tomiguy3 Posted Július 27, 2007 Share Posted Július 27, 2007 Ilyenek tényleg vannak? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo91 Posted Július 27, 2007 Share Posted Július 27, 2007 nem muszáj szerintem elsőre egy 200ezres gityót venni, egy 35ezres tökéletesen megteszi ha neked is teccik. ha meg komoly terveid vannak, vehetsz egy komolyabbat (persze nem muszáj). nem tudom erősítőd vagy valami effekted van-e. ha nincs vegyél egy combot és hajrá! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artboon Posted Július 27, 2007 Share Posted Július 27, 2007 Adnak hozzá erősitőt is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Július 27, 2007 Share Posted Július 27, 2007 Hááát tuti, hogy gagyi, DE: ha nagyon el akarod kezdeni akkor 1 húrcserével megpróbálhatod....Ennyit ismerkedési játéknak megér... (Ha meg meguntad vszínleg könnyen elpasszolhatod egy még kezdőbbnek...) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
moncue Posted Július 27, 2007 Share Posted Július 27, 2007 Sziasztok! Véletlenül betévedtem ide közétek, miközben a Photoshop-otr kerestem és látom, hogy él a topik, megpróbáltok egyről a kettőre jutni. Azt ne felejtsétek el, hogy gitártanári beavatkozás, vagy útbaigazítás nélkül semmire sem jutunk. Kell valaki, aki összeragasztja azt a kibontakozó és szétszórt játékot, ami napi gyakorlással egyszer csak örömet okoz. Szóval én már élvezem és tudom, hogy örök marad a gitár. Satrianit ajánlok nektek és fasza próbákat és még faszább koncerteket, italosan és néha betegesen. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo91 Posted Július 28, 2007 Share Posted Július 28, 2007 Adnak hozzá erősitőt is ha adnak hozzá erősítőt is akkor jó üzlet. meg a gityó is jól néz ki. én mondjuk nem vágom, hogy egy drága gitár mennyivel jobb mint az olcsó, mert nekem egy 40es richwoodom van, aztán nekem az is megfelel. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Július 28, 2007 Author Share Posted Július 28, 2007 amíg valaki kezdő szinten van , tehát kb 4-5 éve gitározgat ,addig szerintem nem fogja érezni az olcsó gitár és a minőségi közti különbséget annyira ... Ha valaki már 10-15 éve gitározik ... mert szerintem a profizmus azért valahol ott kezdődik , akkor már húzni fogja a száját ha mondjuk egy Johnson gitárt adnak a kezébe a Fender Stratocaster USA 1968' as modellje helyett ... A gitárszett (erősítő+kábel+gitár) meg szerintem még kezdésnek sem a legjobb... én a használt régi jól bevált gitárok híve vagyok , és szerintem kezdésnek legjobb egy használt gitárt venni ,ami már kiszolgálta az előző gazdáját és megbízható , " be van törve " ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Július 29, 2007 Share Posted Július 29, 2007 Hát igen, a régi jól bevált gitárok... csak az a bibi hogy megbízható eladót kell találni, mert bármikor rádsózhatnak egy ócska, használhatatlan gitárt.Én úgy érzem hogy jól kifogtam az első elektromos gitáromat, mert paráztam hogy mivan ha vmi nagyon gagyit veszek.Meg miután megvettem sokan mondták hogy a Harley Benton egy nagy gané... de kellemesen csalódtam, nálam bevált! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Július 29, 2007 Share Posted Július 29, 2007 Hát igen, a régi jól bevált gitárok... csak az a bibi hogy megbízható eladót kell találni, mert bármikor rádsózhatnak egy ócska, használhatatlan gitárt.Én úgy érzem hogy jól kifogtam az első elektromos gitáromat, mert paráztam hogy mivan ha vmi nagyon gagyit veszek.Meg miután megvettem sokan mondták hogy a Harley Benton egy nagy gané... de kellemesen csalódtam, nálam bevált! úúú bocsi a dupla post ért...nemtom hogy jött össze :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Július 29, 2007 Share Posted Július 29, 2007 Igen, szerintem is: a használt gitár vásárlásához elkél 1 hozzáértő segítsége.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted Július 30, 2007 Share Posted Július 30, 2007 Ajánlom figyelmetekbe ezt az oldalt több mint figyelemre méltó! hihetelen tartlommal bír ... újságok, programok oktató videók, tutorialok, songbook-ok stb-stb-stb http://guitartrade.blogspot.com/ Szívesen ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Július 30, 2007 Share Posted Július 30, 2007 wowo wan fent anyag rendesen. thx nie Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Július 30, 2007 Share Posted Július 30, 2007 Úú bakkerbakkerbakker Ez az oldal egy aranybánya, rögtön kiszúrtam ezt: Rock With Metallica (DVD Rip) hát állati, most pont kell a master of puppets mer belevágtam a szólójába, meg szinte az összes ami fent van. köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Július 31, 2007 Share Posted Július 31, 2007 Szokásos nagy KÖSZ!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted Augusztus 1, 2007 Share Posted Augusztus 1, 2007 nagyon szívesen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 4, 2007 Share Posted Augusztus 4, 2007 Asszem ebben a topicban kereste vki a Battlefield Vietnam intro zenéjének a címét Creedence Clearwater Revival - Fortunate Son na, ez az Jó szám Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
exet Posted Augusztus 5, 2007 Share Posted Augusztus 5, 2007 Hello nézegettem gitárokat és azt kérdezném hogy hogyan kell értelmezni a méreteket. Sok helyen így vannak írva: 1/2 1/4 3/4 4/4 Előre is köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Augusztus 5, 2007 Share Posted Augusztus 5, 2007 Mint a kenyeret, vagy a csirkét.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
exet Posted Augusztus 5, 2007 Share Posted Augusztus 5, 2007 ? Akkor mikor vki gitárt vesz így kell kérni: "Kérek 3kg szeletelt ám csontozott gitárt" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Augusztus 5, 2007 Share Posted Augusztus 5, 2007 A méret a lényeg itt is... Tehát: ha EMBER méretű vagy akkor: 4/4....(látom piacra már el lehetne küldeni kigyelmedet...) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Augusztus 5, 2007 Share Posted Augusztus 5, 2007 Az 1/2 , 3/4 , 4/4 a gityó méretét jelenti. a feles és a 3/4-es általában akusztikus/klasszikus gyerek kitárok, de 13 évtől fölfelé szerintem a "Normál" méretű gitárt érdemes beszerezni amúgy 1/4-es gitár létezik? mekkora már Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 5, 2007 Share Posted Augusztus 5, 2007 az a baba gitár majd ojant adok a gyerekem kezébe ( ha lesz ) és akkor már korán kezdheti a dolgot Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 5, 2007 Share Posted Augusztus 5, 2007 Én láttam 1/4-est de annak már nem is gitár a neve.Viszont tök úgy néz ki, csak piciben De még az én gityómon is van hogy alig férnek el az ujjaim egy-egy akkordnál, nem hogy egy akkorán Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Augusztus 6, 2007 Author Share Posted Augusztus 6, 2007 1ébként ha valaki Blues improvizációkat szeretne gyakorloni annak ajánlom ezt a néhány számot : http://rapidshare.com/files/11194897/Blues_backing_tracks.rar kizárólag jó minőségi 5-6 perc körüli blues alapok (bassz gitár ,dob ,ritmus ...) vannak rajta ,amire külön élvezet rászólózni ... imprózni valami fincsi blues mentetet ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Augusztus 6, 2007 Share Posted Augusztus 6, 2007 nemtud valaki ütős reggi slap videót a ***tube-on ? szal ilyen oktató videót Hát, ha blues, akor nekem egyből B.B. King jut eszembe, neki voltak jól elkapott rhythm & Blues dalai Amúgy a Korai Rock & Roll -al kapcs. : Ti szeretitek játszani/hallgatni a "nagyöregek" dalait ? Én pl Elvist meg Chuck Berry-t szeretek játszani néha Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Augusztus 6, 2007 Author Share Posted Augusztus 6, 2007 Szerintem kevés olyan ember van aki pl Chuck Berry Johnny B. Good című számát ne ismerné ... na nekem a nagy "öregek" ről mindig ez a szám jut az eszembe Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 6, 2007 Share Posted Augusztus 6, 2007 hendrix nagy öregnek számit? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bélabáá Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Hali én azt szeretném megkérezni hogy a "Brend" azaz a "hajlitást" hogyna kell csinálni ez gitár proban láttam és egy csomo osian-ba benne vabn de nem tomhogy gitáron hogy kell megcsinálni köszi annyit tok hogy vmi nyujtás féle kössz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Hát ez kérlek pofon egyszerű Fogod a húrt megpengeted és feltolod az ujjaddal, úgy hogy közben még lenyomva tartod a húrt, tehát szóljon.A e' h g húrokat felfelé, az e a d húrokat meg lefelé szoktuk... persze bármerre lehet (ha van alatta fogólap ) Könnyebb ha nem csak egy ujjal tolod a húrt hanem mondjuk 2-vel vagy +1el rásegítesz, mert ha eggyel tolod és pl gyorsan csinálod leugorhat az ujjad a húrról és az nem jó ... persze gyakorlattól függ. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bélabáá Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Aha értem kössz és az mindegy meddig kell felnyomni vagy nem ?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts