Baileys házilag
Hozzávalók:
5 dl főzőtejszín
12 evőkanál porcukor (én Canderel port használok)
3 púpozott evőkanál ír cappuccino-por
4 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor(lehet igazi vaníliát is használni, de az jóval drágább)
0,5 liter vodka(ízlés szerint bármilyen)
Elkészítés:
A hozzávalókat a vodka nélkül csomómentesre keverjük, vagy turmixoljuk, majd hozzáadjuk a vodkát. Gyenge lángon kezdjük el főzni, de ügyelni kell arra, hogy a tojás ki ne csapódjon.(Épp csak langyosítsuk!) Mikor kész üvegekbe töltjük, és hűtőbe tesszük.Minnél tovább tud összeérni, annál finomabb.Kávéba is lehet rakni, ha épp nincsen tej vagy tejszín.Nagyon finom!
Az eredetinél jóval világosabb, sűrűbb, és erősebb lessz, szerintem finomabb is.