tomiguy3 Posted Június 4, 2008 Share Posted Június 4, 2008 Hangolásra az Ap tuner a legjobb progi. És ha elektromosod van, vonalból rákötöd a gépre, tökéletesen "hallani" fogja és nem kell mikrofon. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ecky Posted Június 4, 2008 Share Posted Június 4, 2008 Csak az a gond hogy akusztikus gitárrol van szó és nem hiszem hogy hangolási gond mert probálgattam és a neten található hangolo gépekhez volt állitva és a hangja szép is csak valami rezonál de nem tudom mi lehet és baromi idegesitő Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Június 4, 2008 Share Posted Június 4, 2008 nézz bele a nyakába. lehet nem egyenes, és a hur hozzáér a bundokhoz( hurlábat ugye meg nem lehet állitani az akusztikuson) vagy nincs rendesen behangolva télleg. pár ezer ft-ért lehet már hangolot venni vagy vidd vissza a boltba h nézzék meg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ecky Posted Június 4, 2008 Share Posted Június 4, 2008 Köszi szépen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Június 4, 2008 Share Posted Június 4, 2008 szivesen neked is, meg szekelyj-nek is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gubec00 Posted Június 4, 2008 Share Posted Június 4, 2008 Üdv! A segítségeteket kérném: valaki meg tudná mondani mi a különbség az akusztikus, klasszikus és a western gitárok között. Tanuló hangszer lenne később szeretnék elektromosat venni. Nylon és fémhúrt írnak mint különbség, de engem az érdekelne, melyikkel érdemes tanulni, hangzásában mennyiben más? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 akusztikus: fémhúros, kevésbé hangolodik mint a nejlon huros, de keményebbek a hurok, ezért jobban fog fájni az ujjad. a hangja csilingelősebb,mint a klasszikusé. klasszikus:nejlon huros,jobban hangolodik,mint a fémhuros, tompább a hangja, az ujjad kevésbé fog fájni. de igazából olyan nagy különbség nincs, mindkettő jó sztem, ameik neked jobban teccik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toomyka15 Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 most azért akarsz átszokni másik kézre ,mert veszel egy balos SG-t ? biggrin.gif nem értem benne a logikát ... akkor már miért nem egy normális SG-t veszel ... Vagy azért akarsz átszokni mert Hendrix is bal kezes volt ? smile.gif bocsi rosszul irtam balról akarok tszokni jobbra:P Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gubec00 Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 Először is köszönöm a gyors választ. Szerintem egy akusztikusat vettem de pontosan nem tudom, a típusa ha jól olvastam: SX dg1k. Lenne viszont egy másik kérdésem kölcsönbe kaptam 1 bass gitárt és érdekelne a típusa vagy hogy mennyit érhet? Nem akarom eladni mivel nem az enyém csak érdekelne. Itt van egy kép mindkettőröl: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
havlix Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 aztarohadt XD ez a basszusgitár egy poén tudnál esetleg hangmintát feltenni, nagyon kíváncsi lennék a hangjára. amúgy nekem így elsőre valami maszek otthon gyártott gitárnak látszik. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt.45 Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 legalább kreatív kitudja elvégre Bryan May is maga csinálta az első gitárját Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gubec00 Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 Nem tudok feltenni nagyon hangmintát mivel semmilyen erősítőm nincs, max számítógép alaplapra tudom bedugni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 Először is köszönöm a gyors választ. Szerintem egy akusztikusat vettem de pontosan nem tudom, a típusa ha jól olvastam: SX dg1k. Lenne viszont egy másik kérdésem kölcsönbe kaptam 1 bass gitárt és érdekelne a típusa vagy hogy mennyit érhet? Nem akarom eladni mivel nem az enyém csak érdekelne. Itt van egy kép mindkettőröl: én sztem meg ez egy jolana gitár. nem akarok hülyeséget mondani, de asszem lengyel(vagy cseh? ) vagy vmilyen szláv nép a környékünkön készítette őket, és még a rendszerváltás előtti magyarországon lehetett kapni őket. sok helyen olvastam róluk, mert elég sok embernek az volt, aki akkoriban kezdett el zenélni(ennyiféle gitárt meg ugye nem lehetett kapni,mint manapság) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lollercoaster Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 megjött a Fender erősítőm, nagyon szépen szól, csak sajna 1,5-ig húzhattam a volume gombot, mert utána anyámék ordibáltak, hogy haaangos... de áá, faszántos, nem bántam meg, alig várom hogy kipróbáljam normális keretek között mit tud... és amúgy adtak hozzá ingyen lábkapcsolót, pedig azt írták a honlapon, hogy nem tartozék... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
denny-noob Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 Hali a közeljövőbe szeretnék venni egy basszus gitárt. az lenne a kérdésem h milyet érdemes venni annak akinek a kezébe elektromos gitár még soha nem volt (akusztikuson valamien szinten tudok nyekeregni). ha van rá lehetőség akkor linket is kérnék hozzá. másrészt szeretnék egy kombót is venni mellé. az egészre 100.000ft ot tudok fordítani. így gondolkozzatok. haverom szerint elég egy olcsóbb gitár de a kombó nagyon jó legyen. erről mi a véleményetek? előre is thx -Denny Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
havlix Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 Szerintem nem Jolana. amúgy cseh hangszerek a Jolanak, tanáromnak is van 2 db. amúgy valóban hasonlít rájuk, itt megtaláljátok őket, én nem láttam köztük ezt a modelt Jolana DENNY: nekem van egy nagyon jó eladó basszus erősítőm, egy warwick profet 3.2 , 300w-os 55e ft-ért odaadom. azért adom el mert nincs már rá szükségem. talán egy peavey 1x15ös, 4ohm-os, 400w-os ládát is tudok hozzá adni olcsóér (kb 70e együtt),biztosan jobban jársz vele mint egy kombóval. Warwick 3.2 Basszusgitárból vagy Cort-ot vegyél ennyi pénzért, vagy Fender Squiert. mást nem nagyon érdemes. pl: Squier Jazz bass Squier P-bass Cort. - én ezt választanám, próbáltam, kényelmes és jó hangja van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toomyka15 Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 megjött a Fender erősítőm, nagyon szépen szól, csak sajna 1,5-ig húzhattam a volume gombot, mert utána anyámék ordibáltak, hogy haaangos... de áá, faszántos, nem bántam meg, alig várom hogy kipróbáljam normális keretek között mit tud... és amúgy adtak hozzá ingyen lábkapcsolót, pedig azt írták a honlapon, hogy nem tartozék... hol rendelted? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lollercoaster Posted Június 6, 2008 Share Posted Június 6, 2008 hangszerdiszkont.hu... Nagyon jó fejek voltak, küldtek sms-t hogy szóljanak hogy aznap (szerda) sajnos nem tudják küldeni, ingyenes kiszállítás (30ezer Huf fölött), ingyenes ajándékok (3db általad választott pengető, 1db megintcsak általad választott húrkészlet [már az e-t be is üzemeltem, mert 3 napja szakadt el :] kombó vásárlása esetén; basszusgitár esetén asszem hevedert kapsz hozzá ingyen meg talán 3db általad választott pengetőt) sz'al én csak ajánlani tudom az oldalt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
denny-noob Posted Június 6, 2008 Share Posted Június 6, 2008 köszi a segítséget nagyon sokat segítettetek nekem van egy nagyon jó eladó basszus erősítőm, egy warwick profet 3.2 , 300w-os 55e ft-ért odaadom. azért adom el mert nincs már rá szükségem. talán egy peavey 1x15ös, 4ohm-os, 400w-os ládát is tudok hozzá adni olcsóér még nem mondok semmit biztosra de ha lehet még az eladásával várj egy keveset Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
havlix Posted Június 6, 2008 Share Posted Június 6, 2008 nem hírdetem egyenlőre sehol, szólj ha érdekel a dolog Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Június 7, 2008 Share Posted Június 7, 2008 csak ismételni tom havlix kollégát: cort vagy squier Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
HULK15 Posted Június 9, 2008 Share Posted Június 9, 2008 Hi! Lenne 1 kérdésem:tegnap kaptam elektromos gitárt+erősítőt(20 watt) és az normális,hogy az erősítő zúg? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Június 9, 2008 Share Posted Június 9, 2008 hát, egy alapzaja mindig van a torzitonak. de ha esetleg kontaktos a kábel, akkor hangosabb lehet ez a zaj. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cerh2 Posted Június 10, 2008 Share Posted Június 10, 2008 Ne értsétek félre a fotómat. A személyes fotómon (nem az avatáromon) csak egy játék gitár látható. Szeretnék igazi gitárt venni és megtanulni, de 15 (június 26-án már 16) éves korom ellenére a szüleim 6 éves gyerekként kezelnek és nem engedik. Ragaszkodnak ahhoz hogy átlagos ember / földi halandó (az én nyelvemen, itt: nem zenész / szinész / politikus) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szekelyj Posted Június 11, 2008 Share Posted Június 11, 2008 sziasztok! cort gitárhoz milyen márkájú kombót ajánlotok? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Június 11, 2008 Share Posted Június 11, 2008 hát ien recept nincs meghallgatni, és ami teccik. ennyi a titok más: ti elcserélnétek a valveking fejet egy spiderIIIhd150-re? még ráfizetne a koma egy 20-ast. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cerh2 Posted Június 12, 2008 Share Posted Június 12, 2008 Jó hírek! A szüleim elő-születésnapi ajándékba vettek nekem egy Akusztikus Gitárt! Igaz, csak 3 húros, (éghozzá a 3 magasabbik hangú húr), de majd megveszem a többi 3 húrt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Június 15, 2008 Share Posted Június 15, 2008 huu gyerekek, tegnap volt koncert... egyik gitáros koma 17 éves, 3 éve gitározik(megkérdeztem tőle) és nyomatta az arpeggiokat, meg a 10 perces szolokat csak néztem nagyokat, olyan f@sz@'n tolták, h az hihetetlen ugy berugtam h öröm volt nézni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gubec00 Posted Június 16, 2008 Share Posted Június 16, 2008 Üdv! Na szóval: olvasgattam hogy kinek milyen vastag húrja van és azt szeretném kérdezni hogy erre van valami külön mérőszám vagy a legvékonyabb (e) húr vastagsága lenne ez az érték? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortuus Posted Június 17, 2008 Share Posted Június 17, 2008 Van valakinek tapasztalata az Epiphone basszusgitárokról és Behringer erősítőkről? Ha minden jól megy akkor nyár végén tudok venni egy Epiphone Les Paul Special Bass-t,ezért kérdezem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts