bobita9010 Posted Október 5, 2007 Share Posted Október 5, 2007 cort gitárokról mi a véleményetek? állítólag a legjobb ár/érték arányúak a piacon,megelőzve az összes nagy márkát! ráadásul az ibanezeket is ez a cég gyártja,szal sztem jók! elvileg most kapok gitárt és cortot választottam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Október 6, 2007 Share Posted Október 6, 2007 első gitár? vagy első elektromos? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
HUNROCKDVTK Posted Október 6, 2007 Share Posted Október 6, 2007 Üdv. Vki tudna nekem segíteni az Ossian - Fortissimo pár akkordja kéne!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Október 7, 2007 Share Posted Október 7, 2007 Cort típusú gityó: Én is ezt hallottam róluk sőt, ha közel laksz Szlovákiához ott kb. 30 százalékkal olcsóbb... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Október 7, 2007 Share Posted Október 7, 2007 első gitár? vagy első elektromos? majdnem. második elektromos és harmadik mert van egy klasszikusom is 1ébként nem lakom közel szlovákiához sajna Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Október 8, 2007 Share Posted Október 8, 2007 a fender kihozott egy új SRV modellt, 17000 dollár, 250 et gyártanak a mai hülye kérdésem: a hangszedők magasságát hogy kell megváltoztatni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fifi13 Posted Október 9, 2007 Share Posted Október 9, 2007 Nekem az a gondom hogy kezdő balkezes akusztikus vagy klasszikus gityó kéne csak az a baj hogy 20000-nél többet nem tudok rá áldozni de mindenhol csak jobb kezesek vannak.Át lehet húrozni bal kézre vagy Tudok alyálani valami jó weboldalt ahol olcsón jók vannak? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fifi13 Posted Október 9, 2007 Share Posted Október 9, 2007 Még 1 dolog.Hogy a fenébe lehet be hangolni akusztikust gitárt?Hangoló géppel?Vagy mifenével? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Október 9, 2007 Share Posted Október 9, 2007 sztem ha még nem kezdtél el gitározni akkor ne balkezezzél, csak a aját dolgodat nehezited megg. ugynugy meglehet tanulni szvsz, és a későbbiekben nemkell a balkezes gitárok hiányával szembesülnöd Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
havlix Posted Október 9, 2007 Share Posted Október 9, 2007 Még 1 dolog.Hogy a fenébe lehet be hangolni akusztikust gitárt?Hangoló géppel?Vagy mifenével? ha totál kezdő vagy akkkor hangológéppel persze. aki meg már jászik egy pár éve annak illik tudni behangolni fül után. én basszusgitáron játszom és hallás után hangolok, utána leellenőrzöm hangológéppel. van hangoló progi gépre is, akkár egy yahoos hangoló widgetet is letölthecc. a bal kezes tanulásról meg annyit hogy nem érdemes bal kézzel elkezdeni, én is balkezes vagyok és ua úgy fogom a gitárt ahogy a jobbkezesek. persze nagyon vagyány ha valaki megtanul balkézzel, de nehezebb és a tanár sem tanít szívesen, csak plussz bosszúság. ha meg mindenképp balkézzel akarsz akkor csak át kell húrozni. volt szó a Cort gitárokról... naon jóóók! jó áron van és szép karakteres hangjuk is van. bár én nem vennénk hangszert 50e Ft alatt... Hangszedők magassága? nah jó kérdés. legyen kényelmes de ne mennyen a hang kárára. a másik meg hogy a tanárod biztos be tudja neked állítani. effekt pedált ki milyet használ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Október 9, 2007 Share Posted Október 9, 2007 semmilyent, 8 fajta torzitás van a kombómba + tiszta, egyenlőre nicsn rá szükségem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fifi13 Posted Október 9, 2007 Share Posted Október 9, 2007 Na frankó.Én jobb kezes vagyok de csak bal kézre áll rá a kezem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Október 9, 2007 Share Posted Október 9, 2007 Thát arra gondolsz hogy bal kezeddel fogod le a hangokat, és a jobbal pengetsz? mert ha igen akkor egyáltalán nem balkezes kell neked A jobb kezes gitár azoknak van akik jobb kézzel pengetnek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fifi13 Posted Október 9, 2007 Share Posted Október 9, 2007 Bal kézzel pengetek jobbal fogom le a hangokat.De nem is tűnik lehetetlenek át szokni csak 1 kicsit nehéz lesz.Ha van köztetek kaposvári vagy legalább Somogy megyei tudtok ajánlani valami jó boltot?Vagy neten is érdemes körül nézni?Esetleg használtat? Gáz dolog a pénz hiány:( Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
HUNROCKDVTK Posted Október 9, 2007 Share Posted Október 9, 2007 Sztem interneten nézz szét , ott is érdemes, vagy használt az se rossz, tanuláshoz megfelel ha arra kell!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
havlix Posted Október 9, 2007 Share Posted Október 9, 2007 jó a használt gitár is, de mindenképp olyannal menny el vásárolni aki valamicskét ért hozzá, nehogy rádsózzanak valami ferde nyankú kopott bundu xart. javaslom hogy tényleg jobbkezesnek tanulj. én nagyon örülök hogy nem balkézzel tanultam annak ellenére hogy balkezes vagyok. ráadásul nekem most basszuson külön jól jön hogy mivel bal kezes vagyok a bal kezem erősebb. megéri a fáradtságot. Fifi amúgy hány éves vagy? a gitártanulás amúgy meg ott kezdődik hogy elfelejted abal kezed és pengetési gyakorlatokat csinálsz éjjel nappal. aztán majd ha már úgy érzed hogy meg akkor a tanár azt mondja hogy okéy keressük meg a másik kezed... XD harmadik tanáromat fogyasztom és annak ellenére hogy tudták hogy nem kezdő vagyok mégis így kezdtük... bocsi megint hosszúra sikeredett. :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fifi13 Posted Október 10, 2007 Share Posted Október 10, 2007 Kösz a sok segítséget.21 éves vagyok.Ebben a porfészekben marha nehéz tanárt találni.Majd könyvből meg tanulom az alapokat nyárig.Utána már van aki tanítson.Valencia CG 160 ehhez mit szoltok? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
HUNROCKDVTK Posted Október 10, 2007 Share Posted Október 10, 2007 Szerintem nem rossz ez a gitár, kezdéshez tanuláshoz megfelelö, de amugy sztem azért tanárhoz isjárj mert pl. segít a helyes fogásban stb. Bár nem egy ismerösöm magától tanult meg gitározni a gyerek ugy nyomja el a Malmsteen szolót h csak bámulok!!!! Én elöször zene suliban kedztem(ott 2év) aztán jött magán tanár(3évemegy), de jó mert itt a magán tanárnál azt tanulom amit szeretnék, és így jó mert ha a zenekarban gond van akkor tudok segítséget kérni!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Október 10, 2007 Share Posted Október 10, 2007 havlix, erre vannak a skálák imho Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
havlix Posted Október 10, 2007 Share Posted Október 10, 2007 ezt hogy érted hogy erre vannak a skálák? XD a skálák nem a pengetési teknikát fejlesztik. nem értem hogy jött ide... attól hogy megtanulod pl a modális skálákat még nem fogod tudni eljátszani. ne keverjük már össze a skálákat a pengetési gyakorlatokkal. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Október 10, 2007 Share Posted Október 10, 2007 összehangolja a kezeket, gyorsitja a játékot, Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
havlix Posted Október 10, 2007 Share Posted Október 10, 2007 bárcsak ilyen egyszerű lenne Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bélabáá Posted Október 10, 2007 Share Posted Október 10, 2007 Hell én azt szeretném kérdezni hogy erről az oldalrol hogyan lehet megnézni a kiválasztot szám kottáját mert nem találom rajta segitseteminnél elöbb köszi : http://metaltabs.com/tab/11469/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
havlix Posted Október 10, 2007 Share Posted Október 10, 2007 This tab is not available because we do not yet have permission from Twisted Sister. The tab will be posted once we obtain their explicit permission. jó helyen kerested, meg is talltad volna a tabot /nem kottát/ de az van ide írva amit nem vettél észre hogy a zenekar nem hagyta jóvá a közzétételét. ennyi kerestem hátha valahol találok tabot neked. de nem talltam haszálhatót. Ezt találtam: e--------------------------------------------------------------| b--------------------------------------------------------------| g--------------------------------------------------------------| d--------------------------------------------------------------| a-7777777777777777.....etc-------------------------------------| e--------------------------------------------------------------| (muted) Verses e-------------------------- -----------------------------------| b-------------------------- -----------------------------------| g--7----11----9---------- --7----11---7----------------------| d--7----11----9---------- --7----11---7----------------------| a--5----9-----7---------- --5----9----5----------------------| e------------------------- -----------------------------------| ennyit talltam , de ez szinte semmi.. annyit már tudsz hogy E a kezdőhang és utána a versszakban D, F#, E akkordok vannak. mondom a dalt nem ismerem, de egy ilyen tabot látva nem okozhat problémát hogy lekottázt magadnak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Október 11, 2007 Share Posted Október 11, 2007 Nos, ki hogyan gyakorolja a pengetést... sztem a skálák is jók a pengetés gyakorlására.Egy laza kis dúr skála aztán pengetsz fel-le-fel-le-fel-le ha még az alapoknál tart az illető.Aztán majd később az arpeggio (jut eszembe, van a sweep pickingnek magyar megfelelője?) Sztem nem feltétlenül muszáj mindenkinek egy sablon szerint megtanulnia gitározni.A lényeg hogy jól menjen és hogy élvezd. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Október 11, 2007 Share Posted Október 11, 2007 bam te tuc arpeggiot? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Október 11, 2007 Share Posted Október 11, 2007 Mostanában jöttem rá hogy meg kéne tanulni :D úgyhogy, még nem megy kellő sebességgel... á, a manóba, hamarabb kellett volna elkezdeni gyakorolni az arpeggiot...most úgy érzem hogy le vagyok maradva. jaaaj és ha vki tud vmi kis titkot, trükköt, tippet az arpeggioval kapcsolatban az írja le nyugodtan Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
havlix Posted Október 11, 2007 Share Posted Október 11, 2007 arpeggio... hááát ez nekem mindig kimatadt. tanultam latin pengetést 5 évig, de pengető soha nem volt a kezemben és nem is lesz, basszuson meg pláne nagyon nem tetszik ha valaki pengetővel játszik. neten biztos van amúgy valami gitársuli ahol utána tudsz nézni, bár én annak a híve vagyok hogy ha valaki tényleg meg akar tanulni akkor tanárral tanuljon, mert otthoni pengetgetéssel csak rossz dolgokat gyakorol be és tanárral meg majd szenved hogy megtanuljon egy gyorsabb, jobb teknikát. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Október 12, 2007 Share Posted Október 12, 2007 én úgy vagyok vele hogy gyakorlom amíg rá nem érzek.. akár több napig is, de persze jól jönnek a tippek amik lerövidíthetik a folyamatot.Ha eddig tudtam tanár nélkül akkor ez is menni fog. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
havlix Posted Október 13, 2007 Share Posted Október 13, 2007 tanár nélkül soha nem fogsz megtanulni rendesen, nem azért mondom hogy piszkáljalak, de ez így van. főlösleges próbálkozástól kíméled meg magad ha hagyod hogy tanár tanítsa meg. /ez nem vonatkozik a fekete emberekre XD/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts