ALAP Posted Január 6, 2007 Author Share Posted Január 6, 2007 egy régi japán Univox (ARIA és Gibson keverék ) ... igazi blues gityó Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Január 6, 2007 Share Posted Január 6, 2007 Én még mindig azt az erősítőt használom amit a gityóhoz kaptam.10W-os.A banda próbáin (ami jelenleg csak két tagú ) ritmusgitár 10W és szólógitár 20W felállással nyomjuk Sőt mostmár a jól betanult dalokat amihez már nem kell számítógép (guitar pro, winamp, stb ), azokat a pincében fogjuk nyomni.Jó kis hanghatások lesznek ott Jaa és nézzetek be a gigahimnuszos topikba és nyomassátok a jobbnál jobb ötleteket! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Január 6, 2007 Author Share Posted Január 6, 2007 :D nekem is van bandám de ott 24 csatornás Behringer keverő erősítőről megy minden :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Január 6, 2007 Share Posted Január 6, 2007 Oké de mi még újak vagyunk És nem is gitározunk olyan nagyon régóta Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mka Posted Január 7, 2007 Share Posted Január 7, 2007 Hát nekem sajnos meg kell elégednem a piti kis 100w-os erősítőmmel Az már negyed hangerőn túllépi a 20w-ost ami maxon szól:D Bandám még nincs DE LESZ^^ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Január 7, 2007 Author Share Posted Január 7, 2007 Nekem meg sajnos 2X 500 Wattos Marshall gitár ládán kell játszanom ... najó nem ,de jó lenne :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Január 7, 2007 Share Posted Január 7, 2007 Az véletlenül nem 1millió forint? Lehet csak összekeverem vmivel, de bennem nagyon megmaradt egy 1milliós marshall. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nietzcko Posted Január 7, 2007 Share Posted Január 7, 2007 Nincs meg vkinek a kétforintos dal gitár tabja? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Január 8, 2007 Share Posted Január 8, 2007 Itt nézd meg: magyardalok.extra.hu Asszem itt fent van Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jemo69 Posted Január 8, 2007 Share Posted Január 8, 2007 kössz a tippet... am sztem simán megoldjuk mert ahova megyünk próbálni -> ált. suli, anya nagy spanja a gazdasági igazgatónak aki majd intéz hangfalat, rákötjük a sok sz*rt és hadd szóljon... ti milyen stílusú zenekarokba jáccotok/jáccanátok? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mka Posted Január 8, 2007 Share Posted Január 8, 2007 Hát én Rock:) Vagy jazz Még nem tudom mert most állítom össze a bandát,de az akusztikus gitárosunknak nincs pénze új gitárra De majd lesz.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
guerrilla Posted Január 8, 2007 Share Posted Január 8, 2007 hi gitárosok kis vélemény: Fender jazz basz or musicman stingray 4?????????????? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Január 8, 2007 Author Share Posted Január 8, 2007 Nem értek a basszusgitárokhoz ,de én részemről musicman-t vennék ... habár attól függ mire akarod használni ,jazz-blues style ra a fender megfelelőbb... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Január 8, 2007 Author Share Posted Január 8, 2007 CSak azért mert esett már szó itt a Guitar Hero nevű tréfás játékról : http://www.youtube.com/watch?v=cueXmJDbbvU&mode=related&search= Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Január 8, 2007 Share Posted Január 8, 2007 Biztos jó lehet vele játszani, de egy igazi elektronyos gityóhoz képest ... sehol sincs Mellesleg tremolós SG-t én csak Angus Youngnál láttam... vagy amúgy is lehet kapni? "ti milyen stílusú zenekarokba jáccotok/jáccanátok?" ----- hát nem szokványos keverék, de skatepunk és metal Ez azért van mert én inkább a skatepunkot szerettem a másik gityós srác meg a metalt, és megkedveltük egymás zenéjét, így a zenekarban is vegyült a dolog.Szal pl én elkezdtem Maident hallgatni, ő meg NOFX -et.De ez már régi történet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Január 9, 2007 Author Share Posted Január 9, 2007 persze ,h van tremolós SG ... csak viszonylag ritka ,de nem akkora szám Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Január 9, 2007 Share Posted Január 9, 2007 Eldöntöttem, a következő elektronyosom tremolos lesz Csak az még odébb van.Sokkal. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Január 9, 2007 Share Posted Január 9, 2007 valakio elmagyarázza nekem miaz hogy tremolós? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Január 9, 2007 Share Posted Január 9, 2007 Há szóval izé... Szal nem fix a húrláb hanem van egy kar a húrlábon amit ha mozgatsz feszíti vagy lazítja a húrt, ezáltal olyan rezgő hangot kapsz.De van pedálban is, ugyanezt csinálja csak taposni kell Vki javítson ki ha hülyeséget írtam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Január 9, 2007 Share Posted Január 9, 2007 jah tom meik rész az.. van olyan gityó amin nincs olyan? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Január 10, 2007 Share Posted Január 10, 2007 Persze, pl az enyémen sincs.... mármint ha tremoló karra gondolsz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jemo69 Posted Január 10, 2007 Share Posted Január 10, 2007 az enyémen sincs... állítólag hamarabb elhangólodik tőle a gitár :\ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mka Posted Január 10, 2007 Share Posted Január 10, 2007 Az már egyszer biztos Ez a szar benne,de azért a hangzása jó És csak jobb húzogatni mint taposni(kar,pedál-ra gondolok ). Most vízipipáztam és ha hiszitek ha nem gitároztam utána és egy black metál számot írtam Pedig utálom a black metált De a vízipipa csodákra képes Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Január 10, 2007 Author Share Posted Január 10, 2007 Vannak nagyon perciz tremoló szerkezetek ... pl.: FLoyd Rose TMK -2 ... az ilyen cuccal felszerelt gitároknak persze borsos áruk van ... különös ismertető jelük ,hogy a nayaknál 1 Satu lefogja a húrokat így a hangolás csak a húrlábnál lehetséges ... szerintem elég jó cucc ... Steve Vai például csodákat művel az ilyen stuffal felszerelt Ibanezén ... és nem hinném ,h az elhangolódna Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mka Posted Január 10, 2007 Share Posted Január 10, 2007 Jó mint lesz 300e Huf-om veszek egy olyat:D Holnap linkelek saját zenét:) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Január 11, 2007 Share Posted Január 11, 2007 Ja Elsősorban én az elhangolódás miatt nem vettem tremolós gityót. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Január 11, 2007 Author Share Posted Január 11, 2007 ez hülyeség .... nekem is tremolós gityóm van és szoktam rajta nyújtogatni de nem hangolódik el (mondjuk japán gitártól csúnya is lenne,ha elhangolódna :D) szóval a 100 ezer forint alattiak elhangolódhatnak olyan 120 ezer fölött viszont már nem illik ... a nagyobb gitárgyártók ( Jackson ,Dean, Gibson ,Ibanez ... ) tremolós gitárai pl szerintem nem igen fognak hangolódni , ellenben ha 1 STAGG tremolós gityót veszel az igen valószínű ,h hangolódni fog ... Floyd Rose os gitároknál a lényeg, h ne licenszelt legyen ,hanem original és akkor nem lesz vele gondd ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Január 11, 2007 Share Posted Január 11, 2007 az én gitárom is tremolós, de leszedtem a cuccot... amúgy nagyon king számokat tudok kitalálni miközben csak magamban játszogatok :D csak általában reggelre elfelejtem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Január 11, 2007 Author Share Posted Január 11, 2007 :D általában én sem jutok el addig ,h rögzítsem (pl GP5) ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jemo69 Posted Január 11, 2007 Share Posted Január 11, 2007 GP5-be szenvedés leírni... mire rájövök hogy hogyan jön ki egy ütem addigra elfelejtem a számot :\ én inkább leírom egy papírra (nem Wc.papírra ) és nem tökölök Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts