FeERi Posted Január 29, 2008 Share Posted Január 29, 2008 azon gondolkuztam h a g3 at megkéne ujitani. kikéne dobni vait megt satrianit. és helyükre olyan gitárosokat rakni akik tényleg jók Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Január 29, 2008 Share Posted Január 29, 2008 Sztem Vai tényleg jó A húrok meg akkor elég feszesek, ha a megfelelő hangon szólnak Pl az E akkor megfelelően feszes ha E -re van hangolva másképp nem lehet csinálni (persze van több E hang is, a gitár hangolásához megfelelő E-re gondoltam) Ergó ha nem elég feszes akkor nincs behangolva. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt.45 Posted Január 29, 2008 Share Posted Január 29, 2008 Ha a húr lötyög akkor kezdj aggódni ha hamis akkor egyenesen rettegj ha elszakadt akkor meg már .... G3 ba én pont malmsteent birom legkevésbé beraknám oda Slash-t pl vagy Jerry C-t Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Január 30, 2008 Share Posted Január 30, 2008 Hát ezaz, hogy mindenkinek más játékstílus jön be.Sztem mindenféléből be kell rakni egyet és tádáá, senki nem mondhatja, hogy nincs olyan aki tetszik neki Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Január 30, 2008 Share Posted Január 30, 2008 majkának a pokolgép feldolgozásáról mit gondoltok? sztem nem olyan rossz, teccik a végén az a sétálós jelenet, mikor együtt mennek kalapács józsival aki nem tudná: http://www.youtube.com/watch?v=cQFmN2YMe4A elolvastam a kommenteket is, hát... elég szánalmas, hogy mien buták egyes emberek... és nem csak a rapperek, hanem rokkerek közül is... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Január 30, 2008 Share Posted Január 30, 2008 Ha a húr lötyög akkor kezdj aggódni ha hamis akkor egyenesen rettegj ha elszakadt akkor meg már .... G3 ba én pont malmsteent birom legkevésbé beraknám oda Slash-t pl vagy Jerry C-t nem azért irtam h malsmteenra kéne épiteni a g3 at . de egy slash , jimi page , zakk wylde , angus young , g4 : Gibson 4 et Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt.45 Posted Január 31, 2008 Share Posted Január 31, 2008 hmm.. nyamiii én még mondjuk Bryan May-t szivesen látnám közöttük minden stílusból a legjobb kell és megvan a tökéletes G akárhány Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Január 31, 2008 Author Share Posted Január 31, 2008 azon gondolkuztam h a g3 at megkéne ujitani. kikéne dobni vait megt satrianit. és helyükre olyan gitárosokat rakni akik tényleg jók G3 -ba nem azok a gitárosok kerülnek akik iszonyat jól tolják az adott stílusban ,hanem azok akiknek totál saját (egyedi) stílusuk van ... nem elég csak gitármágusnak lenni ,hanem hihetetlenül kell tudni impro-zni ,és követni a másik 2 gitárost ... szerintem a Petrucci , Vai , Satriani már hihetetlenül összeszokott trió ,és habár egyik kedvenc gitárosom Slash ,de mégse hiszem ,h olyan jól érezné magát ,ha például Steve Vai helyére beállna ... Másrészt ,pedig ez a jelenlegi triumvirátus tényleg jó ,én örülnék ha feleannyira tudnék játszani mint mondjuk Petrucci (aki mellesleg a példaképem gityózás terén) ,és habár nekem sem jön be Satriani és Vai minden száma ,de azt azért meg kell hagyni ,hogy ők a szakma "nagy öregjei" , akiket pedig elöttem felsoroltál azok mind egy adott stílusban alkotnak :metál ,rock ... viszont a g3 -ban játszók számait nemigazán lehet besorolni sehová ... példának okáért Petrucci-nak a DamageControl számára rálehet fogni ,h metál alapokon nyugszik de egy Glasgow Kiss-t már nemtudom hová lehetne besorolni (talán fusion jazz-metál ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Január 31, 2008 Share Posted Január 31, 2008 Nem rossz szándékból, semmi bajom Slash-sel, sőt, de nem hinném hogy megy neki annyira az imprózás mint a G3masoknak.Írni jó témákat ír, de rögtönözni sztem annyira jól nem tud. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Február 1, 2008 Share Posted Február 1, 2008 sztem ezez igy jók ahogy vannak bár beraknám jeff loomist, mer neki is az egyik erőssége sztem az impróvizáció egyébként ennek a g3-nak mi a lényege? járják a világot és együtt gitároznak? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Február 1, 2008 Share Posted Február 1, 2008 Hát mert ha ennyi a lényege az nem elég? Jó műsort csinálnak és az emberek élvezik Amúgy ez az egyik kedvenc g3mas számom (mármint maga a szám Vai-é de ahogy itt előadják az eszméletlen ): http://www.youtube.com/watch?v=WxYnfkxZHeM Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csiszi Posted Február 4, 2008 Share Posted Február 4, 2008 Hellótok! Megrendeltem a Korg AX5G multieffektet....kiváncsi vok mien lesz....remélem nem csalódok benne ^^ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mka Posted Február 4, 2008 Share Posted Február 4, 2008 Tuti nem fogsz Volt már kezem alatt és jó nagyon Énis olyat fogok venni ha lesz pénzem... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt.45 Posted Február 4, 2008 Share Posted Február 4, 2008 Mivel még igen volt szó ilyesmiről , akkor megkérezném : hogy adjátok elő magatokat a színpadon/ ill. miket műveltek ott/ milyen előadásmód áll közel a stílusotokhoz ? hülyén van megfogalmazva , de remélem értitek szóval az előadásmódra vagyok kiváncsi én az ugrálós/gitárrombolós/örjöngős tábort erősítem szavakkal nemigen lehet leírni miket művelek , ezt látni kell várom a válaszokat amúgy a Korgokról eddig csak jókat hallottam játszani még nem játszottam a társaságukban , de nem lehet rossz cumó Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Február 5, 2008 Share Posted Február 5, 2008 Előszöris egy félig off felkiáltás: JÖN A MAIDEN A SZIGETREEEEEEEEEEEE!!!!!!! Off vége. Nos az előadásmód... öö az természetesen az előadott számtól is függ.. pl, ha van egy laza szám akkor azt úgy lazán, ringatózva Amikor zúzda van akkor egy kis headbang meg kicsit hanyagabb mozdulatok, mászkálás, póz a másik gitárossal de azért figyelek rá hogy ne legyen full igénytelen a játékmód, néhány ugrás is van benne Csak a próbateremben nem merek ugrálni mert ott picivel alacsonyabban van a mennyezet Szólóknál, vagy nehéz számoknál beállok egy terpeszbe és elég komoly pofákat vágok (haver szerint) Olyan nagy koncentrációs fejet Szóval mint aki nagyon belemélyül meg van amikor már véletlenül a hangokat utánzom hangosan :D pedig csak magamban szoktam "dúdolgatni" a gitárral együtt, de van amikor kijön a hang a számon XD nemtom, olyankor kicsit hülyén érzem magam De végülis nagyon jó Tökre felszabadul az ember.Azért nem túl jó ha nincs hely mozogni a gitárosnak, mert akkor feszültebb egy kicsit, mindig átviszi egyik lábáról a másikra a súlyát és ez a dermedt helyzet valamennyire a játékot is befolyásolja.szóval SZABAD TERET A GITÁROSOKNAK! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csiszi Posted Február 5, 2008 Share Posted Február 5, 2008 áááá neeeee csak jövőhétre jön a Korg (((( én meg...még nemvolt koncertünk nemrég csináltuk a bandát de jó tippeket adtatok az előadáshoz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt.45 Posted Február 5, 2008 Share Posted Február 5, 2008 jön a maiden? na ne.... ott a helyem mondjuk egy requiemben nem jön ki jól egy földönfetrengős szóló dobok közé ugrálás forever Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Február 5, 2008 Share Posted Február 5, 2008 Jajj annyit még hozzátennék ehhez az ugrálós, színpadi dologhoz, hogy ha erőlteti az ember akkor az csak szánalmas lesz A lényeg, hogy érezd a zenét, és arra csináld azt ami jól esik... ez tulajdonképpen a gitárosok tánca Az is hülyén néz ki amikor valaki agyatlanul headbangel.. érzés legyen benne és nem ilyen erőltetés.Meg nem azért kell csinálni, hogy menő legyél egy felvételen Egyszerűen csak fel kell szabadulni.Persze nem gáz ha nagy gityósoktól ellesel pár mozdulatot Pl Angus Youngtól van mit ellesni Beléidegződött sztem a járkálás ritmusra, akár egyhelyben, akár nem Amúgy az avataromon is látszik hogy érzésből nyomják a NOFX-es srácok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Február 6, 2008 Share Posted Február 6, 2008 hát mikor elkap a hév akkor headbangelek, lazább számoknál meg orditom a szöveget, mint az állat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniels Posted Február 6, 2008 Share Posted Február 6, 2008 Hi! Tegnap probálgattam hallásról eljátszani a Vol egyszer egy vadnyugat zenéit. Egész jól ment! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Február 6, 2008 Share Posted Február 6, 2008 Köszönjük emese :D:D:D:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csiszi Posted Február 6, 2008 Share Posted Február 6, 2008 Csáó! Ti mien húrokat használtok? márka-méret minden jöhet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Február 6, 2008 Share Posted Február 6, 2008 Most éppen 10-es D'Addario van az elektronyos gityómon, az akusztikuson pedig 11-es Header. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt.45 Posted Február 7, 2008 Share Posted Február 7, 2008 én érzésből tolom a cuccokat egyszerüen balf.sz vagyok a színpadon mikor gitr kerül a kezembe és előadás van akkor nekem az más világ Angus tényleg nem bírt egyhelyben állva gitározni az tény , de azért chuck berry kacsalépései se voltak semmik D'Addariot használok én is , de ez az Elixir elég csábító Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Február 7, 2008 Share Posted Február 7, 2008 Igen nagyobb közönség előtt más... egyszerűen ledermed az ember De amint felszabadulsz az emberek előtt, minden sima ügy lesz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Február 9, 2008 Share Posted Február 9, 2008 9es fender vagy daddario az elektomoságoson, 13 as az akusztikuson szintén daddario Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Február 9, 2008 Share Posted Február 9, 2008 van vhol egy ien topic nem? na mindegy... én 9-es earnie ballt, klasszikuson szintén csak nem tom mien vastagot de vmi jó vastag 10,11 vmi iesmi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt.45 Posted Február 9, 2008 Share Posted Február 9, 2008 Jaja van ilyen zene topik hogy "ki milyen húrt használ" Rock On ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lollercoaster Posted Február 10, 2008 Share Posted Február 10, 2008 lehet hogy már volt, de olyan oldalt keresek ahol új akkordokat tudnék tanulni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt.45 Posted Február 10, 2008 Share Posted Február 10, 2008 guitar proban vannak akkordok dögivel vaaagy akkord könyv oldalt nemigazán ismerek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts