
Crystal
Veterán-
Pontszám
183 -
Csatlakozott
-
Utoljára itt járt
About Crystal
- Születésnap 10/18/1987
Contact Methods
-
MSN
eszter87@hotmail.com
-
Website URL
http://crystal.gportal.hu
-
ICQ
0
Profile Information
-
Lakhely
Magyarország/Páty
Crystal's Achievements

Jómunkásember (7/24)
2
Közösségi hírnév
-
Zöldséges tavaszi tekercs Hozzávalók (2személyre) Tészta: - 1/2 pohár búzaliszt, - 1/2 pohár kukorica liszt, - 2 evőkanál olaj, - 1dl víz, - 1dl tej Töltelék: - kevés kifőzött cérnametélt vékony csíkokra vágva, ízlés szerint: - répa, - póréhagyma, - petrezselyem vagy koriander, - fejes káposzta, - uborka, - szójacsíra, - retek, - amerikai paprika (pritamin paprika),* - só, - chili * Mennyiséget nem írok a töltelékhez. Az a fontos, hogy arányosan legyen benne minden hozzávalóból. Tészta: keverd össze az alapanyagokat. Formázz belőle kisebb palacsintákat, és süsd ki őket egy teflonos palacsintasütőben. Figyelj, hogy ne süsd túl. Töltelék: vágd fel apró csíkokra a zöldségeket. Egy wokban pirítsd meg őket félig, és add hozzá az előre kifőzött cérnametéltet. Ízesítsd sóval, chilivel, majd hagyd kihűlni. Ezután töltsd meg a palacsintákat. (A palacsinta közepére rakj kevés tölteléket, tekerd fel, majd a palacsinta két végét hajtsd befelé. Akkor jó, ha egyben marad.) Szintén a wokban hevíts olajat, és bő olajban süsd ki az immár töltött palacsintákat ismét. - Fogyasztható frissen kisütve, szójaszósszal.
-
"Mandulás pulykamell szegfûgombával" /Xingren Houji Xianggu/ Hozzávalók: * 60dkg pulykamell * 3 ek kukoricaolaj * 15dkg mandula * 10dkg szegfûgomba (helyette lehet champignon is) * 4 szál halványító zeller (ha nincs, 1 fej tisztított zeller is jó) * 1 csokor újhagyma (vagy 1 póré) * 2 ek. szójaszósz * 2 szál bazsalikom * 1 tojásfehérje * 2 ek. kukoricakeményítõ * szezámolaj * só * fehér bors A pulykamellet megmossuk, kicsontozzuk, a bõrét lefejtjük. A húst csíkokra vágjuk, és összekeverjük a keményítõvel, a szójaszósszal egy ek. olajjal, és a lazán felvert tojásfehérjével. Wokban felhevített olajon állandó keverés mellett megsütjük. Amikor készen van, kivesszük az edénybõl. a visszamaradt olajon megfuttatjuk a mandulát (ennek a barna héját könnyen lehúzhatjuk, ha forrásban levõ vízbe mártjuk, amitõl megpuhul), a gombát, a 2cm-es darabokra vágott zellert és újhagymát, a finomra vágott bazsalikomot. Jól összekeverjük a kész pulykamellel. Sóval, borssal, szezámolajjal ízesítjük, erõs tûzön átforgatjuk, és forrón tálaljuk. Köretnek sült rizst javaslok hozzá. Jó étvágyat!
-
Tojásos kukoricaleves kínai leves Hozzávalók: kb. 4 személyre 1 l csirkeleves (lehet kockából), 30 dkg morzsolt kukorica (mirelit), 4 tojás, 2 evõkanál kukoricakeményítõ 1 csokor újhagyma, 2 evõkanál fehér ecet, só, fehér bors, szezám- és chiliolaj. A kukoricát a levesben megfõzzük. A tojásokat lazán felverjük, és keverés közben a forró leveshez adjuk. Ecettel, fehér borssal, sóval ízesítjük. Tálaláskor apróra vágott zöldhagymát, pár csepp szezám- és chiliolajat keverünk hozzá.
-
Na itt kérésre van minden ami kínai étel
-
Sony E K700 az a legjobb telo
-
a hajó kimaradt ott is nagyon jo
-
Én meg Zpalee-val leszek egész nyáron :]
-
én is egyebet iszok de egyébként éppen ami van mostanában bodzaszörpöt :smile de szoktam mondjuk teát,régen még kávéztam is. alkoholt nem iszok gép előtt
-
Mosmár csak unalombol,mert bármit csinálok azt egy idő után törlik,ugy hogy semmi olyan nincs benne amiért törölni kéne, értelmetlen okokkal bonbáznak,és végleg elment már a gigátol a kedvem...lehet hogy nem is vok egyedül. MIkor ide jöttem sokkal jobb volt...mostmár nincs sok értelme számomra,végülis a kérdésre válaszolva,mindkét ok szerepel a válaszomban..csak kitudja meddig,én ugy érzem már nem sokáig. Ha ezt a szöveget is törlitek akkor köszi szépen! :'( :unsure Nem a gigát bántom,csak elmondtam a véleményem.
-
Nem még nem probálkoztam steak-ekkel De biztos finom lehet.
-
Én is sokáig vörös voltam,most maradok a barnánál.
-
Eperfagylalt házilag Hozzávalók: • 2 tojásfehérje • 30 dkg cukor • 3 dl natúr joghurt • 75 dkg eper • 1 zacskó vaníliás cukor • 5 evőkanál feketeribizlilé Elkészítés: A tojásfehérjéket a cukorral habbá verem. A megtisztított, megmosott eper felét turmixolom, majd tálba öntöm, hozzáadom a joghurtot, a vaníliás cukrot, a ribizlilevet, és az egészet jól összekeverem. A fehérjehabot csak a végén adom a fagylaltalaphoz. Két-három órára a mélyhűtőbe teszem. Tálaláskor a maradék eperből kis fészket készítek a gombócoknak, és mentalevéllel díszítem.
-
Fagylalt cseresznyeöntettel Hozzávalók: • 1 kg friss cseresznye • 2 pohár portói vagy más száraz vörösbor • 1 rúd fahéj • 2 db szegfűszeg • 1 evőkanál cukor • 20 dkg krémfagylalt, ajánlom a vaníliát • csipetnyi őrölt fahéj Elkészítés: A cseresznyét megmosom, szárát eltávolítom és kimagozom. Két pohárka borban, lassú tüzön megpárolom, közben hozzáadom a cukrot, az egész rúd fahéjat és a szegfűszeget. Praktikusabb, ha a szegfűszeget és a fahéjat egy kis fűszerzsákba teszem, hiszen a végén ezekre úgysincs szükségem, csak az ízük miatt kellenek. Az egészet addig főzöm, amíg a cseresznye át nem veszi a bor és a fűszerek ízét, ehhez elég 5-6 perc. Amikor kész az öntet, hűlni hagyom. Ajánlom, hogy a kelyheket, amelyekbe tálalunk, már jó előre tegyük be a hűtőbe. Ezekbe tálalom majd a cseresznyés öntetet, közepére kanalazok egy gombóc fagylaltot, a végén pedig meghintem még egy kis őrölt fahéjjal.
-
Ínyenc előételtorony Hozzávalók: • 1 csomag leveles tészta • 2 fej radicchio saláta • 3,5 dl besamelmártás • 10 dkg füstölt sajt • 10 dkg vaj • kevés só, bors, balzsamecet Elkészítés: A tésztalapból kivágok három 20 centi átmérőjű kört. Sütőpapírral bélelt tepsire borítom, villával alaposan megszurkálom, és 10 percig sütöm őket 200 fokon. A besamelt felmelegítem, beleszórom a lereszelt füstölt sajtot, sóval, borssal ízesítem. Megmosom a radicchiót, leveleit csíkokra vágom, majd egy serpenyőben 10 dkg forró vajon pár percig fonnyasztom kevés balzsamecet kíséretében. Egy kész tésztalapot tányérra fektetek, ráhalmozom a fél adag sajtkrémet és a fél adag radicchiót, aztán jöhet egy másik lap megkenve a töltelékekkel, végül az egészet lezárom a harmadik lappal. Aztán a tornyocskát 20 percre 100 fokos sütőbe tolom, és aranybarnára sütöm.