b4m Posted Augusztus 30, 2007 Share Posted Augusztus 30, 2007 nekem lenne egy kérdésem: az, hogy a pikcup-ok magsabban ill. alacsonyabban (ergo közelebb vagy távolabb vannak a húroktól) mennyiben vagy miben befolyásolja a hangot? Hát én úgy vettem észre hogyha távolabb van akkor tompább a hangja, ha közelebb akkor élesebb.A tompább az olyan jazzes egy kicsit, a les paulokon (is) ráírják a váltóra hogy rythym és lead.Az utóbbi az éles, a fő, lead guitar hangzás, az előbbi pedig a ritmus, vagyis a kíséret.De én a kiséretet a kettő kombinálásával szoktam nyomni, úgy sztem jobb a hangja (ha metalt, vagy rockot, vagy punkot játszunk) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 30, 2007 Share Posted Augusztus 30, 2007 hát igan a gibbonnak eléggé megkérik az árát, a fenderke meg pénztárcabarátabb.a pickupokrol énsem tok többet elmondani mint amennyit bam irt, mellesleg én nem akarom állitgatni vagy valami, nagyon jo igy nekem gyárilag is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
vigyor Posted Augusztus 31, 2007 Share Posted Augusztus 31, 2007 jó gyárilag is de én szeretek mindennel babrálni meg a saját ízlésemhez igazítani Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 31, 2007 Share Posted Augusztus 31, 2007 KÉRDÉS: mennyire vagytok jártasak az elméleti dolgokban a gitározással kapcsolatban? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Augusztus 31, 2007 Share Posted Augusztus 31, 2007 mármint ilyenekben mint pl : Gityó részei , gitár története , kotta , szolfézs , riffek , akkordok stb. ? kicsit szűkíthetnél Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
vigyor Posted Augusztus 31, 2007 Share Posted Augusztus 31, 2007 hát én még nem vagyok túl jártas de próbálom behozni, ilyen szempontból jó a net, mert szinte mindent meg lehet találni rajta pl. wikipédián van sokminden gitárokról Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Szeptember 1, 2007 Share Posted Szeptember 1, 2007 nem. maga a zene elmélet, nema gitár felépitése, meg részei Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ariaproii Posted Szeptember 1, 2007 Share Posted Szeptember 1, 2007 Hát én némileg értek hozzá, mert 15 éve járok zenesuliba, klarinétot tanulok Erre alapoztam a gitározást is Úgyhogy kérdezz ha valami érdekel. Egyébként csináltam egy számot, gondoltam megmutatom nektek, várom a kritikákat http://catchke2ro.extra.hu/OPENED/10_-_echotrack2_-_valaki.mp3 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gergely_1990 Posted Szeptember 1, 2007 Share Posted Szeptember 1, 2007 Grat!!! Nagyon jól sikerült. Nekem teccik. Bár az eleje egy kicsit fura vagy nem tom. De miután bejön a dob onnantól rohadt jó. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
vigyor Posted Szeptember 1, 2007 Share Posted Szeptember 1, 2007 zeneelmélet még annyira nem megy, mivel hogy nem tanárnál tanulok hanem csak úgy, saját kútfőből, meg könyvekből, netről Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo91 Posted Szeptember 2, 2007 Share Posted Szeptember 2, 2007 én némileg értek az elméleti dolgokhoz, mert 8évig jártam zenesuliba. de sztem ez kevésbé fontos mint a gyakorlati tudás, ami sajnos részemről elég hiányos. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spacemarine00 Posted Szeptember 2, 2007 Share Posted Szeptember 2, 2007 Egyébként csináltam egy számot, gondoltam megmutatom nektek, várom a kritikákat És ezt mivel csináltat, Progival? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Szeptember 3, 2007 Share Posted Szeptember 3, 2007 gitárral Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Szeptember 3, 2007 Share Posted Szeptember 3, 2007 naja ha jól hallom elektroakusztikus a kicsike ? amúgy én inkább a gyakorlati tudást helyezem előtérbe Jimi Hendrix semtudott kottát olvasni ( mai napig nekem sem sikerült 100asra megtanulnom ) amúgy észrevettétek már , hogy a legjobb basszerosok négerek ? ha a gangstaskodás helyett gitároznának jobb lenne a zenei élet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Szeptember 3, 2007 Share Posted Szeptember 3, 2007 jah, ténylg fekszik nkeik, de a szóló gitározás is! ezért hülyeség a négergyűlölet , mert ugyanolyan emberek mint mi. egyébként tudtátok h slash muterja és néger? én nem a kottaolvasáson értem a zene elméletet, bár jólenne ha tudnék kottát olvasni, de nem valoszinű h valaha is menni fog:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Szeptember 3, 2007 Share Posted Szeptember 3, 2007 És azt észrevettétek hogy a legjobb zenészek hamar itthagynak minket ? Jimi , Kurt , Janis Joplin stb... amúgy szerintetek Frank Zappa jó gitáros volt? ha jól tudom Stevei Vai is az ő tanítvány volt de nemtuti Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXJoCXx Posted Szeptember 3, 2007 Share Posted Szeptember 3, 2007 Kösz srácok a tippeket meghozta már ez a kib...ott tesco is a lóvémat szal a közeljövőbe már itt fogok killódni a hangszerrel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Szeptember 3, 2007 Share Posted Szeptember 3, 2007 Helyes... Nagyon helyes Sok sikert hozzá aztán ne felejts el helyettem is lottózni és már kiválaszottad a szerencsés gityót? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Szeptember 3, 2007 Share Posted Szeptember 3, 2007 És azt észrevettétek hogy a legjobb zenészek hamar itthagynak minket ? Jimi , Kurt , Janis Joplin stb... amúgy szerintetek Frank Zappa jó gitáros volt? ha jól tudom Stevei Vai is az ő tanítvány volt de nemtuti jol tudod, nem ismerem zappa munkásságát tehát ezügyben nem kivánok nyilatkozni, de steve vai-t nem birom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Szeptember 3, 2007 Share Posted Szeptember 3, 2007 Neme ? mármint mint embert vagy mint zenészt ? amúgy nekem sem a kedvencem , tudok nélküle élni Slash-t viszont szeressük , nagyon nagy fazon , akinek a sivatag közepén is szól a gitárja úgy hogy be sincs duva Magyarországon kevés jó gitáros van mármint akiket jobban ismer a nagyközönség.. talán a Kapitány ( Radics béla ) és Tátrai Tibi akik még tudnak/tudtak.... pedig szerintem ugyanolyan tehetségünk van a zenéhez ... Csak ugye a zeneadók sosem nyomnak zenét Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Szeptember 3, 2007 Share Posted Szeptember 3, 2007 ugy mint embert nem volt alkamam megismerni, a zenéje meg egyáltalán nem a stilusom, elismerem hogy nagyon technikás meg minden de nekem nemjön be, ugyanugy ahoyg satriani sem! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Szeptember 3, 2007 Share Posted Szeptember 3, 2007 Csak ugye a zeneadók sosem nyomnak zenét Igen mostanában ez jellemző rájuk a leginkább. De a múlthéten képzeljétek találtam olyan rádióadót amin hangszeres zene ment!Értitek??HANGSZERES! ez még a ritka. Amúgy sztem még Radics Béla nevét sem ismeri a magyarok nagy része Nemhogy Mo-n kívűl. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Szeptember 3, 2007 Share Posted Szeptember 3, 2007 http://www.youtube.com/watch?v=yaCErlW-3p8&mode=related&search= gitáros video rég idegesitett már fel ennyire..... ismeritek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Szeptember 3, 2007 Share Posted Szeptember 3, 2007 szerintem azért mert alig maradt tőle élvezhető minőségű felvétel eddig csak emlékkoncertet hallottam.. " mondok egy rímet , szerssük a Creamet" made in Kapitány Hangszeres zeneeeeee?? Mondok én is valamit... láttam tévében győző barátunkat valami rút csajjal ez az ember komolyan azt hiszi hogy tud énekelni? szerk.: megnéztem a videót... nekem csak a csávó nem tetszik , meg az ,hogy azt írják hogy a legjobb gitáros .. meg azt írja hogy "lesson" közbe csak "kalimpál" a gityón ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Szeptember 3, 2007 Share Posted Szeptember 3, 2007 Hát én némileg értek hozzá, mert 15 éve járok zenesuliba, klarinétot tanulok Erre alapoztam a gitározást is Úgyhogy kérdezz ha valami érdekel. Egyébként csináltam egy számot, gondoltam megmutatom nektek, várom a kritikákat http://catchke2ro.extra.hu/OPENED/10_-_echotrack2_-_valaki.mp3 gratula!!! én szeretnék egyszer mejd így játszani Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spacemarine00 Posted Szeptember 3, 2007 Share Posted Szeptember 3, 2007 gitárral Azt gondoltam, de a dobot mivel csináltat alata, mert gondolom nem egyszere csináltat a kettöt és közben vetet fel a kazetás magnóra Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Szeptember 3, 2007 Share Posted Szeptember 3, 2007 http://www.youtube.com/watch?v=yaCErlW-3p8&mode=related&search= gitáros video rég idegesitett már fel ennyire..... ismeritek? hmm... mint vmi gyenge Slash paródia amit művel lehet hogy látványos, de a dallamot tekintve olyan mintha gitározni sem tudna.Ennél az is jobb mint amikor össze vissza játszom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo91 Posted Szeptember 4, 2007 Share Posted Szeptember 4, 2007 engem egy olyan felvevő progi érdekelne, ahol több sávot fel tudok venni egymás után, és egybe gyúrni. valami címet tudtok mondani? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Szeptember 4, 2007 Share Posted Szeptember 4, 2007 Adobe Audition Mivel ez a név már sokszor elhangzott ebben a topikban, ezért bátran írtam (plusz nekem is bejön), de vannak még hangszerkesztő progik. (pl. sony sound forge) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Szeptember 4, 2007 Share Posted Szeptember 4, 2007 nekem sem tetszik amit buckethead csinál .. ez nem gitározás ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts