bobita9010 Posted Augusztus 16, 2009 Share Posted Augusztus 16, 2009 huu a san dimasi charvelek, még az eredeti tervek alapján a 80-as évekből asszem. na azok jok. ár szempontjábol is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratt Posted Augusztus 16, 2009 Share Posted Augusztus 16, 2009 Vagy ez(Abstract): Csak más színben... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davegahan17 Posted Augusztus 21, 2009 Share Posted Augusztus 21, 2009 Én AP guitar tuner-t használok! egyébként most használtan vettem akusztikus gitárt és kérnék pár tippet hogyan tisztítsam meg a húrokat! ti hogyan csináljátok? jó az úgynevezett kifőzés technika? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Augusztus 21, 2009 Share Posted Augusztus 21, 2009 Valamit segít, de én piszkos kezekkel eleve nem nyúlok hozzá. Amúgy egy nedves rongy vagy papírdarab is sokat segít - csak vigyázz, nehogy kárt tegyen a fogólapban. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Augusztus 22, 2009 Share Posted Augusztus 22, 2009 a kifőzés csak basszgitárnál segit, mert azok a hurok olyanok h egy szálra rá van tekerve egy másik. az akuszt gityónál a 3 vékony hur csak simán egy szál, ott nem segit. gitároknál nem is szokták használni. am előtte kézmosás, vagy vannak ilyen hurtisztio készletek, de pl koncerten én egy törölközővel végig törölgetem a hurokat, meg a nyakat, és kész. de jo még a szöszmentes rongy(telefonokhoz szoktak adni, meg szemüvegekhez, ilyen nagyon sima rongy) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonzo69 Posted Augusztus 22, 2009 Share Posted Augusztus 22, 2009 Üdv mindenkinek Szeretnék belekezdeni a a gitározásba tervezem hogy jövőhónapban veszek egy "Fender Stratocaster" elektromos gitárt. Alapismereteim vannak: TAB olvasás, Húrok nevei, Érintők, Hammer-On, Pull-Off stb. Klasszikus akusztikus gitáron játszottam már.. anyagi helyzetem nem nagyon engedi azt hogy gitár tanárhoz járjak, mert az úgy elég sok lenne, ezért szeretnék olyan gitáros oldalakat kérni ahol ingyenes leckék vannak (Gitarozz.hu)-n kívül. vagy ha valaki segítene msn-en. az is nagyon jó lenne. köszönöm előre is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratt Posted Augusztus 22, 2009 Share Posted Augusztus 22, 2009 gitartanfolyam.hu Jó kis oldal. Amúgy meg, akinek van pénze Fenderre annak legyen már tanárra is. Vagy Squierre gondolsz? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Augusztus 22, 2009 Share Posted Augusztus 22, 2009 Szerintem inkább tanárra költs minthogy egy Fenderrel kezdj... Vagy esetleg MIM-röl van szó? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davegahan17 Posted Augusztus 22, 2009 Share Posted Augusztus 22, 2009 Üdv! én mindig a http://www.ultimate-guitar.com oldalt használom! innen nagyon sok számot megtanultam gitározni! Tabok és akkordok egyaránt megtalálhatók az oldalon néhány számnál Bass tabok is találhatóak! de Guitar pro programmal is le lehet tölteni egyes akkordokat vagy tabokat! akkordtanuláshoz is tökéletes mert ha ráhúzod az egeret akkor mutatja az akkordot hol kell lefogni stb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 22, 2009 Share Posted Augusztus 22, 2009 Hm... ha ismeri az alapvető technikákat, meg egyéb dolgokat akkor mit akar még tanulni?Már csak gyakorolni kell, a gitározz.hu -n pedig rengeteg gyakorlat van.Na meg egy kis elmélet. Szerintem a gyakorlás a legfontosabb, ahhoz pedig nem kell tanár, mert a tanár nem fog gyakorolni helyetted, csak megmondja mit gyakorolj. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Augusztus 22, 2009 Share Posted Augusztus 22, 2009 Na meg kimutatja ha rossz a technikád, meg egyebek. Mondjuk én se járok tanárhoz, sajnálom a pénzt rá, de jobban jártam volna, ha az elején jártam volna. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratt Posted Augusztus 26, 2009 Share Posted Augusztus 26, 2009 Én egyszer voltam tanárnál. Utána sajnáltam azt az ezrest. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 29, 2009 Share Posted Augusztus 29, 2009 Az hogy vkinek rossz a technikája, azt sokféleképpen lehet érteni.Pl az is lehet, hogy nem esztétikus, vagy nem úgy csinálja mint a legtöbb ember, de mégis beválik.Pl ott van Marty Friedman.Hülyén tartja a pengetőt, elég viccesen néz ki, a pengetési sablonok meg szerinte hülyeségek, mégis sztem ott van a top10 gitárosok között. Azt meg csak kéne hallani, ha valami nem hangzik jól, és akkor elfilózik az ember, hogy vajon jól csinálom e? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonbase Posted Szeptember 6, 2009 Share Posted Szeptember 6, 2009 az biztos . Én két éve gitározok saját önerőböl, előtte tangó harmonikáztam két évet, ezért már ovlt valamennyi zenei ismeretem. És tessék, youtube-os videókbol, meg guitarpro-ból 2 év után simán eljátszok egy Children of bodom szólót Egyébként olvasgattam ki milyen gitárt venne, én tuti, hogy egy Jackson RR24 Rhoads-ot, az a kedvencem Mikor megláttam rögtön beleszerettem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted Szeptember 8, 2009 Share Posted Szeptember 8, 2009 Ezt én is szívesen elfogadnám, Alexi az egyik példaképem Amúgy lehet én vagyok béna vagy a 2 év tangóharmonika miatt, de én több mint 2 és fél után is gondban vagyok a Bodom szólókkal még inkább csak Metallica szólókkal próbálkozok(nothing fullosan enter, master már megy úgyahogy). Amúgy jön valaki a Hangfoglalásra? Október 2-4-ig lesz. Tavaly csak pár órára tudtam kimenni, de idén tervezzük haverokkal, hogy mind 3 napon ott leszünk jó sokat Aki nem vágná: http://www.hangfoglalasonline.hu/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kizi Posted Szeptember 8, 2009 Share Posted Szeptember 8, 2009 én valószínű megyek am ingyenes? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted Szeptember 9, 2009 Share Posted Szeptember 9, 2009 Igen, az. Maximum ha táskával vagy akkor azt le kell adni a ruhatárban ami talán 100 Ft lehet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Szeptember 9, 2009 Share Posted Szeptember 9, 2009 huu mi voltunk a dobos kollegával, kegyetlen jo volt. sztem idén is megyünk majd összefuthatunk ha gondoljátok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Szeptember 9, 2009 Share Posted Szeptember 9, 2009 http://www.hangfoglalasonline.hu/gitar/voxmplug.html Bassszus!ez vmi nagyon jó cucc KELL!! Vélemények? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Szeptember 10, 2009 Share Posted Szeptember 10, 2009 ezt nem ismerted? azt mondják jol szol csak bedugod azt szol Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Szeptember 10, 2009 Share Posted Szeptember 10, 2009 Nemhát, ez nekem még új Mindig gitárokat, erősítőket meg pedálokat nézegetek Meg talán pickupokat.Mást nem nagyon.Talán mostantól jobban szét kéne néznem a neten ki tudja mik vannak még amikről nem tudok Ebbe amúgy gondolom kell vmi elem Bass, mid, és treble potik vajon vannak rajta?Azért nem szeretem ezt a fülesbőlszólagitárom dolgot mert tök vékony hangja van, nem érzed az erőt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Szeptember 10, 2009 Share Posted Szeptember 10, 2009 Azt írja vannak rajta potik, de volume, gain és tone formájában. De ha jól tudom modelltöl függ. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kizi Posted Szeptember 11, 2009 Share Posted Szeptember 11, 2009 http://www.gitarcentrum.hu/termek_effektpedal.php amúgy itt van, nem tudom, hogy megtaláltad e már Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave55 Posted Szeptember 12, 2009 Share Posted Szeptember 12, 2009 hello bele szeretnék vágni a gitározásba, egy akusztikus gitárt néztem ki, Julia a becses neve, szerintetek megfelelne kezdésnek? ára újonnan 9500 Ft, egy egri hangszerboltban néztem ki, félig fém, félig nylon húros jövőhéten szándékozom megvenni, tanulni a gitartanfoylam.hu ról szeretnék, utána meg majd meglátjuk Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted Szeptember 13, 2009 Share Posted Szeptember 13, 2009 Haveromnak van ilyen gitárja, játszottam rajta 5 percet (se) és már fél hangnyit elhangolódott. Amúgy szerintem nincs ilyen, hogy félig fém-félig nylon a 3 vastagabb húr is nylon csak be van tekerve fémmel. Valaki szóljon rám ha nagy hülyeséget mondtam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave55 Posted Szeptember 13, 2009 Share Posted Szeptember 13, 2009 hát nemtudom, nem is értek hozzá annyira, meg csak pár pillanatra láttam, és fém volt (de akkor lehet csak kívülről) azt mondod akkor nem éri meg mert elhangolódik? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted Szeptember 13, 2009 Share Posted Szeptember 13, 2009 Nem tudom, lehet csak annak az egynek volt valami baja, az is Júlia volt, de sok másik haveromnak van kb. ugyanilyen 10 ezer ft-os nylon húrósa (nekem is olyan volt az első) azon nem hangolódnak olyan gyorsan és kezdéshez jók szerintem. Esetleg ha ugyanebben az árkategóriában néznél nylon húrosat lehet jobb lenne. Pl. ez: http://www.codahangszer.hu/index.php?promo=Romanza%20R-C395%20Szett&content=showstuff.php&termekID=3601 Ehhez már kapsz tokot, meg hangolósípot is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave55 Posted Szeptember 13, 2009 Share Posted Szeptember 13, 2009 inkább ha lehet személyesen venném meg, de ez amit linkeltél tényleg jobb lenne, úgy is kellene tok, bár azt elfelejtettem az üzletben megkérdezni, hogy ott mennyi egy (tok) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted Szeptember 13, 2009 Share Posted Szeptember 13, 2009 Nem muszáj rendelni, a Coda üzlete a Rákóczi téren van. Én is ott vettem az első gityóm Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave55 Posted Szeptember 13, 2009 Share Posted Szeptember 13, 2009 hát jó, csak nem szeretnék ezért pestre utazni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts