FeERi Posted Augusztus 27, 2007 Share Posted Augusztus 27, 2007 hát ja :S:S ez a nagy dilemma hogy hoyg tudok minél több időt gyakorlással eltölteni. ráadásul az ősök megfenyegettek, hogyha nem leszenk jók a jegyeim akkor elveszika gitárt :'( Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Augusztus 27, 2007 Share Posted Augusztus 27, 2007 engem még nem fenyegettek ezzel szerencsére , csak az zavsrja őket amikor este eszembejut egy jó dalam és elkezdek pengetni vadul , és addig nyomom , míg valamennyire megjegyzzem , vagy lekottázom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Augusztus 27, 2007 Share Posted Augusztus 27, 2007 uhh naggyon durva a roland cube 30x ass:D olyan hangok jönnek kio belőlehogy huhhhh ! ien kerregő meg kattogó meg olvadó műanyag hangja mind amikor vmi felmondja a szolgálatot csak vicc Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 28, 2007 Share Posted Augusztus 28, 2007 Engem olyan veszély nem fenyeget hogy elveszik a gitárt.Tőlem nem lehet elvenni a gityómat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo91 Posted Augusztus 28, 2007 Share Posted Augusztus 28, 2007 lenne egy kérdésem. az erősítőm eléggé zúg, hogyha torzítva van, főleg nagy hangerőn zavaró. haverom azt mondta, hogyha állítok valamit a pickupokon, akkor nem fog zúgni. pontosan mit és hogy állítsak rajta? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Augusztus 28, 2007 Share Posted Augusztus 28, 2007 Mikor torzítva van , akkor általában jobban zúg , de van 1-2 tippem.: mikor benyomod a torzítást, vedd lejjebb a Bass-t, mondjuk negyedig. Treble-t szerintem vidd le a minimumra, így nem fog annyira zúgni ( nekem legalábbis nem ). És inkább a gitár potiján állítsd be a hangerőt, az erősítőn pedig kb. negyedig.. ez nálam bevált , nem zúg, és nem is halk Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 28, 2007 Share Posted Augusztus 28, 2007 Nálam úgy van hogyha a gitár hangerő potija le van csavarva akkor hangosabban zúg, szóval mindig maxon van, és amúgyis így sokkal keményebb a hangja ha letekerem a hangerő potit akkor tisztul és akkor sztem nem olyan jó a torzítás, mer azér torzítás a torzítás hogy torz legyen de persze ez daltól függ.Amúgy ha az erősítőn leveszem a treble-t akkor egyáltalán nem zúg.Csakhát úgy nem is jó a hangja.Szóval tőlem zúghat, játék közben nem veszem észre. szerk.: pölö a dream on nál egyértelműen le kell tekerni a hangerőt a gityón, úgy jobb mintha full torzítva van Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spacemarine00 Posted Augusztus 28, 2007 Share Posted Augusztus 28, 2007 Hali egy kérdésem lenne hozátok. Az 5-ös húrnál (A) a második bund-nál züg a húr anyira hogy nem is lehet halani az hangját szeritem kikopot a bund. Szerintetek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 28, 2007 Share Posted Augusztus 28, 2007 Több oka is lehet... az is lehet hogy az a fém nincs egy szintben a többivel, vagy a híd van alacsonyra állítva (bár akkor lehet nem csak ott zörögne) más így hirtelen nem jut eszembe. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 29, 2007 Share Posted Augusztus 29, 2007 ergo elkopott a bund Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 29, 2007 Share Posted Augusztus 29, 2007 Nálam egy kalapács megoldotta :D ... persze csak az akusztikus gityón mertem, de az elektromoson amúgy sincs hasonló gond. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 29, 2007 Share Posted Augusztus 29, 2007 micsináltál a kalapáccsal? ugyértem h oldottad +? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spacemarine00 Posted Augusztus 29, 2007 Share Posted Augusztus 29, 2007 Köszi én is ere godoltam köszönöm a megerösitést akkor bund csere, bár még nem tom hogy fogom kiszetni de majd meg oltom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 29, 2007 Share Posted Augusztus 29, 2007 micsináltál a kalapáccsal? ugyértem h oldottad +? Úgy hogy nálam az volt a probléma hogy a 12. bund zörgött mert az utána levő fémcsík magasabban volt.Fogtam a kalapácsot és kicsit megkalapáltam, és már nem volt magasabban mint a többi, thát a zörgés elmúlt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Augusztus 29, 2007 Share Posted Augusztus 29, 2007 Spacemarine : szerintem vidd el hangszrészhez ha van rá zsetonod ezt főként akkor ajánlom ha még nincs gyakorlatod a bundcserében Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 29, 2007 Share Posted Augusztus 29, 2007 hát ahogy énmost elnézegetem az akusztikusomat van egy pukli benne a 14 . bund környéként ami elég nyilvánvaló :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Augusztus 29, 2007 Share Posted Augusztus 29, 2007 nekem egy ideig zörgött az E6 húr a 12 bundál... alig volt hangja , és idegesítő volt , főként , amikor Blues Impro-t nyomtam... Aztán egy szép napon véletlen meglöktem a gitárt porszívózás közben ( ritka alkalmak egyike ) , eldőlt , és azóta tisztán szól Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spacemarine00 Posted Augusztus 29, 2007 Share Posted Augusztus 29, 2007 Akkor lehet hogy én is porszivozok egyet :lol: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
vigyor Posted Augusztus 29, 2007 Share Posted Augusztus 29, 2007 hehe x-ray te aztán nagyon laza vagy... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 29, 2007 Share Posted Augusztus 29, 2007 egyébként egy kis görbület a nyakba még jót is tud tenni, csak aza lényeg hogy homor legyen , ne dormboru, de csak egy picit én nemtom mifogok csinálni a gitárommal, mert az akusztikus kezd nagyon elfajulni... tövig kopott bundok ilyesmi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
vigyor Posted Augusztus 30, 2007 Share Posted Augusztus 30, 2007 csere... vagy bundot cserélj vagy gitárt ha már olyan rossz a helyzet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Augusztus 30, 2007 Share Posted Augusztus 30, 2007 Ha még garos akkor vidd el a boltba ahol vetted, hogy javítsák meg ha meg azt mondják hogy nem tudják , akkor kérdezd meg hogy ugye akkor e lehet vásárolni az árát ? így egy drágább ( és remélhetőleg jobb ) gitárt vehetsz olcsóbban Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 30, 2007 Share Posted Augusztus 30, 2007 majd meglátom. nemtom garis e Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
vigyor Posted Augusztus 30, 2007 Share Posted Augusztus 30, 2007 nekem lenne egy kérdésem: az, hogy a pikcup-ok magsabban ill. alacsonyabban (ergo közelebb vagy távolabb vannak a húroktól) mennyiben vagy miben befolyásolja a hangot? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
vigyor Posted Augusztus 30, 2007 Share Posted Augusztus 30, 2007 hú gyerekek ezt múszáj mindenkinek megnézni: http://www.fender.com/vgstrat/home.html az új stratocaster nagyon zsír lett, sokat újjítottak rajta sztem mindnekinézze meg érdemes Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 30, 2007 Share Posted Augusztus 30, 2007 ezt már láttam pár honapja tényleg nagyon zsir, viszont azt olvastam hogyha nem vg módba van akkor némelyik példánynak nincs olyna jó hangja mint az american stratoknak. egyébként nagyon odatesz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
vigyor Posted Augusztus 30, 2007 Share Posted Augusztus 30, 2007 csak kár hogy szerintem ezis kerül vagy fél millába... bár ezért a pénzért nem egy átlagos gitárt kapsz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 30, 2007 Share Posted Augusztus 30, 2007 én ugytom hogy 1600 zöldhasúú Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
vigyor Posted Augusztus 30, 2007 Share Posted Augusztus 30, 2007 320 e ft? az azé nem rossz ahhoz képest hogy egy "mezei" gibson olyan 400-500 körül mozog Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Augusztus 30, 2007 Share Posted Augusztus 30, 2007 Hidd el, van annál olcsóbb is. egy Les Paul Studio "alig" 300 , Egy Special Feded SG pedig 260,- igaz hogy láttam már 700 ezerért is Les Paul Speial-t asszem , de szerintem az csúnya volt.. a Stratoknak általában 250-350 között mozog az áruk , Gibson testvér kicsit többet szokott kérni a gityóiért Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts