xyzzs Posted Június 29, 2007 Share Posted Június 29, 2007 Ügyes gyerek ez a Justin!!! DE: A technika amit használ a'szem az itt eddig nem említett EDWARD (EDDIE) VAN HALEN-ére emlékeztet... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Június 29, 2007 Share Posted Június 29, 2007 Two Hand Tapping, vagy Two Handed Tapping a technika neve, és ha jól tudom, Eric Claptonnal "találták ki" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neszton Posted Július 1, 2007 Share Posted Július 1, 2007 És annak mi a lényege? mind a két kézzel kalapálunk a nyakra? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Július 1, 2007 Share Posted Július 1, 2007 Hát így egyetlen ember játszat polifónikus dallamokat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Július 1, 2007 Share Posted Július 1, 2007 pl : összetettebb dalokat tudsz írni rá, 2 szólamot tudsz játszani....... és bitang jó szólókat lehet alkotni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Július 3, 2007 Share Posted Július 3, 2007 Jah, hát én is ezt mondtam namind1 Most olyan kérdésem lenne, hogy ti láttatok már olyan felvételt amin James Hetfield előad egy keményebb fajta, nem épp egyszerűnek mondható szólót? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Július 3, 2007 Share Posted Július 3, 2007 Én nem még nem láttam...De Őt (se) azért "szeressük"!!! Aki gitártonászt akar, annak ajánlom: Satriani, Malmsteen, Szekeres Tamás, Tátrai Tibor...stb! Vagy, más műfajból:Al di Meola, John Mc Laughlin...stb, ja és a Roosenberg Trio... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Július 3, 2007 Share Posted Július 3, 2007 Tátrai is jó gitáros ..bezony basszerosok közül egyértelműen Victor Wooten az ász Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Július 4, 2007 Share Posted Július 4, 2007 Semmi bajom nincs Hetfielddel, csak egy haverom túl sokszor említette hogy milyen jó gitáros.Hát nálam azért a jó gitáros azt jelenti hogy azért keményebb dolgokat is el tud játszani a gitáron.Satrianit és haverjait már a gitáristenekhez sorolom Meg hogy ritmusgitáros és azért nem kell olyan jól gitároznia.Hát sztem ez hülyeség, egy ritmusgitáros is fejlesztheti magát, nyomhat eszméletlen szólókat pl ha magában játszik vagy ő az egyetlen gitáros.Különben se csak azért legyen vki ritmusgitáros mert többre nem képes.Szerintem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Július 4, 2007 Share Posted Július 4, 2007 Szerintem az a legpraktikusabb, hogyha a gitárosok ( szólo , ritmus , bass ) a saját dolgukat a tőlük telhető legjobban végzik. U2 basszerosa eszméletlen jól nyomja, pedig ( időzőjelben persze ) nem kéne olyan jónak lennie. mert ugye a bass általában háttérbe szorul. és megírtam életem első "szmájlitalan" hozzászólását hoppá Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Július 4, 2007 Share Posted Július 4, 2007 az rhcp basszerosa se kezdő szerintem se legyen valak azért ritmusgityós mert nem tud szólózni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Július 4, 2007 Share Posted Július 4, 2007 itt hetfield szólózik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Július 4, 2007 Share Posted Július 4, 2007 Hát azért a basszus nem szorul háttérbe, erre jó példa az Iron Maiden.Steve Harris nagyon tudja a dolgát, mindig gyönyörködtet a basszus az IM számokban Aham, látom, erre gondolt akkor haverom.Hát jó tud szólót, bár ez sztem nekem sem okozna gondot.Na mind1, nem az a lényeg hogy nekem gondot okozzon Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 nekem van egy olyan érzésem h nem igazám tud szólózni de 1 videobol nemlehet megállapitani:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 Azért az RHCP szólósa sem nevezhető gitárvirtuóznak Amúgy Hetfield-nek tényleg nem erőssége a szóló, de a riffek terén érti a dolgát.szerintem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Július 9, 2007 Share Posted Július 9, 2007 Fiúk -lányok! Képzeljétek 07.07-én volt a születésnapom, és találjátok ki mit kaptam egy STAGG elektro-akusztikus, barátnőm nagyon eltalálta hogy mit szeretnék nagyon szépen szól, könnyebb lefogni a barré-kat, szóval tisztára odavagyok csak ezt akartam megosztani veletek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mka Posted Július 9, 2007 Share Posted Július 9, 2007 Dejó neked Nagyon szép Hehe remélem a b.nőm is ehhez hasonlót fog venni nekem karira (vagy előtte 4 nappal mer akkor születtem ) Na úgy néz ki hogy össze fog állni a bandánk télre.. Csak kéne egy basseros :S esetleg jelkező ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Július 9, 2007 Share Posted Július 9, 2007 Fiúk -lányok! Képzeljétek 07.07-én volt a születésnapom, és találjátok ki mit kaptam egy STAGG elektro-akusztikus, barátnőm nagyon eltalálta hogy mit szeretnék nagyon szépen szól, könnyebb lefogni a barré-kat, szóval tisztára odavagyok csak ezt akartam megosztani veletek grat nem rossz a barrékhoz a vékonyabb húrok is hozzásegitenek ( .009 ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Július 9, 2007 Share Posted Július 9, 2007 Még valami aztán elcsitulok Hirtelen felindulásból összeszedtem a pénzemet, és elmentem gitár kiegészítőket venni, sikerült...pl bundfogó, vállpánt, gitártok, és egy kis johnson "hobbyerősítő" naon ott van a cucc! gyönyörűen szól (csak 15W, de épp elég (remélem csak egyelőre )) ,torzítva olyan mintha "lapgitáron" játszanék, aztán ezek után csak gyakorolni kell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Július 9, 2007 Share Posted Július 9, 2007 Jó a cucc, 15W egyenlőre még elég Slidegyűrűt nemvettél? off : Nemtud valaki megfizethető Fender '67 Jazzmaster "klónt"? márka mindegy, lényeg , hogy megfizethető legyen , és hangzásra kb stimmeljen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Július 9, 2007 Share Posted Július 9, 2007 Hééé nekem is olyan rockbag-em van amúgy tépjed az új húrokat egészséggel A barátnőd nagyon tudja mit kell venni Szép gityó amúgy. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Július 9, 2007 Share Posted Július 9, 2007 Tépni fogom Kösz! A születésnapi grilles tábortüzes buliban slide-gyűrű helyett öcsém sörösüveget használt :P Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Július 10, 2007 Share Posted Július 10, 2007 Szép ajándékcsomag!!! (Azután gyöhet az elektrogityó, + a krájbébi pedál...Fejhallgatóval....) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Július 13, 2007 Share Posted Július 13, 2007 Srácok! Nyitottam 1 TAB-os topic-ot, melyben a neten nem található, általatok (általunk) megfejtett tab-okat oszthatjuk meg egymással. itt naon profi emberkéket véltem felfedezni, számítok rátok előre is kösz Eric ja, és a topic http://www.pirateclub.hu/index.php?s=&...st&p=649375 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neszton Posted Július 13, 2007 Share Posted Július 13, 2007 Kösz szépen a topicot! Remélem én is kapok valamilyen ünnepemre gityót mert már nagyon fáj már rá a fogam Szólózni bárki megtanul. Én is szoktam szóló néven hülyéskedni a kolesz gitárján. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Július 14, 2007 Share Posted Július 14, 2007 jó de nem mindegy hogy hogy tanul meg szólózni én szülinapomon szeretnék meglepődni az első elektromos gitáromtól Fender Squier Standard Strat ra gondoltam ehhez tudtok ajánlani erősitőt? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jemo69 Posted Július 14, 2007 Share Posted Július 14, 2007 Hééé nekem is olyan rockbag-em van amúgy tépjed az új húrokat egészséggel A barátnőd nagyon tudja mit kell venni Szép gityó amúgy. nekem is pont olyan rockbag-em van... LOOOOOOL! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Július 14, 2007 Share Posted Július 14, 2007 kezdetnek a gyakorláshoz elég egy kis 10-20 W-os mini/vagy ha jobban tetszik gyakorló erősítő. aztán késöbb jöhet a jó öreg 100-as Marshall a jó öreg Gibson S1 már múzeumi darab, vagy találhatok még olyat amin játszani is lehet? U.I. : Eric, jól látom hogy az ott eg Iulia ( Júlia ) Electro-Acustic gitár? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Július 14, 2007 Author Share Posted Július 14, 2007 Ha valaki most kezdene el villany gitárolni ,annak mindenképp a Roland Micro Cube ot ajánlanám kombó gyanánt ... -kicsi ,de hihetetlen jól szól -beépített chorus,delay,reverb,phaser,flanger effektek (boss cuccok) -6 féle erősítő szimuláció (roland,fender,marshall,mesa-boogie,vox...) -könnyen hordozható (pánt) -beépített gitár tuner az ára kicsit borsos egy 2 W os kombóhoz képest .. 25e forint , amiért már kaphatsz pl johnson 20-30 w kombót ,de nem véleltenül kérik meg az árát ez itt a reklám helye volt (csak mer néha kell ilyet is ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Július 14, 2007 Share Posted Július 14, 2007 Támogatom!!! A 30-as sztem megéri az árát!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts