
*syl*
Veterán-
Pontszám
12 -
Csatlakozott
-
Utoljára itt járt
Contact Methods
-
Website URL
http://
-
ICQ
0
Profile Information
-
Neme
Nő
*syl*'s Achievements

Pelenkás (2/24)
0
Közösségi hírnév
-
Húsvétra nagyon fincsi a sonka mellé hozzávalók: 15 db tojás,1 liter tej,pici só,pici cukor elkészítés: A tojásokat felverjük,és hozzákeverjük a tejhez,ízesítjük sóval,cukorral,majd megfőzzük.folyamatosan kevergetni kell,mert könnyen leég.nagyon be fog sűrűsödni.ha kész akkor leszűrjük,és egy függöny,vagy valami más szitaszerü anyagba belecsavarjuk jó szorosan,és lekötjük a két végét,ezután felakasztjuk valahova,hogy a maradék folyadék kicsöpögjön belőle.pár óra múlva levehetjük és kibonthatjuk,elég helyes kis cipócskát kapunk belőle,amit felszeletelve tálalhatunk a sonkához. kissé babrás a dolog,de nem olyan ilyesztő mint ahogyan látszik:)
-
huh,hát ezt megcsinálom mert nagyon jól hangzik.köszi
-
nincs mit szegény csajokat ne etesd túl...
-
hozzávalók: 5 db tojás 10 dkg liszt 4 dl tej 6 dkg cukor 6 szem alma fahéj olaj a sütéshez elkészítés: egy tálba reszeld bele az almát,keverj hozzá 2 dkg cukrot,és egy kis fahéjat. egy másik tálba,tedd bele az 5 tojás fehérjét,2 dkg cukrot,és verd fel,míg kemény nem lesz a hab. egy harmadik tálba dobd bele a tojások sárgáját,a lisztet,a tejet,2 dkg cukrot,és keverd csomómentesre.lehet,hogy picit hígnak tűnik,de ezzel ne törődj,mert ebbe kell még belekeverni a felvert tojásfehérjét. bátran keverd össze,nem baj,ha összetörik a tojáshab. sütés: palacsintasütőben kell sütni,de a tésztának csak az egyik felét süsd meg,a másik fele sütés közben úgyis átfő,úgyhogy nem marad nyers. egy tányérra csúsztasd rá,úgy hogy az a fele legyen felül,amit nem sütöttél át. erre tegyél egy adag reszelt almát,aztán jöhet rá a következő palacsinta,arra megint egy adag alma,és így tovább. az utolsó palacsintát úgy tedd a tetejére,hogy annak a sült fele legyen felül. jah és még egy jó tanács:lassú tűzön süsd,és akkor az alja nem ég meg,viszont szépen átfő a teteje,de habos marad. az egész úgy fog kinézni,mint egy palacsintatorta.cikkekre vágva kell tálalni.alma helyett lehet tölteni bármilyen pudingal is,csak a szokásosnál kissé sűrűbb pudingot csináljatok,mert különben kifolyik belőle. várom a véleményeket
-
nincs mit és majd még teszek fel
-
Nagyon régen olvastam valamelyik tv újságban.Kipróbáltam,és azóta ez az egyik kedvencünk
-
szia suse! gratula,ügyes vagy.főleg mivel ez nem egy egyszerű kaja.ha nagyon híg akkor próbáld meg legközelebb egy nagyon pici rántással besűríteni.(hülye vagyok,mert előfordult már velem is,és elfelejtettem írni).jah és köszi a képeket
-
köszi a tippet,majd egyszer kipróbálom úgy is
-
hozzávalók: 1 kg liszt fél liter tej 3 dkg élesztő 2 dl tejföl 1 evőkanál só elkészítés: 2 deci lengyos,enyhén cukrozott tejben megfuttatjuk az élesztőt.a liszthez hozzáadjuk a maradék tejet,a tejfölt,a sót,és az előzőleg megfuttatott élesztős tejet.nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle és kb 40 percig kelesztjük meleg helyen. a megkelt tésztát kinyújtjuk kb 5 mm vastagra,és lángosformákat szaggatunk belőle,majd forró olajban kisütjük. a fel nem használt tésztát kiolajozott zacsiba tesszük,és további felhasználásig mehet a hűtőbe.4-5 napig simán eláll. az elkészült lángosra dobhatunk tejfölt,sajtot,fokhagymás tejfölt,ha valaki szereti. mi nagyon szeretjük,mert irtó fincsi a tésztája,nem tocsog az olajban,és elég egyszerre annyit csinálni,amennyit biztosan meg tudunk enni. jó étvágyat
-
nincs mit sokaknak gondot okoz benne az őszibarack (nem nagyon tudják elképzelni az édeset a sósban),ezt nyugodtan ki lehet hagyni belőle ha valakit zavar
-
Őszibarackos-tejszínes pulykamell hozzávalók: 1 kg pulykamell 30 dkg gépsonka 30 dkg sajt 1 csomag bacon szalonna 3 db húsleves kocka fél liter főzőtejszín 1 doboz őszibarackbefőtt Felszeleteled a pulykamellet,kiklopfolod,egy szelet pulykamellre jön egy szelet sonka,1 szelet sajt.Összegöngyölöd,körbetekered a bacon szalonnával,hústűvel rögzíted. Kevés olajat felforrósítasz egy edényben és a húsnak minden oldalát hirtelen átsütöd.A húst kiveszed,és a megmaradt zsiradékhoz hozzáöntesz kb 2 dl vizet,beledobod a húsleveskockákat,ha feloldódtak benne,akkor hozzáőntöd a tejszínt,és beledobálod a kockákra vágott őszibarackot,ez után visszateszed a husikat ebbe a trutyiba míg át nem fő rendesen. Én köretnek krumplipürét szoktam csinálni,amire reszelek sajtot és megpirítom picit a sütőben. Nagyon fincs,próbáljátok ki aztán írjátok ám meg,hogy ízlett