themaster Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Szerintetek hány év gitározás után éri el azt a szintet az ember, hogy egy kicsit nehezebb gitárszólót hiba nélkül eltud játszani? 1 éve gitározok, mindennap 3-4 órát foglalkozok vele, hozzáteszem hogy internetről tanultam meg gitározni, sosem jártam tanárhoz.. az első kisebb szóló amit megtanultam, az a Metallica - Fade to black intró szólója, és még mindig van hogy hibázok benne legalább 2-3szor, tudtok valami gyakorlatot, amivel lehet fejleszteni a pengetést, stb-t ? köszönöm előre is a válaszokat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anti141 Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Csak gyakorlás kérdése az egész. Minél többet próbálod, annál jobb lessz. Ha nem megy még olyan jól, próbáld többször! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Szerintetek hány év gitározás után éri el azt a szintet az ember, hogy egy kicsit nehezebb gitárszólót hiba nélkül eltud játszani? 1 éve gitározok, mindennap 3-4 órát foglalkozok vele, hozzáteszem hogy internetről tanultam meg gitározni, sosem jártam tanárhoz.. az első kisebb szóló amit megtanultam, az a Metallica - Fade to black intró szólója, és még mindig van hogy hibázok benne legalább 2-3szor, tudtok valami gyakorlatot, amivel lehet fejleszteni a pengetést, stb-t ? köszönöm előre is a válaszokat igazából ha van egy kis képzelőerőd, akkor bármilyen gyakorlatot kitalálhatsz. pl lefogod a húrokat h ne szóljanak, és csak oda vissza pengetsz. aztán húrt is váltasz közben, pl: 4 pengetés, húrváltás, 4 pengetés húrváltás, stb stb(pengetés le-föl végig!!)akkor ilyen kromatikus gyakorlat: 1.pengetés 1.es ujjj, 2. pengetés 2-es ujj, stb stb. ezt minden húron megcsinálod, természetesen oda vissza pengetéssel. ja és a lényeget kihagytam, mindent lassan kell kezdeni, és begyakorolni, aztán ha már biztosan megy, akkor gyorsítasz a tempón. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
themaster Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 értem:) és skálatanulással kapcsolatban, szerintetek milyen sorrendbe kezdjem el megtanulni a skálákat? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 a keresztes rendszer szerint érdemes. én nekem legalábbis úgy tanította a tanárom. ugye, az alaps skála a c, aminek minden hangja egész(cdefgahc). utána következő amiben már van egy féllel feljebb tolt hang, és igy tovább. egészen eljutsz addig a skáláig, aminek minden hangja keresztes. természetesen dúr skálákról beszélünk, aminek a képlete: 2 egész, fél, 3 egész, fél. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 ma van hat éve... szimplán a legnagyobb gitáros. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted December 10, 2010 Share Posted December 10, 2010 Hali, Schecter márkáról mi a véleményetek? Eredetileg egy LTD f100 fm-et néztem ki, de eddig egy olyan helyet se találtam pesten ahol ki lehetne próbálni aztán eldorádóban a Schecter omen 6-os gityót ajánlotta az eladó. Szerintetek melyik a jobb? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 hát az olcsóbb sekterek nem vmi jók. Am meg régi sektert nézzél, mikor még nem kinában készültek, hanem koreában. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anti141 Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Annyit mondok, hogy a legközelebbi gitárom biztos Cort lesz A Schecter márkáról viszont még nem is hallottam Nem tudom mennyire kapcsolódik a témához, végülis zenélés miatt kellene a segítség... Szóval ti nem tudtok ebben segíteni? http://www.pirateclub.hu/index.php?showtopic=6654921 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deads Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Sziasztok! A Fender CD 60 gitár jó választás lenne? 2 éve gitározgatok de abszolút hobby szinten. Cort AD 810 illetve Stagg SW 206 gitár van hasonló árakban, bár Stagg-ről sok jót nem olvastam...kipróbálni sajnos nem tudom mert a helyi hangszerboltban is csak rendelésre hoznak :\ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 inkább cort. fender ebben az olcsó kategóriában nem olyan jó. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anti141 Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Mostmár én is a Cortot ajánlom, ebben az árban nem igen találsz jobbat. Az olcsó fenderek pedig tényleg nem jók, tapasztalatból mondom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deads Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Köszönöm szépen a válaszokat, akkor a Cort lesz a nyerő. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deads Posted Január 5, 2011 Share Posted Január 5, 2011 Sziasztok! Hogy kérdezzem már meg hogy klasszikus gitárra való D'Addario húrok között van bronz illetve ezüstözött...mi a különbség? Mert általában az ezüstözött hard tension-t szoktam venni de lehet kipróbálnám legközelebb a bronzot... Konkrétan a D'Addario EJ48 (bronz) illetve a D'Addario EJ46 (ezüstözött) közötti különbségekre keresek választ. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
themaster Posted Január 27, 2011 Share Posted Január 27, 2011 Metallica gitárosának (Kirk Hammett) jobb kézfején miért van minden koncerten fehér szalag? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anti141 Posted Január 31, 2011 Share Posted Január 31, 2011 Sziasztok! Érdemes lenne a squier bulletet lecserélni egy Cort G110-esre? Vagy nagyjából egy kategóriában vannak? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Február 3, 2011 Share Posted Február 3, 2011 Sziasztok! Hogy kérdezzem már meg hogy klasszikus gitárra való D'Addario húrok között van bronz illetve ezüstözött...mi a különbség? Mert általában az ezüstözött hard tension-t szoktam venni de lehet kipróbálnám legközelebb a bronzot... Konkrétan a D'Addario EJ48 (bronz) illetve a D'Addario EJ46 (ezüstözött) közötti különbségekre keresek választ. Máshogy szól, más különbség nemigen lehet. Metallica gitárosának (Kirk Hammett) jobb kézfején miért van minden koncerten fehér szalag? állitólag azért, mert egyszer a tremoló véresre koptatta a kezét, és nem tudott napokig gitározni. valami ilyesmi rémlik anti141: sztem próbáld ki mindenképp. amelyik jobban tetszik. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted Február 4, 2011 Share Posted Február 4, 2011 Szerintetek mi a fene tarthat egy gitár külföldről Mo-ra szállításában 3 hétig? 3 hete rendeltem meg az LTD F-50-esem úgy volt, hogy 2 nap és megjön, ekkor közlik (mikor én hívom fel őket...), hogy ja bocs félrenéztük, nincs készleten, de 10 nap alatt hoznak újat, ehhez képest ők se tudják állítólag, hogy mi a fene van... Kezd fogyni a türelmem -.- Amúgy a hangszerdiszkont.hu-ról rendeltem, most azzal jönnek, hogy kapok kárpótlásul ingyen húr készletet, sokra megyek vele mikor már zúznék azzal a rohadt gitárral Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
IanStuart Posted Február 4, 2011 Share Posted Február 4, 2011 És 4db pengető küldése mi tarthat 5 napig? Az egyik pengető nem volt készleten. Egy hétig baszakodtak vele, ezért ingyen elküldik az egészet. De 5 nap alatt nem bírják kihozni? Amúgy ez a jó pengető: http://www.guitarcenter.com/Clayton-Movie-Replica-Pick-of-Destiny-104155932-i1170482.gc Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
IanStuart Posted Február 6, 2011 Share Posted Február 6, 2011 Meghalt Gary Moore. Requiescat in pace Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tincsi666 Posted Február 23, 2011 Share Posted Február 23, 2011 Sziasztok, jó rég voltam már itt gondoltam beugrok és kicsit reklámozom a zenekarunkat, jelenleg is zajlik az EP felvétele, ez az egy szám van kész jelenleg: http://www.youtube.com/watch?v=to2BsnZOp0Y csak hogy tudjátok mire számítsatok, viszonylag straightforward metacore, ez a szám. hivatalosan viszont prog metalcoret játszunk, a többi számunk már inkább ebbe a stílusba esik. várjuk a véleményeket. fészbukon meg tessék lájkolni minket http://facebook.com/siegingthesanctuary Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawide Heavens Posted Március 20, 2011 Share Posted Március 20, 2011 . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 21, 2011 Share Posted Március 21, 2011 Van valaki, akit ismersz, és több tapasztalata van? Mert akkor elmész vele és ő mond majd okosakat. Egyébként kereshetsz teszteket is az interneten, sokan írnak beszámolókat a gitárokról. Mindenesetre ha elmész, még ha nem is tudsz gitározni, fogd meg és "taperolgasd" egy kicsit, hogy kényelmes-e, nem e túl vastag a nyak stb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawide Heavens Posted Március 21, 2011 Share Posted Március 21, 2011 . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 24, 2011 Share Posted Március 24, 2011 Igazából az első gitárnál az a lényeg, hogy szóljon és hogy ne legyen drága túlságosan, mert ha nem tetszene a dolog, akkor nem buktál rajta sokat. Ha tényleg tetszik majd a dolog, akkor a következő gitárodra költhetsz sok pénzt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawide Heavens Posted Március 24, 2011 Share Posted Március 24, 2011 . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anti141 Posted Március 24, 2011 Share Posted Március 24, 2011 Csak ilyen tescos gitárokat ne vegyél! Nekem az volt az első, és hát be sem lehet hangolni. Nekem egy squier bullet van. Én azt mondom az a Cort tökéletes választás! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 26, 2011 Share Posted Március 26, 2011 Ja, igen, tesco gitárt tényleg ne vegyél. Csak nálam egyértelmű, hogy hangszert hangszerboltban veszünk és nem szuper meg hipermarketben Amúgy biztos hogy tetszene a dolog mert rengeteg dal van amit szeretnék megtanulni és eljátszani. Ó hát ez majd csak akkor derül ki amikor már jó pár hete gyakorolsz, fáj az ujjad, és nem érzed, hogy fejlődnél Láttam már néhány embert gitározni tanulni, olyat is láttam, aki feladta. Hamar kiderül, hogy fellángolás-e ez az egész. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Március 26, 2011 Share Posted Március 26, 2011 b4m hsz-ét adom én is. majd ott kiderül, h mennyire is tetszik a gitározás. én már 5 éve gityózok, és sose bántam meg egy percig se. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anti141 Posted Március 26, 2011 Share Posted Március 26, 2011 Ezzel én is így vagyok. Azért érdemes egy kicsit hozzá értővel elmenni szerintem szétnézni. Nehogy úgy járj, mint én a tescossal, hogy elment tőle a kedvem, de aztán a squier segített Azóta minden nap órákat nyomom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts