szekelyj Posted Május 21, 2008 Share Posted Május 21, 2008 Sziasztok! Szerintetek kb mennyiért érdemes szólógitárt venni? (jah és 6 éve gitározok, szal már nem vagyok kezdő ---> nem kezdő gitárt szeretnék) Alakítunk bandát és abba kéne. És kombót vegyek, vagy vásároljam össze darabokban (erősítőfej, torzítópedál, hangfalszett)? Nagyjából 300-400 Watt-ra gondoltam Előre is köszi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ecky Posted Május 23, 2008 Share Posted Május 23, 2008 sziasztok Gitárt szeretnék venni Nagyon kezdő vagyok és azt szeretném kérdezni mit ajánlotok elsőre mi az ami megéri az árát. Én ezt néztem ki árban megfelel ha komolyá válok ugyis veszek jobbat INVASION ST300 BK 25600ft http://hu.invmusicgroup.com/catalog/&id=44366 meg ami kell még hozzá Erősitő de az lehet használt is jó állapotú Tehát a véleményeteket kérem és a tanácsotokat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 24, 2008 Share Posted Május 24, 2008 szerintetek melyiket vegyem (kisebb fellépésre, próbákra kellene): roland cube 30 marshall mg 30 orange 30? vagy ha valakinek van jobb ötlete 60e forintig, akkor az szóljon hát a marshall-t orange-t nem ismerem, viszont a rolandrol csak jot tok mondani, nekem bejövős a hangja orange viszont nem hiszem, h olyan jo lenne, mivel ez egy tranyos és az orange inkább a csövesben van otthon sztem Én most egy ilet néztem ki magamnak: http://mezzoforte.hu/index.php?&tpl=product&prid=2571 Jackson basszuskobókról van vkinek vmi tapasztalata,infoja? annyit tok hozzáfűzni, h mien zenéhez kell? és h probáld ki jackson basszuskomborol meg még nem halottam Sziasztok! Szerintetek kb mennyiért érdemes szólógitárt venni? (jah és 6 éve gitározok, szal már nem vagyok kezdő ---> nem kezdő gitárt szeretnék) Alakítunk bandát és abba kéne. És kombót vegyek, vagy vásároljam össze darabokban (erősítőfej, torzítópedál, hangfalszett)? Nagyjából 300-400 Watt-ra gondoltam Előre is köszi! hát először is mennyi pénzed van a dolgokra? és mien zenét játszol? ha megirod, akkor segithetek nekem volt már kombom is, meg fejládám van most. ebben a kombo vs fejláda kérdésben is tok segiteni sziasztok Gitárt szeretnék venni Nagyon kezdő vagyok és azt szeretném kérdezni mit ajánlotok elsőre mi az ami megéri az árát. Én ezt néztem ki árban megfelel ha komolyá válok ugyis veszek jobbat INVASION ST300 BK 25600ft http://hu.invmusicgroup.com/catalog/&id=44366 meg ami kell még hozzá Erősitő de az lehet használt is jó állapotú Tehát a véleményeteket kérem és a tanácsotokat. ha még nincs gitárod, mindenképp klasszikus v akusztikus gitárt vegyél. mindenki elektromost akar venni. hülyeség. tanulj meg akusztikuson és utána könnyebb elektromoson és télleg igy van Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szekelyj Posted Május 24, 2008 Share Posted Május 24, 2008 metál-t szeretnénk játszani max. 50-60 ezret szánnék rá (sztem 1. elektromos gitárnak bőven elég ennyi, aztán ha a banda komolyabb lesz akkor veszek jobbat ) Amúgy énis akusztikuson tanulok már 6. éve Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lollercoaster Posted Május 24, 2008 Share Posted Május 24, 2008 Na persze és 300-400 wattosat 60 ezerből? rofl. Remélem csak viccnek szántad, ennyi pénzből 30 wattosat tudsz venni normálisat, de van 57 kilóért fender fm 65, ahogy a neve is mutatja 65 wattos, és jó kritikákat olvastam a neten róla... én is ilyet akarok venni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ecky Posted Május 24, 2008 Share Posted Május 24, 2008 Akusztikusból inkább neilon hurosat vagy fémhurosat vegyek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lollercoaster Posted Május 25, 2008 Share Posted Május 25, 2008 kezdő játékos vagy? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 25, 2008 Share Posted Május 25, 2008 metál-t szeretnénk játszani max. 50-60 ezret szánnék rá (sztem 1. elektromos gitárnak bőven elég ennyi, aztán ha a banda komolyabb lesz akkor veszek jobbat ) Amúgy énis akusztikuson tanulok már 6. éve ez nem teljesen tiszta, h ebből a pénzből erősitőt+gitárt vennél, avagy csak gitárt? Na persze és 300-400 wattosat 60 ezerből? rofl. Remélem csak viccnek szántad, ennyi pénzből 30 wattosat tudsz venni normálisat, de van 57 kilóért fender fm 65, ahogy a neve is mutatja 65 wattos, és jó kritikákat olvastam a neten róla... én is ilyet akarok venni jo a fender, de halottál már metál bandát fenderen játszani? mert a fender az nem jo metálra, szépen szol meg minden, de nem metál erősitő(csak ugy jo ha van hozzá pedálod vagy multid, és azzal torzitasz) Akusztikusból inkább neilon hurosat vagy fémhurosat vegyek? hát a nejlonhurosnál nem fájdul meg annyira az ujjad,viszont sztem könyebben elhangolodik(bár nekem is nejlonhuros van és egész jol tartja hangolást) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortuus Posted Május 25, 2008 Share Posted Május 25, 2008 annyit tok hozzáfűzni, h mien zenéhez kell? és h probáld ki jackson basszuskomborol meg még nem halottam Az Epiphoneról már letettem,nagyon kicsi Most egy Ibanezen gondolkodom,nem lehet rossz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 25, 2008 Share Posted Május 25, 2008 sztem, ha ien árban gondolkocc, akkor inkább egy faxa cort-ot vegyél. ebben az árkategóriában az nyerő márka az meg nem feltétlenül baj, h ha kicsi ibanez ebben a kategóriában nem nyerő, hidd el Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szekelyj Posted Május 25, 2008 Share Posted Május 25, 2008 60 ezerből természetesen csak a gitárt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Május 25, 2008 Share Posted Május 25, 2008 Akusztikusból inkább neilon hurosat vagy fémhurosat vegyek? fémhúros.. szerintem.A nylon húr hangjának is megvan a maga szépsége, de a fémhúros mellett sztem jobban hangzik az ének, és ha fémhúroson játszol akkor erősebbek lesznek az ujjaid és utána másfajta gityókon amin vékonyabb a húr hatalmas érzés lesz játszani mintha napokig 20 kilós ruhában járnál és aztán levennéd kb ehhez tom hasonlítani. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ecky Posted Május 25, 2008 Share Posted Május 25, 2008 meggyőző érv köszi a segitséget Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pogany No1 Posted Május 25, 2008 Share Posted Május 25, 2008 Szeretnék elkezdeni gitározni és nemtudom milyen gitár lenne megfelelő. Mivel teljesen alapokon kell kezdenem, ezért nem is szánnék rá sok pénzt. Így két gitárt nézegettem, de nem tudom hogy megérie-e megvenni ezek közül egyiket. Az első egy Startone CG851 - 11200 FT-ért, a másik pedig egy Guvnor 104NL - 11400 FT-ért. Ha egyik sem lenne jó választás, akkor plz írjatok vmi ajánlatot Előre is köszi a válaszokat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Május 26, 2008 Share Posted Május 26, 2008 Hm, számomra ismeretlen ez a két márka.De kezdésnek akusztikus gitár esetén, főleg ha még nem is az akusztikus később hanem az elektromos fog érdekelni akkor max 20 rugó amit költs rá.Mindenesetre figyelembe kell venni a gitár állapotát, minőségét.Lehet vmi összedobott sz@rkupac, ami hasonlít egy gitárra. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ecky Posted Május 26, 2008 Share Posted Május 26, 2008 Kezdésre én ezeket választottam hátha neked is bejön: http://invmusicgroup.com/catalog/&id=44952 12 600ft http://invmusicgroup.com/catalog/&id=44949 8 990ft és a véleményetekre is kiváncsi vagyok Első kezdő gitár lesz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pogany No1 Posted Május 26, 2008 Share Posted Május 26, 2008 Ahham értem. A Guvnor nekem azért tünt fel mert 5 év garancia van rá és rossz minőségre nem szoktak annyit vállalni a gyártók. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ecky Posted Május 27, 2008 Share Posted Május 27, 2008 Ezt találtam a neten ezen az oldalon regelni kell (ingyen) utána el tudod olvasni a teljes cikket. Inkább a regisztráció menüpont alatt regelj mert ott alul a felugró ablakban ha regelsz nem jön meg a mail (egy hete nem jött meg) igy viszont azonnal beléphetsz. Itt találsz online leckéket és tanácsokat az első gitár megvásárlásához. http://www.gitartanfolyam.hu/gitarvasarlasi-tanacsok.php Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pogany No1 Posted Május 27, 2008 Share Posted Május 27, 2008 Ok, köszi ezt meglesem És a Vorson gitárokról vélemény ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted Május 27, 2008 Share Posted Május 27, 2008 Amit Ecky linkeld az tényleg nagyon jó oldal, ajánlom mindenkinek Fémhúros szerintem is jobb lenne, az ujjak miatt, bár én nylonosat vettem, mert nemvolt több pénzem , de azzal is elvoltam, az is ilyen 8-9 ezer volt, most kb 1. hét alatt megszoktam az elektromos vékony húrjait, szóval ha nemakarsz rá olyan sokat költeni akkor az is jó szerintem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pogany No1 Posted Május 27, 2008 Share Posted Május 27, 2008 Hát amit most néztem az ez lenne: http://musiccity.hu/product_info.php?products_id=617 Bár ez így is már majdnem 16 ezer, pedig max 15öt szeretnék rászánni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 27, 2008 Share Posted Május 27, 2008 Ok, köszi ezt meglesem És a Vorson gitárokról vélemény ? ne plz... ne vegyél vorssont... cortot vegyél, hidd el sokkal jobb tehát igy röviden ennyi kezdő gitárokra sztem max 20-at szánjatok, és nejlon vagy fémhuros az már mindegy sztem(ki h érzi) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pogany No1 Posted Május 28, 2008 Share Posted Május 28, 2008 Cort gityót nem találok még webshopokban sem olcsóbban 30000 Ft-nál Vmi tipp hogy hol lehet olyat venni ? Mert általába mindenhol Stag márkájút találok jó árban. Esetleg van még itt Harley Benton, meg Baltimore...wáá nem igaz nem találok sehol egy normálisat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lollercoaster Posted Május 28, 2008 Share Posted Május 28, 2008 Hangszerdiszkont.hu-ról rendelt már valaki? Mert én onnan szeretnék erősítőt venni, és nem annyira bízok meg az ilyen online cégekben, főleg hogy a székhelye Győrben van (500 km-re innen), a számlázás meg Ózd-on megy, ha jól láttam... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 28, 2008 Share Posted Május 28, 2008 Cort gityót nem találok még webshopokban sem olcsóbban 30000 Ft-nál Vmi tipp hogy hol lehet olyat venni ? Mert általába mindenhol Stag márkájút találok jó árban. Esetleg van még itt Harley Benton, meg Baltimore...wáá nem igaz nem találok sehol egy normálisat. baltimora... auuu... harleyb... auuuu... ne, plz, ne kinozz ienekkel le ne állj!! inkább egy plusz 10-es és sokkal jobb a cort loller: nyugodtan, rendelj tőlök mi is rendeltünk erősitőt épségben megjött semmi baja, és a hangszerdiszkont amugy is megbizható, még ezek között is ja amugy érdekel vkit egy csere? peavey valveking fejemet windsorra cserélném (de csak csere, és nuku ráfizetés) képet küldök ha kell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lollercoaster Posted Május 29, 2008 Share Posted Május 29, 2008 loller: nyugodtan, rendelj tőlök mi is rendeltünk erősitőt épségben megjött semmi baja, és a hangszerdiszkont amugy is megbizható, még ezek között is Köszi, csak egy ilyen "pozitív kiszállításos" történet kellett. Amúgy hogyan kell fizetni? Bankkártyával vagy készpénzzel kiszállításnál vagy postán? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Május 29, 2008 Share Posted Május 29, 2008 baltimora... auuu... harleyb... auuuu... ne, plz, ne kinozz ienekkel le ne állj!! nemtom, lehet csak én fogtam ki a jót és mindenki szart, de harley bentonról csak rosszat hallok :D Pedig (még) nekem is HB-m van és feleannyi gond sem volt vele mint haverom Vintage-ével sztem a HB jó kezdőknek. Ecky: sztem a 8 990 es semmiképpsem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 29, 2008 Share Posted Május 29, 2008 Köszi, csak egy ilyen "pozitív kiszállításos" történet kellett. Amúgy hogyan kell fizetni? Bankkártyával vagy készpénzzel kiszállításnál vagy postán? ha elolvasod a vásárlási tanácsokat, akkro ott le van irva minden. lehet bankártyára utalással is, meg futárnak is lehet fizetni, rádásul, ha rendelsz, akkor van ajándék is!!!! azt olvasd el mindenképp, az adott havi akciot. van egy olyan menüpont, és ott le van irva minden részletesen (mi is elbasztuk, másik gitáros nem vette észre őket és nem kaptunk ajándékot) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ecky Posted Május 29, 2008 Share Posted Május 29, 2008 Köszi de én sem akartam. A döntés már megszületett a Jula nevezetű 12600 ft os lesz csak lehetőségként tettem fel Pogany No1 nek. Az az olcsob mert nylon huros (szerintem) meg lehet nem is tul jó Auchan ban lehet most kapni akusztikus gitárt 7990 ért, na valami ahoz hasonló lehet. Nem vagyok szakértő de azon én is látom hogy gagyi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lollercoaster Posted Május 29, 2008 Share Posted Május 29, 2008 ha elolvasod a vásárlási tanácsokat, akkro ott le van irva minden. lehet bankártyára utalással is, meg futárnak is lehet fizetni, rádásul, ha rendelsz, akkor van ajándék is!!!! azt olvasd el mindenképp, az adott havi akciot. van egy olyan menüpont, és ott le van irva minden részletesen (mi is elbasztuk, másik gitáros nem vette észre őket és nem kaptunk ajándékot) köszönöm szépen a segítségedet, akkor utána olvasok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts