az árukat. Mekkora összeget vagy kész fizetni a gitárért? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 Norbike - LTD-t nem ajánlok, jól néznek ki, de általában nem érik meg az árukat. Mekkora összeget vagy kész fizetni a gitárért? Hát egy 60-65 ezer környéke. De gondolkodtam ibanezben is már. Az jobban megérné? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 Ebben a 2 Ibanezben gondolkodtam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 Persze, az Ibanez jobban megéri, csakhogy drágább. Lássuk csak... 60 ezer forint kb. 250 euró, nem? Ha nem tévedek, az alsó Iba egy SA160, Németországban 255 euró, ezért az árért egy igen jó szerkentyü. Vagy esetleg egy Epiphone? http://www.thomann.de/gb/epiphone_sg400_ch.htm Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlad32 Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 sweep pickinghez nincs valami tippetek jobbkézre? nagyon nem akar ráállni a kezem a megfelelő tompításokra amikor gyorsan kell arpeggiot játszani. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 Persze Epiphone is elég tettszetős, csak most mindenképpen egy superstrato formájú gitárt szeretnék:), ami sajnos Epiphone-ban nincs ha jól tudom . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 Akkor Ibanez-t javasolok. Persze nem rossz az LTD se, csak én nem szeretem. Meg kevés ideig bírják... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 Iggen?? Akkor még jó hogy ma ide jöttem írogatni egyet . Most még amúgy ilyen kezdő cuccaim vannak, ezért is akarok egy váltást . Először az erősítő az akkor egy IBANEZ Mondjuk a gitár szerintem lehet csak jövőre lesz mer még nincs bevétel . Amúgy neked milyen cuccod van? Mármint gitár meg erősítő stb. Amúgy egy valamennyire komolyabb dolgom van az a multieffektem ami KORG AX3G és én nagyon megvagyok vele elégedve . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 Egyelőre elektromos gitárom nincs, csak lesz, mivel magam építem. Erősítőm is csak lesz. De van egy Fender DG dreadnoughtom és egy Yamaha CG akusztikusom. Barátom cuccán szoktam játszani. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbike Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 Na. Az építés az jó dolog. Egyszer majd én is építek egy gitárt szerintem . És milyen típusú gitárt építesz? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Augusztus 26, 2008 Share Posted Augusztus 26, 2008 A passzívokban mágnes van, ami mágneses teret teremt, ezt rezgetik a húrok. Az aktívban elektromágnes található (ez fogyasztja az elemet), és valahogy máshogy szedi a hangot. Nem tudom pontosan, de általában az aktív jobb. Nekem is ilyenem van Norbike - LTD-t nem ajánlok, jól néznek ki, de általában nem érik meg az árukat. Mekkora összeget vagy kész fizetni a gitárért? ez igy teljesen rendbe van, még annyi, h nem feltétlenül jobb az aktiv mint a passziv. ez igy hülyeség. a pickup kérdés-ben amugy se lehet iet kijelenteni, h kinek mi a jobb. ez ábszolut izlés kérdése. annyi a különbség, h nagyobb a kimenő jelszintjük általában(bár passzivban is van nagy kimenő jelszintü). Norbike - LTD-t nem ajánlok, jól néznek ki, de általában nem érik meg az árukat. Mekkora összeget vagy kész fizetni a gitárért? Hát egy 60-65 ezer környéke. De gondolkodtam ibanezben is már. Az jobban megérné? nem győzöm elégszer hangsulyozni, ennyiért nem szabad(ill szabad, csak nem jársz jol) ibanezt. cort-ot nézzetek, ha meg szoba jön a használt is akkor vannak még jobb dolgok is. megmonták elég sokan, az ibanez a 90-es évek végétől kezdve folyamatosan rontott a gitárok minőségén. egy régi japo, vagy koreai ibanez, na azok a jok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts