ALAP Posted Március 28, 2007 Author Share Posted Március 28, 2007 én is 6évet húztam le zeneiskolában szolfézszsal ,de már a felére sem emlékszem ... 1ébként a szolfézs még nem minden ,de tény hogy igen előre lendíti a tanulmányaidat ... (Jimmy Hendrix valyon tanult szolfézst ? ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
memphis1985 Posted Március 28, 2007 Share Posted Március 28, 2007 Hát,ez a gitártanfolyam.hu naon odavág!!!!!! A szolfézs meg,annyira nem de az is kőőőő!!! csak a kezem kicsi vagy mi???Naon nehezemre esik úgy pengetni ahogy a csóka nyomja!!! Tipp\javaslat??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ariaproii Posted Március 28, 2007 Share Posted Március 28, 2007 Ne várj csodát elsőre. Sokat kell gyakorolni, néha szenvedni is egy-két dologgal Amúgy meg a igazából én se emlékszem úgy a szolfézsra konkrétan, de mégis van egy rálátás az egészre Hendrixet meg kéne kérdezni, hogy tanult-e Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
havlix Posted Március 28, 2007 Share Posted Március 28, 2007 igen a szolfézs.. én is túl vagyok 6 év szofézson és utólag mondom hogy kellett... most meg sajnálom hogy nem mindig figyeltem és vannak hiányosságok, de tanulom folyamatosan amúgy basszusgitározom, és a basszusnak szerintem jobban kell tudnia a zeneelméletet, főle az akkordok bontását, mert mi nem egybe pengetjük az akkordot, hanem a fő hangot játszuk és a többi hangból kell hogy díszítsünk... a dob a ritmus a gitár a dallam a basszusgitár a híd ami összeköti elötte 5 évig akkusztkuson játszottam, most meg 2 éve basszusozom. jah és Hendrix kottát sem tudott olvasni XD játszuk tőle a bandával a Purple Haze-t nagyon jó szám! RHCP-t játszik valaki? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ariaproii Posted Március 28, 2007 Share Posted Március 28, 2007 a basszusnak szerintem jobban kell tudnia a zeneelméletet, főle az akkordok bontását, mert mi nem egybe pengetjük az akkordot, hanem a fő hangot játszuk és a többi hangból kell hogy díszítsünk... Hát azért ezzel vitatkoznék Ez csak addig igaz, míg a gitáros akkordozik. Azért az se csak abból áll... Különféle bontogatások, variálgatások, szólók pláne :D a dob a ritmus a gitár a dallam a basszusgitár a híd ami összeköti De mit sem érne a többi nélkül Ez mind erről szól Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Március 29, 2007 Share Posted Március 29, 2007 Akkor szerintem belőlem Hendrix lessz, mivel szolfézshoz vajmi keveset értek, és a kottaolvasással is vannak gondjaim. de igyekszem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 29, 2007 Share Posted Március 29, 2007 Jelenleg én is a Hendrix szituhoz állok közel Csak alap dolgokat tudok.Persze majd bővítem a tudásomat, ha sok időm lesz... pl nyáron.Úgy gondolom hogy hasznosabb ha az ujjaim ügyességét fejlesztem.Ami végülis halad mostanában.A metallica számok jó hatással vannak az ujjaimra Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Március 29, 2007 Author Share Posted Március 29, 2007 Hát azért én annak is örülnék ha fele annyira tudnék gitározni mint Hendrix tudott ... 1ébként a basszus gitárra visszatérve én régen úgy gondoltam ,h csak abból lesz basszus gitáros aki nem volt elég jó ahhoz ,h szólózzon :D mostmár persze nem így gondolom ,mert a basszerozáshoz sem kis tudás kell ,de teljesen elüt a technika amit igényel a szóló gityózásétól ,szóval szerintem felesleges nagyon összehasonlítgatni a kettőt (habár nagy átlagban a basszus gitár azért még sem kerül előtérbe ,de azért fontos ,h ott legyen ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jemo69 Posted Március 29, 2007 Share Posted Március 29, 2007 nem tudtok egy olyan oldalt ahol supernem tabot találhatnék? mert fel fogok lépni ének+gitár jövőhét kedden diákgálán (állítólag a VIVA megálló is ott lesz :| ) és szeretném leellenőrizni magam hogy jól szedtem e le hallás után... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ariaproii Posted Március 29, 2007 Share Posted Március 29, 2007 Most jut eszembe... Ha valakinek kell esetleg egy kis szolfézs-oktatás, a nővérem zeneiskolán kívül vállalná esetleg, megbeszélhető :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
havlix Posted Március 29, 2007 Share Posted Március 29, 2007 Akkor szerintem belőlem Hendrix lessz, mivel szolfézshoz vajmi keveset értek, és a kottaolvasással is vannak gondjaim. de igyekszem. És a bőrszínnel hogy állsz? Purple Haze-t játszottad már? szerintem próbáld meg, nem annyira vészes. ...nagy átlagban a basszus gitár azért még sem kerül előtérbe ,de azért fontos ,h ott legyen ) hááát erre én csak azt tudom mondani hogy RED HOT CHILI PEPPERS... FLEA nagyon brutál szólókat játszik, és naon is előtérben van, ezért szeretem. Technikára tényleg más, nem épp összehasonlítandó. "fontos hogy ott legyen" - így van!! Milyen hangszeren játszozok? Hangosítás? Banda van? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ariaproii Posted Március 29, 2007 Share Posted Március 29, 2007 Milyen hangszeren játszozok? Hangosítás? Banda van? Ez a kérdés mindenkinek szólt? Hát akkor válaszolok Alapban klarinéton játszom, 13 éve kb, zenesuliban tanultam, tagja vagyok egy klarinétegyüttesnek, és egy fúvószenekarnak. Emellé jött a gitár, kb 7 éve. Van egy Yamaha FGB1-N bambusztestű elektroakusztikus gitárom, és egy AriaProII PaulReedSmith Copy elektromosom, ami közelíti a 20. életévét Egy Behringer X V-Amp multieffektem van, erősítőm még nincs Bandám is van, Felsővezeték, Miheztartás Végett, megacsend. Ezutóbbiban zongorázom, pedig nem nagyon tanultam :S Kb ennyi vagyok én De ez jó ötlet, más is irogasson, végülis nem árt, ha mi zenészek ismerjük valamennyire egymást Úgyhogy hajrá! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Március 30, 2007 Share Posted Március 30, 2007 a b?rszínt megoldom, majd megmártózom egy kis milka-boci csoki fürd?ben. amúgy hendrix erediben indián vér is csörgedezett, ami bennem igen kis mértékben található meg de a b?rszín legyen a legkissebb gond. a legtöbb feka rappel, de Chuck Berry, B. B. King, és Jimi bácsi egészen más m?fajban nyomatták. szóval a zenében a b?rszín relatív. Bandában még nem tolom, jelenleg csak a zenének élek Purple haze-t még nem játszottam, de a Hey Joe-t már játszottam, az All along a watchtower-el pedig csúnyán összevesztem most leginkább B.B. , GnR , Chuck Berry, U2 , és nirvana számokat játszok... és készülök megalkotni az egyik horror-thriller szerzeményem lessz benn zongora is U.I. : Igen, Flea tényleg jól nyomja, de a szóló gityós munkásságát már nemtudom ilyen nagyra értékelni.sorry, ez a véleményem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 30, 2007 Share Posted Március 30, 2007 Höjjj az all along a watchtowerrel énis összevesztem egy picit de nem adom fel, csak el kell kapni a ritmust, úgy mint a purple haze ben... először nagyon nem találtam el, de utána "megtaláltam". öööö zenetörténet az nálam furulyával kezdődött De nem tetszett, úgyhogy hamar abba is hagytam. A gitárt két éve nyúzom.Banda készülőben. Röviden írom mert sietek Majd még talán bővebben. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Március 30, 2007 Author Share Posted Március 30, 2007 Milyen hangszeren játszozok? Hangosítás? Banda van? na akkor én is leírom én csak 4 évet klarinétoztam ,és 5 évet furulyáztam ( Blockflöte rulezz) ... és 6 osztályt végeztem szolfézsból 5 év alatt ... gitározni kb 4 éve gitározom ... egy régi gitárorgonán ( gibson blues gityó copy) bf400 as univoxon (még 1979 körüli időkből ) van boss ds1 pedálom ,roland micro cube amp om (vintage szériás ) ,meg 1 házi marshall erősítőcském. jelenleg egy Kromofág nevű bandába játszom ... és kb ennyi ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 30, 2007 Share Posted Március 30, 2007 Nézzetek be az Iron Maiden gityós Ossian pólóban topikba, kiváncsi vagyok a véleményekre Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 ha minden jól megy, akkor nekiállok és összehozok valami újat, valami jobbat remélem sikerülni fog, a kezem már úgyahogy ép, az E húr nem zörög be , és felfedeztem magamnak az "E" akkordok - at is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 Srácok!! Én nagyon örölük magamnak, ugyanis olyan oldalt találtam ahol kb a világ összes külföldi zenekarának, Guitar Pro kottája megtalálható, és egy adott együttes feltöltött zenéje 1 kattintással!!! letölthet? !!!!! a cím: http://273944.myshoutbox.com/go/?u=http://www.palvip.com ha már ismertétek akkor bocs Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
memphis1985 Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 UUUUUHHHHH!!!!Hollós Bácsi,köxe szépen!!!!! Gitárolok 1000-rel,már nincsenek újjaim+csuklóm se nagyon!!!! De nem adom fel,még egy darabban látsz!!!! Köszi a Page-t!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 Jó kis oldal, leszedtem egy adag Metallica tabot... bár én asszem maradok a 911tabs.com nál, sztem ott több minden van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Március 31, 2007 Author Share Posted Március 31, 2007 a 911 tabs igazából azért a legjobb sztem ,mert nagyon sok gitár tabbal foglalkozó honlap feltöltéseit nyílvántartja ,ezért mind1 mit keresel ,valahol biztos meg fogja találni ... (kivéve a kisseb magyar bandákat ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 Igen, sajnos a magyar bandáknak nem sok tabja van a neten, vagy csak nem találjuk.De nekem a múltkor mákom volt mert régebben kerestem a Hatóságilag Tilos - Ősz c. számának a tabját de sehol nem volt, most nem rég a hivatalos oldalra felkerült az egész album tabokban amiben a keresett tab is benne van Örültem, mint majom a farkának Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 örülök h hasznát tudtátok venni néhány magyar el?adótól is van 1-2 szám pl.: Republic Alvin Hatóságilag Tilos http://273944.myshoutbox.com/go/?u=http://www.palvip.com én is sokat szedtem a 911tab-tól, de most a másikról leszedem egyben a cuccokat, és ami kell kés?bb azt majd egyenként 911-r?l Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 De pl én ott a NOFX-től csak a régi számokat találtam a rarban, a 2006os albumból egy szám sincs sajna De szerencsére a 911-en van pár. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 ja... és b4m! kösz a HT tippet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 hűű jók ezek az oldalak sokat segitenek ha van még ilyen tutorialos cucc ( ha van magyar ) akkor azt belinkelnétek? thx Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 egy újabb fullos oldal: http://www.guitaretab.com/ kifejezetten ajánlom az "M"-betűnél a különböző "misc...akármi" részeket pl.: misc soundtrack: http://www.guitaretab.com/m/misc-soundtrack/ itt az alábbi vegyes filmzenék vannak: Adams Family AAxel F BBattle Without Honor Or Humanity(Kill Bill: Vol. 1 Soundtrack BBlack Orpheus BBlues Brothers BBrady Bunch BBrazil BBrothers CCrossroads DDestination Anywhere DDueling Banjos DDueling Banjos DDuelling Banjos EEarache FForrest Gump Theme FFour Weddings FFrom Russia With Love GGodfather Main GGrease Mix HHedwig-origin Of Love HHopelessly Devoted To You HHow Do You Talk To An Angel IImperial March IIndiana Jones JJames Bond JJames Bond Full LLa Bamba LLocal Hero LLong Hard Road Out Of Hell LLovin You Lots LLydia The Tattooed Lady MManchester England MMary Poppins MMoon River NNatural Born Killers PPink Panther PPlastic Jesus PPokemon PPulp Fiction RReality Bites RRobin Hood Prince Of RRocky RRunning Man SSchindlers List SSit Down Youre Rockin The Boat SSpace Jam SStar Wars SStar Wars Main Theme SStormy Weather SStorybook Love SSuicide Is Painless TTake Me To The River TThat Thing You Do TThe Crow TThe Godfather TThe Simple Life TTheme From Mission: Impossible TTitanic TTop Gun WWaynes World XX Files Theme ezenkívül játékok, híres country,klasszikus, gyerek stb...zenék külön kategóriában kellemes szemezgetést Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 csak kár h nem tabok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 ja... és b4m! kösz a HT tippet Igazán nincs mit Azt hittem ebben a topikban csak én szeretem FeERi: nemtom te mit nézel, de nekem eléggé taboknak t?nnek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
havlix Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 én ezeket a lapokat xoktam nézegetni: http://www.guitarmasta.net/ http://www.bassmasta.net/ jó lapocskák, bár én inkább az utóbbiban vagyok érintett. RHCP -t snow-t játszottátok már? annyira jó nézni ahogy ahogy azt játszák... nekem nem megy, totál elxoktam a sima gitártól, pedig 5 évig tanultam... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts